info
STAP-budget: meld je aan vóór maandag 3 juli om 10:00
Meld je aan
north_east
Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.
Testimonial

Een frisse start voor mijn nieuwe carrière

Voor mijn opleiding werkte ik als ICT helpdeskmedewerker bij een zorginstelling. Een reorganisatie ronde heeft er toe geleid dat ik ontslagen werd. Ik baalde ontzettend dat er geen plek meer voor mij was, toch besloot ik om het er niet bij te laten zitten.

Frieda Haringsma

Op 18 januari 2022 begon ik met de opleiding Full-stack Development. Door een reorganisatie bij mijn vorige werk moest ik eruit. Ik baalde hier ontzettend van, maar besloot om verder te kijken. Door deze opleiding te starten blaas ik nieuw leven in mijn carrière.

Over 
Frieda
Blue dot
Opleiding: 
Full-stack Development
Blue dot
Gestart op: 
18 januari
Blue dot
Werkt nu bij: 

Wat deed je voordat je de opleiding Full-stack Development ging doen?
Voor mijn opleiding werkte ik als ICT helpdeskmedewerker bij een zorginstelling. Een reorganisatie ronde heeft er toe geleid dat ik ontslagen werd. Ik baalde ontzettend dat er geen plek meer voor mij was, toch besloot ik om het er niet bij te laten zitten. Ik ging snel op zoek naar een geschikte volgende stap binnen mijn carrière. Na verschillende cursussen en try-outs te hebben gedaan wist ik het, ik ga voor Full-stack Development bij Winc Academy.

Wat vind je tot dusver van de opleiding?
“Inmiddels doe ik de opleiding zo’n 6 weken en dit bevalt me tot nu toe zeer goed! Door de remote lessen is de opleiding geheel naar eigen tijd in te vullen, dat werkt erg fijn voor mij.”

Wat vind je van de manier van lesgeven?
“De docenten geven op een fijne manier les en ik zie dat iedereen antwoord krijgt op zijn of haar vragen. Zodra er vragen voorbij komen die niet voor iedereen van belang zijn schrijft de docent deze op en komt hij er na de les op terug. Op deze manier krijg je precies de begeleiding die je op dat moment nodig hebt, zonder dat andere studenten worden gestoord met informatie die irrelevant voor ze is.”

Heb je de lesstof al in praktijk kunnen toepassen?
“Nee, nog niet. Wel ben ik bezig met het oefenen en bouwen van websites, want over een paar weken hoop ik een website te kunnen bouwen voor mijn neefje die hoefsmid is. Toen ik aan de opleiding begon vroeg hij aan mij of ik een nieuwe website kon bouwen voor zijn hoefsmederij. Zijn website kan op het moment wel aan een flinke update gebruiken. Natuurlijk doe ik dat graag! Ik vind het erg gaaf dat ik met mijn kennis hem kan helpen een mooie website te maken.”

Wat vind je het meest fijne aan Winc Academy?
“Dat is voor mij het Slack kanaal. Hier ben ik dagelijks te vinden. Ik lees daar alle berichten door en bekijk of er nieuwe en nuttige informatie is toegevoegd door docenten en studenten. Zodra ik zelf een vraag stel, heb ik eigenlijk altijd binnen een paar minuten mijn antwoord al gekregen, hierdoor kan ik snel verder met mijn opdrachten. Ook kijk ik dagelijks even naar de successen die door andere studenten gedeeld worden. Ik merk dat ik hierdoor extra gemotiveerd wordt om verder te gaan met de opleiding en zelf ook mooie dingen te maken!”

Wil je na de opleiding verder in Front-end, Back-end of ga je voor Full-stack Development?
“Ik weet op dit moment nog niet wat ik na de opleiding wil gaan doen aangezien ik pas 6 weken bezig ben. Tot nu toe heb ik alleen nog met CSS en HTML gewerkt en dat vind ik ontzettend leuk. Ik heb nog geen kennis van de programmeertalen Python, en JavaScript, Zo ver ben ik helaas nog niet. ik kan dus nog niet goed zeggen wat ik na de opleiding wil gaan doen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik daar in het proces vanzelf achter ga komen.

Ik denk dat er sowieso meer vrouwen in de IT nodig zijn

Je blijft dus sowieso in de IT werken?
“Ja, ik denk dat er sowieso meer vrouwen in de IT nodig zijn. Bij mijn vorige baan merkte ik vaak dat mensen verward waren om met een vrouw te spreken als ze de ICT helpdesk belden. Ze vroegen vaak aan mij of ze wel de juiste persoon aan de lijn hadden. Bij mijn mannelijke collega’s kwam dit nooit voor. Hieraan merkte ik wel dat er een vertekend beeld is binnen de Tech sector. Bij Winc Academy merk ik hier niks van. Op Slack zie ik veel vrouwen voorbij komen en de sfeer is  ook erg goed. De dames zijn dus goed vertegenwoordigd bij Winc Academy, dat is top.”

Welk advies kan je aan iedereen, die twijfelt om een omscholing richting IT te maken, meegeven?
“Mensen die zoekende zijn zou ik willen aanraden om verschillende opleidingen te bekijken en proeflessen te gaan volgen. Full-stack Developer worden lijkt in eerste instantie erg lastig, maar als je meerdere talen leert spreken zie je dat het eigenlijk wel meevalt. Je kan er heel veel van je creativiteit in kwijt en de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Twijfel dus niet langer en ga op onderzoek uit!”

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.