STAP-budget: aanmelden op 3 juli 2023
7
dagen.
7
uur.
3
min.
0
sec.
STAP | Werkgever | UWV | TechMeUp | NL Leert Door

Financiering

Verzeker jezelf van een carrière die volop meebeweegt met de digitalisering van de wereld door te investeren in jouw kennis van tech. Heb je twijfels over hoe je dat moet financieren? Geen zorgen: met de financieringswijzer ontdek je exact welke mogelijkheden passen bij jouw situatie.
Start de financieringswijzer

Nog meer redenen om te kiezen voor een carrière in Tech

Yellow check
Overal waar je kijkt liggen de vacatures in tech voor het oprapen. En met jouw nieuwe skills kun jij dus meteen aan de slag!
Yellow check
Het is algemeen bekend dat een techsalaris relatief hoog is. Dat is een kwestie van vraag en aanbod, waar jij de vruchten van kunt plukken.
Yellow check
Vandaag beginnen in tech is morgen baanzekerheid! De komende jaren zal de behoefte aan techpersoneel namelijk alleen maar stijgen.

Onze opleidingen

Korte opleidingen
Lange opleidingen

De onderwijsmethode die bij je past

Een praktijkgerichte opleiding waarbij je essentiële vaardigheden leert om jouw carrière een boost te geven.

Persoonlijke begeleiding

1
Onze docenten en mentoren blijven je motiveren, zijn bereikbaar voor vragen en geven persoonlijke feedback.

Remote & interactief

2
Via onze Slack community blijf je in contact met de docenten en jouw medestudenten. Je studeert dus niet alleen.

Altijd praktijkgericht

3
Krijg les van experts die precies weten wat jij in de praktijk moet kunnen, en werk je direct aan je eigen portfolio of een praktische case.

In je eigen tijd en tempo

4
Je leerpad staat voor je klaar. En jij bepaalt waar en wanneer je studeert. Je gaat pas verder als je de stof goed beheerst.

Hoe financier jij je studie?

Mijn werkgever betaalt de opleiding
Plus

Heb je al een baan maar wil je jezelf laten omscholen richting de IT? Veel organisaties hebben een jaarlijks opleidingsbudget beschikbaar voor de ontwikkeling van hun werknemers. Bedrijven kunnen de gemaakte opleidingskosten vaak tot wel 50% aftrekken van de belasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen, waardoor dit aantrekkelijk is.

Je kunt ook gebruikmaken van de cafetariaregeling. Via deze regeling kan jij een deel van je brutoloon inruilen voor netto vergoedingen, zoals een opleiding. Je betaalt de opleiding dan dus met een deel van je salaris. Dit kan voordelig zijn, omdat op deze manier minder loonheffing hoeft te betalen en je onder de streep waarschijnlijk meer overhoudt! Let wel op, deze regeling kan invloed hebben op de toeslagen die je ontvangt, het is dus verstandig om eerst een totale rekensom te maken voordat je deze regeling aanvraagt.

Vraag de HR-afdeling of je leidinggevende naar de bovenstaande mogelijkheden!

Ik ontvang een WW uitkering en wil weten of ik in aanmerking kom voor het scholingsbudget van het UWV
Plus

Als je een WW uitkering ontvangt heb je in veel gevallen recht op een omscholingsbudget.. In 2021 is het UWV Scholingsbudget verhoogd tot maximaal €5000,- (inclusief btw) per persoon.

Lees meer over het omscholingsbudget.

Ik betaal de opleiding zelf
Plus

Wist je dat je tot wel 50% van de gemaakte studiekosten terug kan krijgen van de Belastingdienst? Je kunt hiervoor gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je jaarlijks tot wel €15.000,- kan aftrekken van je inkomstenbelasting.

Let op: Vanaf 2022 kan dit niet meer en komt er een STAP-regeling voor in de plaats.

Kunnen wij je nog ergens
bij helpen?

Wil je meer weten over jouw carrièremogelijkheden of heb je gewoon even behoefte aan persoonlijk advies? Plan dan vrijblijvend een adviesgesprek met ons in.

Dark blue arrow pointing left
Dark blue arrow pointing right