Blog

Meet Daphne! Het brein achter de groei van Winc Academy

Maak kennis met Daphne, Growth Manager bij Winc Academy. Kom meer te weten over hoe ze bij Winc terecht kwam en ontdek waarom Winc zo goed bij haar past.
Geschreven door
op
November 18, 2020

Van strategie en marketing tot operationele processen in het bedrijf, Daphne bedenkt hoe Winc Academy zich zo efficiënt mogelijk kan ontwikkelen en hoe ze toekomstige studenten enthousiast kunnen maken over leren programmeren.

Geen enkele werkdag is voor Daphne hetzelfde, maar meestal bestaat haar werkweek wel uit een aantal van vaste taken. Ze is wekelijks bezig met de groeicijfers en bedenkt strategieën of experimenten om de cijfers te verbeteren. Ook heeft ze operationele taken, zoals het maken van advertenties, het schrijven van mails en de automatisering van interne processen. Kortom, een mengelmoes van alles en nog wat. Het is deze diversiteit en afwisseling die Daphne zo leuk vindt aan haar baan. 

Ze is wekelijks bezig met de groeicijfers en bedenkt strategieën of experimenten om de cijfers te verbeteren.

Daphne is eigenlijk toevallig bij Winc Academy terecht gekomen. Als kersvers afgestudeerde student van de master Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam, was ze namelijk eerst op zoek naar een baan bij een groot bedrijf. Tijdens deze zoektocht begon ze “tijdelijk” met werken bij Winc Academy, maar al snel voelde ze dat dit ook voor langere tijd een goede match zou zijn.

Het was de perfecte situatie: de sfeer bij Winc beviel goed, de positie van Growth Manager kwam vrij en “zonder dat ik het wist ben ik in januari al met mijn vaste baan begonnen”. Achteraf beseft ze dan ook dat de informele sfeer die er bij Winc Academy hangt en de verantwoordelijkheid die ze hier krijgt veel beter bij haar past dan ze van te voren had gedacht.

Ze begon “tijdelijk” met werken bij Winc Academy, maar al snel voelde ze dat dit ook voor langere tijd een goede match zou zijn.

Naast het contact met leuke collega’s, kan je Daphne buiten werktijd ook altijd vinden in de buurt van gezelligheid. Meestal plant ze haar week vol met etentjes met vriendinnen, zodat ze altijd op de hoogte is van hun leven. Of ze gaat thuis samen met haar vriend koken. “Ik houd niet per se van koken, maar wel van eten en vooral van de gezelligheid die samen eten met zich meebrengt.”

Het mooiste aan Winc vindt ze de innovatie en flexibiliteit die het als start-up heeft. Afgelopen zomer heeft ze meegemaakt hoe Winc een positieve draai heeft kunnen geven aan de coronacrisis en is trots op haar bijdrage hieraan. “Met het kernteam van Winc hebben we achter de schermen het hele business model opnieuw ingericht, om ervoor te zorgen dat de opleidingen nog beter bij de wensen van de studenten en bij deze tijd passen.” Ze realiseert zich dat het speciaal is om zo’n grote verandering van zo dichtbij mee te maken en vind het mooi om te zien hoe, naast deze grote verandering, het hele team er hard aan werkt om Winc continu te verbeteren. 

Het mooiste aan Winc vindt ze de innovatie en flexibiliteit die het als start-up heeft.

Ze geeft aan dat er altijd veel te leren valt op het gebied van growth marketing en de groei van Winc zelf. Daarnaast is het growth team in 2020 van één naar vijf personen gegroeid, wat het werk volgens haar nog leuker maakt. Nieuwe perspectieven ontdekken, creativiteit een boost geven en werken met een team is iets waar ze in de nabije toekomst erg naar uitkijkt. De toekomst van Winc Academy ziet ze verbonden met de toekomst van de hele wereld; Iedere sector komt in aanraking met digitalisering, daar zijn nieuwe vaardigheden voor nodig. Bij Winc Academy willen we mensen die vaardigheden aanleren.

Daarnaast ziet ze dat digitaal onderwijs door de coronacrisis ook een boost heeft gekregen. “Winc Academy is sinds het begin al een online opleiding, maar ik denk dat de innovatie binnen het onderwijs nu nog veel sneller zal gaan. Dat is leuk om te zien en daar werken wij graag aan mee.” Ze merkt dat er een beweging aan de gang is die leren voor iedereen beschikbaar maakt: voor jong en oud, vanuit elke beroepsgroep en op elke plek of moment van de dag. En dat is waar Winc Academy ook voor staat en in gelooft: “Iedereen leren kan programmeren!”


Meer Blogs

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.