info
STAP-budget: meld je aan vóór maandag 3 juli om 10:00
Meld je aan
north_east
Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.
Testimonial

Een nieuw carrière pad

Door het STAP-budget heb ik de eerste stap gezet naar een nieuwe carrière, dus ik ben heel blij dat dit budget er is.

Jacques Beekman

Hoe ben je bij Winc Academy terecht gekomen?

Na 15 jaar in de transportsector te hebben gewerkt als chauffeur en planner, was ik toe aan iets nieuws. Ik ben begonnen met het handelen in crypto, maar ik merkte na een tijdje dat ik dit niet voldoende was om van rond te komen. Terug naar de transport wilde ik niet, dus het werd tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe richting. Na wat onderzoek te hebben gedaan kwam ik uit bij Front-end Development en Data Analytics. Uiteindelijk vond ik Data Analytics beter bij mij passen, dus heb ik er voor gekozen om de data kant op te gaan.

Ik zocht een flexibele opleiding, waarbij ik zelf kon bepalen wanneer ik studeer en wanneer niet. Bij veel aanbieders zat je vast aan een vast schema of een klaslokaal en dat past niet bij mij. Ik vind het fijn dat als ik me niet lekker voel, of de zon een keertje schijnt dat ik kan kiezen om juist wel of even niet te studeren op dat moment. Daarom sprak Winc mij erg aan. 

Hoe heb je het studeren bij Winc Academy ervaren?

Het studeren bij Winc is mij ergl goed bevallen. Ik heb eerst de opleiding Data Analytics with Power BI afgerond en besloot om daarna door te gaan met Data Analytics with Python. De vrijheid vond ik erg prettig, maar ook de opdrachten vond ik leuk om te doen. Je moet zelf best wat uitzoeken en ze laten je het zoveel mogelijk zelf proberen te doen. Hierdoor word je goed voorbereid op het werkleven. Ik vond het fijn dat het een zelfstudie is, maar met voldoende begeleiding is. Ik heb verschillende live lessen gevolgd. Dit vond ik leuk omdat we hier weer met andere opdrachten aan de slag gingen. Ook kreeg ik zo de kans om met andere mensen te sparren en zo van andere studenten en mentoren te leren.

Over 
Jacques
Blue dot
Opleiding: 
Data Analytics with Power BI
Blue dot
Gestart op: 
2021
Blue dot
Werkt nu bij: 

Heb je onze Career module ook gevolgd en zo ja, hoe heb je dat ervaren?

Ja, die heb ik ook gevolgd en ik heb er zeker veel aangehad. In het verleden maakte ik een simpele opsomming in mijn CV en motivatiebrieven. Ik heb geleerd dat dat nu wel anders gaat. Emma heeft mij goede feedback gegeven op mijn CV en sollicitatiebrief over zowel de inhoud als de opmaak. Deze heb ik meteen toegepast en dit heeft direct zijn vruchten afgeworpen. Ik heb namelijk na 2 sollicitaties al een nieuwe baan gevonden in de richting van Data Analytics.

Op welke manieren heeft de opleiding je tot nu toe geholpen in je carrière?

Na het afronden vond ik al snel een nieuwe baan in de richting die ik graag op wilde gaan, Data Analytics. Ik tijdens de opleiding heb geleerd gebruik ik nog iedere dag in mijn werk. Door het coderen met Python heb ik mezelf een bepaalde denkwijze aangeleerd waar ik veel aan heb. Daarnaast werk ik ook nog eens veel met Power BI. Beide opleidingen waren dus erg nuttig.

Je hebt ook een opleiding via het STAP-budget gevolgd, wat vind je daarvan?

Ik heb het STAP-budget gebruikt voor Data Analytics met Power BI. Hierdoor heb ik de opleiding kosteloos kunnen volgen. Door het STAP-budget heb ik de eerste stap gezet naar een nieuwe carrière, dus ik ben erg blij dat dit budget er is. 

Hoe vond je het proces om het STAP-budget aan te vragen gaan?

Het is al een tijdje geleden, dus ik kan het mij niet heel goed herinneren. Alle informatie was op dat moment duidelijk. Jullie hebben een mail gestuurd met alle benodigde informatie. Daarnaast organiseerde jullie een webinar over het STAP-budget. Deze heb ik ook gevolgd. Hierdoor wist ik precies welke stappen ik moest zetten, dus dat was prettig. 

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.