Sluit popupAanmelden
STAPbudget

Ontvang €1000 euro STAP-budget en ontwikkel je digital skills.

Een opleiding volgen die supergoed is voor je carrière én ook nog eens gratis is. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is dit (tijdelijk) mogelijk met het STAP-budget!

Studeren met STAP subsidie
Geschreven door
Dave van der Wal
Dave van der Wal
Content & SEO Specialist
Gepubliceerd op
20 juni 2022

Wat is STAP-budget?

Het STAP-budget is een nieuw scholingsbudget van de overheid waar (vrijwel) iedereen in Nederland gebruik van kan maken. De maximaal €1000 euro tellende subsidie ligt voor je klaar om te investeren in jouw kennis en vaardigheden. Dit geweldige cadeautje van de overheid in de vorm van het STAP-budget is bedoeld om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Met een (gratis) opleiding bij Winc Academy gaat dit je zeker lukken. Maar let op: het STAP-budget is beperkt.

Dit jaar is er €160 miljoen beschikbaar aan STAP-budget. Gezien het maximum van €1000 euro per uitgekeerde subsidie bekent dit dat er dit jaar 160.000 mensen zullen zijn die het STAP-budget kunnen aanvragen. Het budget wordt verdeeld over 5 aanvraagperiodes. Voor 2023 zijn dit:

Door de grote belangstelling gingen de vorige rondes er rap doorheen. Verzeker jezelf van een succesvolle aanvraag door op tijd je vooraanmelding te doen.

Voor wie is het STAP Budget?


Het STAP-budget is voor veel mensen beschikbaar. De STAP-subsidie is bedoeld voor iedere werkende (loondienst, zzp'er of als ondernemer) en werkzoekende. Om in aanmerking te komen voor STAP-budget maakt het niet uit of je wel of geen uitkering van UWV ontvangt. De subsidie kent wel een aantal voorwaarden. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet:

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Met deze korte test kun je checken of je in aanmerking komt voor het STAP-budget.

Is het STAP-budget voor elke opleiding aan te vragen?


De opleiding of cursus die je wilt volgen moet zijn opgenomen in het STAP-scholingsregister. Alleen een erkend opleidingsinstituut kan in dit scholingsregister worden opgenomen.

Goed om te weten: alle opleidingen die door Winc Academy worden aangeboden komen in aanmerking voor het STAP-budget. Bekijk hier het overzicht van alle opleidingen die bij Winc academy te volgen zijn met STAP-subsidie.

Wist je dat je gratis opleidingen kan volgen met het STAP-budget?


Wil jij jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren? Dan is dit jouw kans! Bij Winc Academy heb je verschillende opleidingen die in aanmerking komen voor het STAP-budget en hierdoor gratis te volgen zijn.

6 gratis opleidingen

Wil jij jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren? Of droom je van een baan in Tech? Bij Winc Academy komen alle opleidingen in aanmerking voor het STAP-budget en zijn hierdoor voordelig of zelfs gratis te volgen. Wil jij leren hoe je datavaardiger wordt of cybercriminelen tegengaat? Het kan allemaal met onze opleidingen. De onderstaande opleidingen zijn tijdelijk gratis te volgen.


Data Analytics met Power BI

Maak jezelf onmisbaar en leer data analyseren en visualiseren met Microsoft Power BI.

Salesforce CRM Consultant

Leer werken met een van de beste en meest gebruikte CRM oplossingen ter wereld.

Agile Project Management

Versterk je als professional met een effectieve project aanpak.

Cybersecurity For Everyone

Leer hoe criminelen te werk gaan, en over effectieve beveiliging tegen deze cyberdreigingen.

Web Development

Leer websites bouwen met HTML, CSS en JavaScript. Een waardevolle toevoeging aan je cv!

UX Design with Figma

Een website moet meer dan alleen mooi zijn. Leer wireframes te ontwikkelen voor je website.

Goed om te weten: het STAP-budget kun je per jaar 1x aanvragen. Schrijf jij je dit jaar nog in voor een opleiding, dan kan je volgend jaar nog een gratis opleiding volgen.

Opleidingen met €1000 euro aan STAP-subsidie

Een verhitte arbeidsmarkt en een groot tekort aan personeel met de juiste Tech-skills, dat biedt kansen voor een succesvolle omscholing. Een beter salaris, op afstand werken en een toekomstbestendige carrière. Met een Tech opleiding ligt dit allemaal binnen handbereik. Op al onze omscholingsopleidingen krijg je tijdelijk €1000 STAP-subsidie.


Back-end development

Als Back-end Developer ben jij verantwoordelijk voor het brein achter iedere applicatie. Jij schrijft de code waardoor (web) applicaties op de juiste manier functioneren. Met jouw Python skills ga je een toekomst tegemoet met geweldige carrièreperspectieven!

Front-end development

Leer hoe je moderne websites en web-apps maakt met HTML, CSS en JavaScript. Na deze opleiding heb jij een portfolio opgebouwd waarmee je direct kunt solliciteren als (junior) front-end developer.

Full-stack development

Na deze praktijkgerichte opleiding ben jij een alleskunner op het gebied van development. Doordat jouw portfolio straks front-end én back-end bevat ben jij een gewilde kandidaat op de arbeidsmarkt!

Data analytics met Python

Werk je graag met cijfers en krijg je er energie van als jouw inzichten een positieve impact maken? Maak jezelf dan onmisbaar in het bedrijfsleven en leer alles wat er nodig is om als (junior) data analist aan de slag te gaan.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Het STAP-budget aanvragen is een fluitje van een cent. Via wincacademy.nl/stap meld je je aan voor de opleiding die je graag zou willen volgen. Zodra je jouw vooraanmelding hebt voltooid gaan wij direct voor je aan de slag. Wij verwerken je gegevens en maken jouw STAP-aanmeldbewijs aan. Ruim van te voren ontvang je van ons het aanmeldbewijs. Met dit aanmeldbewijs vraag je het STAP-budget aan via het STAP-portaal op stapuwv.nl.

Stap-budget aanvragen in 4 stappen

Heb je je aangemeld voor een opleiding die gratis te volgen is? Na goedkeuring betaalt UWV de gehele opleiding. Heb je een opleiding gekozen die meer kost dan € 1000,- ? Dan betaal je het resterende bedrag zelf (of je werkgever, moeder, buurman etc.) 

Goed om te weten: als je een gratis opleiding volgt, kun je pas beginnen zodra het STAP-budget door het UWV wordt toegekend. Wordt je aanvraag afgekeurd? Dan vervalt je inschrijving. Hierdoor loop je geen risico dat je alsnog zou moeten betalen voor de opleiding.

Vragen over STAP of onze opleidingen?

Heb je nog vragen over het STAP-budget? Of ben je benieuwd naar welke opleiding het beste bij je past? Wij denken graag met je mee. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in. Maar wacht niet te lang, want de STAP-vooraanmeldingen staan nog maar even open.

Meer over dit onderwerp

Op dit moment zijn er geen andere blogposts beschikbaar
Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.