Blog

Meet Luc! De vliegende keep van Winc Academy

Docent Luc is breed inzetbaar en helpt waar hij op dat moment het hardst nodig is. Lees in onze blog wat waar zijn passie ligt en wat hem onderscheid van andere docenten.Docent Luc is breed inzetbaar en helpt waar hij op dat moment het hardst nodig is. Lees in onze blog wat waar zijn passie ligt en wat hem onderscheid van andere docenten.
Geschreven door
op
January 14, 2021

Luc zou zichzelf omschrijven als de vliegende keep bij Winc Academy en is inmiddels onmisbaar in het team. Hij is breed inzetbaar en helpt waar hij op dat moment het hardst nodig is. Van voor de klas staan en onderwijs ontwikkelen, tot nieuwe opleidingen maken en het verbeteren van de website. Elke werkdag ziet er voor hem dan ook anders uit, het hangt er altijd vanaf waar hij op dat moment mee bezig is. Op dit moment is dat het verbeteren van de website.

Op de middelbare school was Luc al bezig met computers. “Vaak haalden we kattenkwaad uit, zoals voor de lol een computer in de mediatheek van school proberen te hacken en zo is eigenlijk mijn interesse voor computers en code ontstaan.” Na zijn middelbare school koos hij voor de studie ‘Software engineering’ aan de Hogeschool van Amsterdam. Terwijl hij zijn studie volgde is hij ook parttime gaan werken bij een softwarebedrijf, waardoor hij ook al wat praktijkervaring opdeed.

Vroeg opstaan is voor Luc geen probleem, dit doet hij zelfs graag! Meestal is dit rond een uurtje of 5:30. Hij begint dan gelijk met het bedenken van ideeën, het bedenken van opdrachten voor studenten en takenlijsten afwerken van dingen die er gedaan moeten worden. Zijn week ziet er dus niet altijd hetzelfde uit.


Soms belt er een collega die mij ergens voor nodig heeft of ergens niet uit komt. Zo spring ik van de ene naar de andere taak, wat ik eigenlijk heel leuk vind.


Hoe Luc bij Winc Academy terecht is gekomen? Dat is via zijn collega Daphne. Een kennis van Daphne zat bij hem in de klas en van het een kwam het ander. Inmiddels werkt hij sinds april 2020 met veel plezier bij Winc Academy. Wat het team zo leuk maakt volgens Luc, is de flexibiliteit van alle collega’s, dat iedereen hetzelfde doel heeft om Winc groter te maken en de gezellige sfeer die er hangt. Met iedere collega heeft hij een goede klik en dit helpt erg mee tijdens het werk.

In de toekomst hoop ik dat Winc Academy nog groter zal worden, met nog meer opleidingen en studenten. Hier zijn wij hard mee bezig!

Luc zijn passie ligt toch wel echt bij no-code programmeren. Hier weet hij dan ook veel over. Eerder heeft hij zijn passie al gedeeld in een podcast met de Young Creators: https://open.spotify.com/episode/3VvJxV012VhBjIa6qrHoWN. Hij zou graag meer mensen willen stimuleren om deze manier van code toe te passen.

Wanneer ik Luc vraag wat zijn lessen anders maakt dan die van andere docenten, dan geeft hij aan dat hij waarschijnlijk iets meer in detail gaat dan andere docenten en echt goed in de gaten houdt of de studenten het begrijpen. Daarnaast probeert hij zijn lessen zo informeel mogelijk te maken met zeker een grapje hier en daar.

Wil je ook les van Luc? Meld je dan snel aan voor een opleiding bij Winc Academy!Meer Blogs

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.