Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.
Testimonial

Een nieuw begin

Dankzij de Cybersecurity opleiding bij Winc Academy heb ik een nieuwe baan gevonden, waar ik mezelf voor een langer tijd zie werken.

In het kort

Naam
Kelsey
Opleiding
Cybersecurity for Everyone
Gestart op
30 september 2022
Werkgever

Waarom heb je ervoor gekozen om een opleiding te doen?

Ik heb de afgelopen jaren veel verschillende dingen geprobeerd, maar nooit echt iets gevonden wat ik voor een langere tijd zou willen doen. Uiteindelijk ben ik gestopt met mijn werk als medewerker bevolkingsonderzoek en heb ik een coachingstraject gedaan. Tijdens dit traject kwam naar voren dat ik meer uitdaging nodig had op het gebied van nadenken. Hierdoor kwam ik uiteindelijk bij de IT richting terecht.

Welk opleiding heb je gedaan en waarom heb je hiervoor gekozen?

Uiteindelijk heb ik gekozen voor cybersecurity. Dit sprak mij meteen aan toen ik het had gevonden. Ik zag een kantoorbaan eigenlijk helemaal niet zitten, maar bij cybersecurity moet je ook echt actie ondernemen. Dat is niet zozeer fysiek, maar je bent constant aan het zoeken en oplossingen aan het bedenken. Het is niet iets wat eenduidig een rechte lijn is en dat vond ik er juist zo leuk aan. Het verandert constant en dat is de uitdaging die ik zoek in een baan. 

Waarom heb je voor Winc Academy gekozen?

Ik kende jullie eigenlijk al een langere tijd, maar er is nooit echt wat van gekomen omdat ik niet wist welke kant ik op wilde. Nu was ik specifiek op zoek naar een cybersecurity opleiding. Ik heb ook naar verschillende aanbieders gekeken, maar het aanbod is beperkt. Ik heb gesprekken gehad met een andere opleider, maar dat was een opleiding van 3 jaar en daarbij moest ik eerst ervaring opdoen, dus dat ging het sowieso al niet worden. Jullie waren eigenlijk de enige opleider die een echte instap cursus aanboden voor mensen die hier nog helemaal geen ervaring in hebben. Dit was voor mij heel fijn, aangezien ik nog helemaal geen ervaring in deze richting had. Dus dit is echt ideaal als je toch een begin wilt maken. 

Hoe heb je de opleiding en het studeren bij Winc Academy ervaren?

Ik vond het een leuke en leerzame opleiding. Ik heb er heel veel uitgehaald, ook dingen waarvan ik eigenlijk vind dat meer mensen ervan op de hoogte moeten zijn. Wat ik geleerd heb pas ik toe in zowel werk als privé. Ik vond het heerlijk dat ik vanuit huis de opleiding kon doen op m'n eigen tempo. Ook de manier waarop ik feedback kreeg was erg fijn en het contact voelde daardoor persoonlijk. Het enige waar ik af en toe moeite mee had was dat het Engelstalig was. Sommige termen in het Engels, waren weer anders in het Nederlands. Maar goed, gelukkig hebben we Google haha! Ik vond het heerlijk dat ik vanuit huis de opleiding kon doen op m'n eigen tempo.

Heeft de opleiding jou geholpen in je carrière en zo ja, op welke manier?
Ja, eigenlijk heel erg! Ik heb een baan gevonden in dit werkveld en voor het eerst heb ik ook het idee dat ik dit echt voor een langere tijd wil gaan doen. Twee weken na het afronden van de opleiding kwam ik een vacature tegen. Hier heb ik op gereageerd, maar ik had nooit gedacht dat ik echt een kans maakte voor deze baan. Uiteindelijk ben ik het toch geworden. Later heb ik ook te horen gekregen dat de opleiding mij een grote voorsprong heeft gegeven in het sollicitatieproces. Het was voor hen een enorm pluspunt dat ik de opleiding uit mezelf ben gaan volgen en heb behaald.

Later heb ik ook te horen gekregen dat de opleiding mij een grote voorsprong heeft gegeven in het sollicitatieproces.Ook in mijn werk helpt de opleiding mij heel erg. Het heeft echt een goede basis gelegd voor het werk dat ik nu doe. Hierdoor ben ik snel door het inwerktraject gedaan. Ik doe nu veel met phising en doordat ik hier al over heb geleerd tijdens de opleiding merk ik dat ik nieuwe werkzaamheden ook snel oppak. 

Je hebt ook een opleiding via het STAP-budget gevolgd, wat vind je van dit budget?

Zonder het STAP-budget had ik de opleiding niet kunnen doen en had ik ook niet gestaan waar ik nu sta. Het STAP-budget heeft daarin echt geholpen. Dankzij het STAP-budget heb ik een opleiding kunnen volgen en heb ik een nieuwe baan gekregen. Ik had het financieel gezien echt niet zelf kunnen doen. Voor mij is het STAP-budget de ideale uitkomst.

Zonder het STAP-budget had ik de opleiding niet kunnen doen en had ik ook niet gestaan waar ik nu sta.


Wat vond je van proces om het STAP-budget aan te vragen?

Ik heb jullie gebeld om wat vragen te stellen over de opleiding. Toen werd het STAP-budget mij aangeraden. Op advies van jullie ben ik ruim op tijd in de rij gaan staan. Alle communicatie was heel duidelijk. Ik kreeg een aantal e-mails voorafgaand waarin ook duidelijk werd uitgelegd hoe het proces zou verlopen. Ik kreeg ook een herinnering en een agenda-uitnodiging. Ik vond het heel prettig dat jullie mij goed op de hoogte hielden.