Clock
ma-vrij 9:00 - 17:00
Paper plane
welkom@wincacademy.nl
Phone
+31 88 16 60 316
Newsflash: Studeer voordelig met € 1.000,- STAP-budget
Claim nu jouw STAP-budget

Studeren met €1000 korting via het STAP-budget

Wil je een opleiding volgen om je carrièreperspectief te verbeteren? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Met de subsidieregeling STAP-budget kan je tot wel € 1.000,- per jaar ontvangen voor het volgen van een opleiding.
Vraag het STAP-budget aan
Gray clock
Meld je aan vóór 1 juli
Smiling woman holding a laptop

STAP-budget aanvragen in 4 stappen


Doorloop de onderstaande stappen en vraag met eenvoudig jouw STAP-budget aan.

Kies de opleiding die je wilt volgen

1
Zoek je favoriete opleiding uit. Goed om te weten, alle onderstaande opleiding kunnen gevolgd worden met het STAP-budget

Vooraanmelding bij Winc Academy

2
Voltooi je vooraanmelding door het inschrijfformulier in te vullen. Je ontvangt van ons een bevestiging van je aanmelding inclusief instructies met de vervolgstappen.

STAP-budget aanvragen bij UWV

3
Upload jouw aanmeldbewijs op 1 juli om 10.00 via het STAP-portaal en krijg binnen 48 uur bericht over goedkeuring.

Start met je opleiding

4
Als je aanvraag is goedgekeurd krijgen wij bericht van UWV en zullen wij je inschrijving definitief verwerken en waar nodig de overige kosten factureren. 31 juli kun je van start met jouw opleiding.

Opleidingen met STAP-subsidie

Voorwaarden

Yellow check
Je bent tussen de 18 en 66 jaar oud. (Of je wel of niet werkzaam bent is niet relevant voor je aanvraag).
Yellow check
Je bent een burger van de Europese Unie of een familielid van een burger uit de EU en hebt een Nederlands burgerservicenummer.
Yellow check
Je ontvangt op dit moment geen studiefinanciering, een lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
Yellow check
Je hebt dit jaar nog geen STAP-budget toegekend gekregen
Start jouw aanvraag voor het STAP-budget
Bekijk de website van rijksoverheid voor meer informatie over de STAP-budget.

Hulp nodig bij het kiezen van de cursus of training die bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Plan hier je financieringsgesprek in.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als het STAP-budget op is?
Plus

Er is jaarlijks een budget van € 218 miljoen beschikbaar. De inschatting is dat hiermee ongeveer 300.000 personen per jaar met behulp van een STAP-budget scholing kunnen volgen. Als bij de aanvraag van het STAP-budget blijkt dat in dat

tijdvak geen budget meer is om jou een STAP-budget toe te kennen, dan kan je in een volgend tijdvak alsnog het STAP-budget aanvragen. Er zijn jaarlijks zes aanvraagtijdvakken.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?
Plus

Iedere persoon die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt kan een STAP-budget aanvragen voor het financieren van de scholing die hij of zij wil volgen. Er is sprake van een band met de Nederlandse arbeidsmarkt als aan drie voorwaarden wordt voldaan: 

• De persoon is ten minste 18 jaar oud en heeft de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt;

• De persoon is EU-burger of is partner van een EU-burger; 

• De persoon is in de periode van 2 jaar en drie maanden tot 3 maanden voorafgaand aan de subsidieaanvraag voor ten minste 6 maanden in Nederland verzekerd voor de volksverzekeringen.


Hoeveel opleidingen kan ik volgen met het STAP-budget?
Plus

Je kan het STAP-budget 1 keer per jaar aanvragen. Dit betekent dat je 1 keer per jaar een opleiding bij ons kan volgen met gebruik van het STAP-budget. Stel je schrijft je dit jaar in voor Front-End development, zou je volgend jaar de opleiding Back-End development kunnen volgen met het STAP-budget.

Ik heb de eerste inschrijfdatum gemist, kan ik mij nog inschrijven?
Plus

Er zijn vijf tijdvakken in 2022 waarbinnen STAP-budget aangevraagd kan worden. Het beschikbare budget wordt verdeeld over deze vijf aanvraagtijdvakken. Als een blok vol zit, kan je je aanmelden voor het volgende blok.

Hoe vaak mag ik het STAP-budget aanvragen?
Plus

Je kan het STAP-budget 1 keer per jaar aanvragen.

Wat is de startdatum en einddatum van de opleiding?
Plus

De einddatum hangt af van de gekozen opleiding. Personal Career Branding wordt binnen twee maanden afgerond. Web Development en Data Analytics binnen drie maanden. Front End Development en Back End Development binnen zes maanden. Data Analytics met Python binnen negen maanden en Full Stack Development binnen twaalf maanden.