info
STAP-budget: meld je aan vóór maandag 3 juli om 10:00
Meld je aan
north_east
Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.
Testimonial

Ik ben er trots op dat ik deze stap heb genomen

Het meest trots ben ik dat ik toch de stap heb gezet om de opleiding Front-end Development te gaan volgen. Dit geeft mij zoveel energie!

Leila El Massaoudi

Toen Leila in de ziektewet belandde veranderde haar visie op het leven volledig. Ze wist even niet goed meer wat ze wilde. Na verschillende beroepstesten kwam ze erachter: “Ik wil de opleiding Front-end Development doen”. Ze is inmiddels al wat verder in de opleiding en zit bij Winc Academy helemaal op haar plek. Haar grote droom is om haar Tech skills uiteindelijk toe te kunnen passen in de fashion-industrie.

Hoe kwam je bij Winc terecht?

Ik zat al een tijdje zonder werk en op een gegeven moment liep ik hierin vast. Ik wist niet meer zo goed wat ik nou echt wilde doen. Ik heb meerdere beroepstesten gedaan en telkens kwam daar de richting ICT als advies uitrollen. Dit was iets wat ik in eerste instantie helemaal niet had verwacht, want ik heb helemaal geen IT achtergrond.

Nu ik al wat verder in de opleiding ben, merk ik dat dit een uitstekende keuze was. De drive blijft er bij mij goed in zitten en daar ben ik erg blij mee. Misschien dat sommige mensen met een Tech achtergrond bepaalde opdrachten 2 keer zo snel zouden kunnen, maar ik ben ontzettend trots dat het mij keer op keer lukt.

Over 
Leila
Blue dot
Opleiding: 
Front-end Development
Blue dot
Gestart op: 
7 april 2022
Blue dot
Werkt nu bij: 

Wat heb je hiervoor gedaan?

Voordat ik de opleiding begon werkte ik in de secretariële sector. Door een ongeluk belandde ik in de ziektewet. Een aantal jaren verstreken waarin ik regelmatig vastliep. Ik twijfelde sterk over mijn carrière en wilde eigenlijk het liefst iets anders doen. Om te achterhalen wat mijn volgende stap zou moeten worden, heb ik meerdere beroepstesten gedaan. Zo kwam ik dus uit bij Front-end Development.

Het is wel apart gezien dit in het verleden wel vaker op mijn pad is gekomen, maar ik er eigenlijk nooit iets mee had gedaan. Zo werkte ik bijvoorbeeld op het secretariaat van de ICT afdeling bij Nationale Nederlanden, maar heb ik nooit de link gelegd om zelf iets in de IT te gaan doen.


Had je een bepaald stereotype als je dacht aan IT?

Ja, dat had ik zeker. Ik dacht dat het een beetje saaie mensen zouden zijn die dag in dag uit achter de computer zitten. Maar dat is absoluut niet het geval! Ik heb eigenlijk nog niemand ontmoet die zo is als het stereotype dat ik in mijn hoofd had. Het werk is ook anders dan verwacht. Communicatie is belangrijker dan ik in eerste instantie dacht en het werk is super afwisselend en uitdagend. Je kan binnen verschillende sectoren en bedrijven werken. Dat is iets wat ik persoonlijk heel gaaf vind.

Wanneer had je het gevoel van hé ik zit op de juiste plek?
Dat gevoel had ik eigenlijk al voordat ik aan de opleiding begon. Ik had ontzettend veel zin om te gaan beginnen, maar ik moest eerst twee keer opnieuw gekeurd worden voor de ziektewet. Beide keren werd mij verteld dat ik het niet aan zou kunnen. Mijn drang om mezelf te bewijzen werd daardoor steeds groter. Ik was zo blij als een kind toen ik uiteindelijk met de opleiding mocht beginnen en ben daar nog steeds erg dankbaar voor. 

Wat vind je leuk aan Winc?

Het studeren is zo lekker gevarieerd!. Ik moest eerst een beetje mijn draaizien te vinden, maar omdat ik zo goed geholpen werd door de leraren ging dat al snel beter. Als ik vastloop bij een opdracht en hierover een vraag stel, heb ik eigenlijk altijd wel binnen 24 uur iemand gevonden die mij wil helpen. Dat is erg fijn, want hierdoor blijf ik op schema.

Zijn er ook specifieke momenten waarop je het liefst studeert?

Ja, die zijn er zeker. Ik heb een zoontje dus daar moet ik rekening mee houden. Zodra hij op school is of bijvoorbeeld een logeerpartijtje heeft bij zijn opa en oma kan ik mij volledig focussen op de opleiding. Dit zijn dan ook de momenten wanneer ik lekker ongestoord kan studeren en daardoor de meeste progressie boek.

Waar ben je het meest trots op?
Het meest trots ben ik dat ik toch de stap heb gezet om de opleiding Front-end Development te gaan volgen. Ik krijg daar zo ontzettend veel energie van! Met veel vertrouwen ga ik een succesvolle toekomst als developer tegemoet.

Welke dromen heb je binnen je nieuwe carrière?

Mijn droom is om als ICT’er de fashion industrie in te gaan. Dan kan ik mijn passie voor fashion en de skills die ik heb geleerd in de opleiding combineren. Van je hobby je werk maken, wie wil dat nou niet?

Heb je misschien nog een tip voor mensen die overwegen om bij Winc een opleiding te volgen?
De tip die ik mee wil geven is om je eerst goed te verdiepen in de opleiding die je misschien gaat volgen. Ik heb meerdere webinars gevolgd en YouTube filmpjes bekeken. Dat heeft mij ontzettend geholpen in het maken van de afweging. Het nieuwe proefpakket zou een goed startpunt kunnen zijn.

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.