info
STAP-budget: meld je aan vóór maandag 3 juli om 10:00
Meld je aan
north_east
Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.
Testimonial

Je hoeft niet goed in wiskunde te zijn

Beter worden in zijn werk én klanten van een nog beter product voorzien, dat was Arthur zijn doel. Wat hiervoor nodig was? Volledig beheersing van de programmeertaal Python. Om dit waar te maken startte hij met de opleiding Back-end Development.

Artur Schmal

Arthur, vertel ons eens waarom je bent gaan leren programmeren?

Ik ben een Tech opleiding gaan volgen, omdat in mijn werk de programmeertaal Python erg goed van pas kan komen. Ik werk in de lettertype-industrie en maak zelf lettertypes, verkoop deze en licenseer ze. Het is best wel een creatief proces, maar bij de productie komt ook veel techniek en repetitief werk aan bod. Door de repeterende werkzaamheden kwam ik regelmatig in aanraking met Python scripts. Ik wilde daar graag meer over te weten komen, zodat ik mijn klanten voortaan een breder pakket kan aanbieden.

Had je twijfels voordat je aan de opleiding begon?

De studiebelasting was wel een aspect waardoor ik inderdaad ging twijfelen. Ik ben een zelfstandige van 46 en heb een gezin met twee kinderen. Elke week is het plannen weer een uitdaging en het loopt eigenlijk altijd anders dan dat je aan het begin van de week voor ogen had. 

Ik moet zeggen dat het vrij lastig was om een opleiding te vinden die past in mijn drukke leven. Gelukkig lukte dit bij Winc Academy. Je kan de opleiding naar eigen tijd en tempo invullen. Als ik vast zou hebben gezeten aan vaste studiedagen en colleges zou ik een dergelijke opleiding nooit hebben kunnen volgen.

Over 
Artur
Blue dot
Opleiding: 
Back-end Development
Blue dot
Gestart op: 
17 maart 2022
Blue dot
Werkt nu bij: 
ZZP

Is er een moment geweest waar je dacht: ik heb de goede keuze gemaakt?

Ja, er zijn meerdere momenten geweest waarop ik besefte dat ik een hele goede keuze heb gemaakt. Zo kreeg ik op een gegeven moment bij een paaropdrachten die ik inleverde waardevolle feedback die ik direct kon toepassen inmijn werk.

Ook de combinatie van zelfstudie en de interactie met de verschillende de docenten maakt dat ik blij ben met mijn keuze. Over het algemeen vind ik het een zeer prettige manier van studeren die goed in mijn huidige situatie past.

Heeft iets je positief verrast?

Ja, een aantal dingen hebben mij zeker positief verrast. Van tevoren was ik bang dat ik in de knel zou komen, omdat wiskunde nooit mijn sterkste kant is geweest. Ik kwam erachter dat het eigenlijk helemaal niet relevant is of je goed in wiskunde bent of niet. Logisch nadenken en de motivatie om problemen op te lossen zijn veel belangrijker, dus dat was voor mij een meevaller.

Klopt het stereotype beeld over Tech?

Nee! Een veelgemaakte misvatting over Tech is dat er gedacht wordt dat er veel mensen werken die communicatief minder vaardig zijn. Het beeld wordt weleens geschetst dat ze alleen maar achter hun computer zitten. Tijdens mijn opleiding werd dit volledig ontkracht. Het is juist belangrijk dat je problemen helder moet kunnen verwoorden en ze bespreekbaar kan maken om vervolgens tot de oplossing te kunnen komen. Er is dus een hoop teamwork nodig en je zal sociaalvaardig moeten zijn. 

Op welk moment studeer je het liefst?
Het moment waarop ik het liefst en gelijk ook het meest effectief studeer is overdag. Ik maak dan ook vaak een paar uurtjes vrij. Soms kan dat helaas niet. Dan ga ik in de avond aan de slag zodra de kinderen op bed liggen. 

Heb je nog dromen of ambities als je vooruit kijkt?
Data Analytics vind ik erg interessant. Ik heb zeker de ambitie om hier verder in te duiken. Ik heb dan ook nu het voordeel dat ik al redelijk overweg kan met Python. Dus mocht ik na deze studie nog tijd en ruimte hebben om Data Analytics te gaan volgen is dat zeker iets wat ik overweeg.

Wat wil je later worden als je groot bent?
Eigenlijk ben ik al geworden wat ik wilde worden. Maar stel de lettertype-industrie stort in zou het me gaaf lijken om Python goeroe te worden. 

Is er een tip die je mee zou geven aan mensen die overwegen een zelfde opleiding te gaan doen?

Als je overweegt om een carrière switch te maken of als je meer verdieping wil in de wereld van Tech zou ik het zeker aanraden om een opleiding bij Winc Academy te volgen. 

Het is een super fijne manier van studeren. Je kan je tijd helemaal zelf indelen en als je het nodig hebt kan je op elk moment in contact komen met een mentor. Ze zetten zich enorm goed in, om je door jouw studie heen te helpen. Als je nog twijfelt zou ik gewoon een adviesgesprek inplannen. Dan kan je overleggen welke opleiding bij jou zou passen. Ik vind het in ieder geval echt een verrijking. 

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.