Start jouw carrièreswitch bij Winc Academy

Flexibel omscholen naar een baan in IT

Nu is het moment! De krapte op de arbeidsmarkt is groter dan ooit, wat betekent dat werkgevers veel moeite hebben met het vinden van geschikt personeel. De perfecte kans om je nu om te laten scholen! Weet jij al welke richting het beste bij jou past?
Kies een opleiding
Smiling woman holding a laptop

Nog meer redenen om te kiezen voor een carrière in IT

Yellow check
Hebben we al gezegd dat er veel banen beschikbaar zijn? Het aantal vacatures in deze sector blijft maar stijgen!
Yellow check
IT’ers verdienen relatief goed als je het vergelijkt met andere banen op hetzelfde niveau. Het gemiddelde startsalaris is €2.500,- bruto wat snel kan oplopen tot €5.000,-.
Yellow check
Een baan in de IT is future proof! De technologie ontwikkelt zich snel en dringt steeds verder door tot bijna alles wat we doen. 


Welke IT richting wil je op?

De onderwijsmethode die bij je past

Een intensieve en praktijkgerichte opleiding waar je de vaardigheden leert om direct aan de slag te kunnen als (junior) developer of data analist.

Persoonlijke begeleiding

1
Onze docenten blijven je motiveren, zijn altijd bereikbaar, geven persoonlijke feedback en geven regelmatig live lessen.

Remote &
interactief

2
De opleidingen zijn remote, maar je doet het nooit alleen, de lessen zijn interactief met veel contact met docenten en medestudenten.

Altijd
praktijkgericht

3
Krijg les van experts die precies weten wat jij in de praktijk moet kunnen, en werk je direct aan je eigen portfolio.

In je eigen tijd en tempo

4
Je leerpad staat voor je klaar. En jij bepaalt waar en wanneer je studeert. Je gaat pas verder als je de stof goed beheerst.

Hoe financier jij je studie?

Ik betaal de opleiding zelf
Plus

Wist je dat je tot wel 50% van de gemaakte studiekosten terug kan krijgen van de Belastingdienst? Je kunt hiervoor gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je jaarlijks tot wel €15.000,- kan aftrekken van je inkomstenbelasting.

Let op: Vanaf 2022 kan dit niet meer en komt er een STAP-regeling voor in de plaats.

Ik ontvang een WW uitkering en wil weten of ik in aanmerking kom voor het scholingsbudget van het UWV
Plus

Als je een WW uitkering ontvangt heb je in veel gevallen recht op een omscholingsbudget.. In 2021 is het UWV Scholingsbudget verhoogd tot maximaal €5000,- (inclusief btw) per persoon.

Lees meer over het omscholingsbudget.

Mijn werkgever betaalt de opleiding
Plus

Heb je al een baan maar wil je jezelf laten omscholen richting de IT? Veel organisaties hebben een jaarlijks opleidingsbudget beschikbaar voor de ontwikkeling van hun werknemers. Bedrijven kunnen de gemaakte opleidingskosten vaak tot wel 50% aftrekken van de belasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen, waardoor dit aantrekkelijk is.

Je kunt ook gebruikmaken van de cafetariaregeling. Via deze regeling kan jij een deel van je brutoloon inruilen voor netto vergoedingen, zoals een opleiding. Je betaalt de opleiding dan dus met een deel van je salaris. Dit kan voordelig zijn, omdat op deze manier minder loonheffing hoeft te betalen en je onder de streep waarschijnlijk meer overhoudt! Let wel op, deze regeling kan invloed hebben op de toeslagen die je ontvangt, het is dus verstandig om eerst een totale rekensom te maken voordat je deze regeling aanvraagt.

Vraag de HR-afdeling of je leidinggevende naar de bovenstaande mogelijkheden!

Kunnen wij je nog ergens
bij helpen?

Wil je meer weten over jouw carrièremogelijkheden of heb je gewoon even behoefte aan persoonlijk advies? Plan dan vrijblijvend een adviesgesprek met ons in.

Dark blue arrow pointing left
Dark blue arrow pointing right