Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.
Testimonial

Het roer om: leren programmeren

Niet zo heel lang geleden studeerde ik nog Cultureel Erfgoed. Hoewel ik hier veel leerde, werd het mij met de tijd steeds duidelijker dat dit toch echt niet bij mij paste en zag ik mijzelf al helemaal niet werken in dit vakgebied. Ik besloot het roer om te gooien en te stoppen.

In het kort

Naam
Heather Hoekstra
Opleiding
Gestart op
30 september 2019
Werkgever

Tot niet zo heel lang geleden studeerde ik nog Cultureel Erfgoed. Hoewel ik hier veel leerde, werd het mij met de tijd steeds duidelijker dat dit toch echt niet bij mij paste en zag ik mijzelf al helemaal niet werken in dit vakgebied. Ik besloot het roer om te gooien en te stoppen. Wat zou ik in plaats daarvan gaan doen? Beginnen aan een andere, meerjarige opleiding zag ik niet zitten. Ik had zin om te gaan werken!

Al vrij snel kwam het idee om te gaan programmeren naar boven drijven

Dit idee speelde al tijden in mijn achterhoofd, maar ik had mij er nooit in verdiept omdat ik met andere dingen bezig was én omdat ik dacht dat ik daar toch echt niet technisch genoeg voor was. Maar toen ik er meer over ging lezen kwam ik verschillende lijstjes tegen met eigenschappen die je als programmeur moest hebben. Ik herkende deze eigenschappen allemaal! Dit versterkte voor mij het gevoel dat ik op het juiste spoor was en ik begon met zoeken naar opleidingsmogelijkheden.

Al vrij snel kwam ik bij Winc Academy terecht omdat zij een korte opleiding (Web Development) aanboden waarbij je kon ervaren of het programmeren ook echt wat voor je was. Hier heb ik mij direct voor aangemeld.

Toen viel alles op z’n plek

Het waren drie hele intensieve dagen, waarin ik heel veel leerde en ik vond het geweldig! Vooraf had ik niet gedacht in zo’n korte tijd zoveel te kunnen leren. Op de derde dag maakte ik met HTML en CSS een eigen website en ik was erg trots op het resultaat. Daarna waren bij mij alle resterende twijfels weggenomen en heb ik mij aangemeld voor de volledige Front-end opleiding. Daar ben ik ondertussen alweer drie weken fulltime mee bezig. Hierin hebben ik vooral veel JavaScript geleerd, wat weer een hele nieuwe wereld is.

Een geweldig gevoel

Sommige dingen heb ik snel onder de knie, andere dingen hebben wat meer tijd nodig om te landen. Maar wanneer het kwartje dan valt en wat je probeert te maken ook werkt, geeft dit een geweldig gevoel!

Hoewel de opleiding remote is, is het toch erg gezellig in de chat en is iedereen behulpzaam, zowel docenten als mijn medestudenten.

Nog even doorwerken en dan heb ik de opleiding afgerond. Ik kijk ik erg naar uit om als front-end developer aan het werk te gaan, want na deze opleiding ben ik natuurlijk nog lang niet uitgeleerd! Ik ben erg blij dat ik deze stap heb gezet. Ik heb het idee dat ik nu eindelijk iets doe dat écht bij mij past en waarin ik mij kan blijven ontwikkelen.