Blog

Meet Marjolein! Zij verzorgt de inhoud van de opleidingen

Maak kennis met Marjolein, Front-end Developer en docent bij Winc. Lees hoe ze zich ontwikkeld heeft van online marketeer tot volleerd Front-end Developer
Geschreven door
op
May 26, 2020

Maak kennis met Marjolein Tromp, Front-end Developer en docent bij Winc Academy. Als docent houdt Marjolein zich voornamelijk bezig met het bouwen en onderhouden van het curriculum voor verschillende opleidingen. Daarnaast heeft ze regelmatig (online) voor de klas gestaan om les te geven, voor de studenten en alumni van Winc Academy is ze dus geen onbekend gezicht.

Marjolein heeft de opleiding Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd. Het is dan ook een interessant verhaal hoe zij uiteindelijk als programmeur bij Winc Academy terecht is gekomen. Haar verhaal sluit perfect aan bij de visie van Winc Academy: zo veel mogelijk mensen omscholen tot programmeur. Marjolein heeft dit zelf namelijk ook gedaan.
Ze heeft altijd interesse gehad in programmeren. Dat is terug te zien aan haar extra vakken over programmeren op de universiteit. Echter leek een volledige IT-opleiding haar toch een brug te ver. Ze ging aan het werk als online marketeer en hier ontstond er een uitzonderlijke situatie. Voor een opdracht was de developer vanwege een burn-out uitgevallen. Er moest echter nog wel een website komen, die vanuit het niks gebouwd moest worden. Dat leek Marjolein wel een leuke uitdaging. Ze besloot deze taak op zich te nemen en zo maakte ze kennis met programmeren in de praktijk.
Ze zei haar baan op, begon aan haar omscholing tot programmeur en overtuigd van haar dappere keuze ging ze als Front-end Developer aan de slag bij Incentro. Uiteindelijk kwam ze dankzij haar ervaring en deskundigheid over omscholing bij Winc Academy terecht, waar ze vanaf het begin al enorm enthousiast over was.

Dit heeft haar tot de positie gebracht waarbij zij zich nu bezig houdt met het curriculum en de opleiding. Ze maakt opdrachten, werkt deze uit en zorgt dat deze in een goede volgorde tijdens de opleiding aanbod komen. Aanvankelijk was het online lesgeven voor Marjolein spannend. Ze voelde zich vooral bekeken, wanneer er dertig paar ogen op haar waren gericht. Waar dit aan het begin voor veel adrenaline zorgde, is ze er ondertussen wel aan gewend. Het allerleukste aan het lesgeven vindt zij om te zien hoe de studenten groeien tijdens de opleiding en uiteindelijk hun diploma behalen. Dit geeft haar het meeste voldoening. Zelf weet ze nog goed hoe het voelde om deze levensveranderende stap te zetten.

Het doet haar dan ook heel goed om mee te maken hoe de studenten uitbloeien tot Front-end Developers.

Wat Winc Academy voor Marjolein zo speciaal maakt is het hechte team dat oprecht gelooft dat iedereen kan leren programmeren. Deze intrinsieke motivatie van iedereen stralen we ook uit naar de studenten toe. “Wij krijgen dan ook vaker te horen dat we een warm bad zijn, dat klink misschien zoetsappig. Maar anders gezegd, een hele vriendelijke uitstraling hebben”.
Hierbij vindt ze het aanbod van Winc Academy naar de bedrijven toe ook speciaal. We pretenderen absoluut niet dat je in zes weken een volleerd Front-end Developer bent. Het is een springplank om aan de slag te kunnen als junior Front-end Developer. Je bent klaar om nog veel meer te gaan leren. Alle Winc alumni hebben aangetoond dat ze snel te kunnen leren, affiniteit hebben met programmeren en daarnaast ook ‘bagage’ hebben van hun eerdere functies. Wij leiden mensen met veel werkervaring op tot programmeur, dit zorgt ervoor dat zij veel additionele kennis en vaardigheden beheersen die enorm waardevol kunnen zijn voor bedrijven.

Marjolein is te omschrijven als een introvert persoon die extrovert overkomt op anderen. Dit komt in haar interesses en hobby’s ook naar voren. Aan de ene kant vindt ze het fijn om zelfstandig bezig te zijn met code en programmeren. Aan de andere kant houdt zij ervan om bezig te zijn met zang, toneel, theaterkunsten en af en toe een “mopje” te spelen op de ukulele.
Dit is Marjolein, onze toneel-ster, ukelele spelende, lied zingende programmeur.

Meer Blogs

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.