Sluit popupAanmelden
Het team

Meet Niels! De hoofddocent van Winc Academy

Niels houdt zich vooral bezig met het lesgeven aan de studenten, het begeleiden van de andere docenten en het verbeteren van de verschillende opleidingen. 


Niels Bom
Geschreven door
Gepubliceerd op
25 november 2020

Maak kennis met Niels Bom, hoofddocent bij Winc Academy. Als hoofddocent houdt Niels zich vooral bezig met het lesgeven aan de studenten, het begeleiden van de andere docenten, het helpen om de kwaliteit van het lesgeven te verbeteren en het bouwen en onderhouden van het curriculum voor verschillende opleidingen. Niels zorgt voor een goede en fijne sfeer onder de studenten maar ook onder zijn collega’s. ‘De manier waarop wij binnen Winc zijn gestructureerd, vind ik heel erg fijn. Dit maakt mijn werk alleen nog maar leuker.’  

Niels heeft twee studies gevolgd maar heeft deze beiden niet afgemaakt. Hij kwam erachter dat het studeren hem niet echt lag maar dat hij liever zelf voor de klas staat. Hierdoor weet hij juist goed hoe hij studeren leuk kan maken voor de studenten. Zijn passie voor programmeren is eigenlijk vanzelf ontstaan toen er voor zijn toenmalige studentenvereniging een website moest worden gemaakt. Hij gaf aan dat hij deze taak wel op zich wilde nemen en dit was liefde op het eerste gezicht. Niels was voor Winc een zelfstandige coach die mensen begeleidt met het programmeren.

Ik vind het heel interessant om zelf te leren hoe andere mensen leren, het begeleiden van mensen heeft dus altijd al in mij gezeten.

 

Niels is via via bij Winc Academy terecht gekomen. Hij hoorde dat Winc nog iemand zocht die goed was in programmeren én lesgeven. Dit leek hem een leuke uitdaging en hij besloot de baan aan te nemen. Nu werkt hij al meer dan een jaar met veel plezier bij Winc Academy. Wanneer ik hem vraag naar zijn leukste momenten bij Winc dan zegt hij vol overtuiging de diploma-uitreikingen.

Het is geweldig dat je studenten met weinig kennis binnen ziet lopen en dan als junior Full-stack, Front-end of Back-end Developers weg ziet gaan.

 

Niels vindt de sfeer binnen Winc Academy erg fijn. We zijn hier allemaal met dezelfde drive die ons aan het werkt houdt: ‘We zijn allemaal zo gedreven in het helpen van onze studenten en geloven er echt in dat iedereen kan leren programmeren’.

 

Naast het lesgeven en het ontwikkelen en verbeteren van het curriculum hoopt Niels ook zelf nog veel te leren. Hij geeft aan nog een hele waslijst te hebben aan wat hij zelf nog zou willen leren. Zo wil hij graag nog meer leren over de programmeertalen: Elixir en Haskell. 

 

Wanneer Niels niet bezig is met Winc Academy dan acrobatiekt hij graag, leest hij sciencefiction boeken of kookt hij samen met zijn partner. Hij heeft ook een eigen recepten website gemaakt.

 

Dit was Niels, de programmeur die Winc Academy levendig maakt met zijn lessen vol humor en zorgt dat de sfeer onder de collega’s goed is. 


Meer over dit onderwerp

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.