ma-vrij 9:00 - 17:00
welkom@wincacademy.nl
+31 88 16 60 316
Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.
Testimonial

Van de toerismebranche naar Front-end Development

Mijn werk was altijd gevestigd in de toerisme branche. Sinds mijn twaalfde ben ik al bezig met mijzelf HTML en CSS aanleren en met mijn werk kwam ik ook veel in aanraking met programmeurs. Daarom was de coronacrisis het uitgerekende moment om te starten met Front-end Development.

Jón Jonker

Ik heb eigenlijk altijd in de toerisme sector gewerkt. Met mijn bachelor en master in toerisme, heb ik banen gehad waarmee ik korte of lange reizen samenstelde voor het buitenland en ben ik mijn eigen reisorganisatie gestart. Helaas is dit in september allemaal opgehouden vanwege coronacrisis. 


Eigenlijk heeft de IT sector mij altijd wel getrokken. De bedrijven waar ik werkte noemden zichzelf tech-startups en daarom werkte ik altijd samen met Front-end en Back-end developers. Vanaf kinds af aan was ik ook al aan het experimenteren met programmeren en toen ik twaalf was heb ik mijzelf HTML en CSS aangeleerd. September was dus het uitgerekende moment om naar programmeren te switchen. 


Over 
Jón
Opleiding: 
Front-end Development
Gestart op: 
15 oktober 2020
Werkt nu bij: 

Omdat mijn zoontje net geboren is, wilde ik liever niet veel reizen en zocht ik een opleiding die ik vanuit huis kon volgen. Het nieuwe karakter van Winc Academy en hun remote opleidingen spraken mij daarom erg aan. Sindsdien ben ik bezig met de opleiding tot Front-end Developer. 

Winc Academy heeft een unieke manier van lesgeven. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik in een klas zit, ondanks dat ik thuis leer.

Op Slack zie ik elke dag berichten van docenten en medestudenten voorbij komen, waardoor je het gevoel krijgt dat je er niet alleen voor staat. Iedereen helpt je maar al te graag en dat straalt een positieve sfeer af. Daarom ben ik heel blij dat ik uiteindelijk voor Winc Academy heb gekozen. 


Net een week voordat mijn vriendin stopte met haar zwangerschapsverlof, ben ik met de opleiding begonnen. Hierdoor ben ik dus de hele dag thuis met mijn pasgeboren zoon, wat soms best lastig is. In de ochtenden ben ik meestal bezig met hem verzorgen, maar als hij eenmaal slaapt ben ik altijd bezig met de opleiding. Dan kijk ik bijvoorbeeld live lessen terug, of begin ik met mijn opdrachten. In de avonden en weekenden kan mijn vriendin wat taken overnemen, waardoor ik lekker kan focussen op de opleiding. 

De theorie vond ik aan het begin nog best pittig, want ik had bijvoorbeeld nog niet eerder met JavaScript gewerkt. Maar ik denk dat de goede en ook unieke combinatie van zelfstudie, uitleg, live lessen en Slack erg goed voor mij werkt. De opdrachten zijn echte eyeopeners. Soms twijfel je van tevoren nog aan jezelf, maar als je de opdrachten eenmaal af hebt, dan merk je dat je eigenlijk veel meer kunt dan dat je zelf gelooft. 

De opdrachten geven mij elke keer een boost van energie, omdat ik het dan gewoon voor elkaar heb gekregen!

Waar ik nu vooral naar uitkijk, zijn de modules die nog moeten komen. Ik ben nu bijvoorbeeld gestart met JavaScript, maar zie ook veel andere interessante onderwerpen verderop in de opleiding. Met deze onderwerpen heb ik nog vrij weinig ervaring en daarom is het een mooie uitdaging. Ik heb nu ook al op verschillende Front-end Development vacatures gesolliciteerd en dit gaat veel sneller dan ik had verwacht. Ik ben nog niet eens halverwege de opleiding en ik heb deze week al een sollicitatiegesprek!


Bekijk onze opleidingen

Meer testimonials