Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.
Testimonial

Het was een geweldige ervaring

Het was een geweldige ervaring: er zijn veel mentoren om de opdrachten te beoordelen. Bovendien wist ik al iets van het ontwerp, maar het leren van een user-centered aanpak was erg nuttig.

In het kort

Naam
Maitree Jain
Opleiding
UX Design with Figma
Gestart op
Werkgever

Hallo Maitree, wat heeft je aangespoord om UX Design te leren met Figma?

Ik werkte oorspronkelijk in ontwerp voor tapijten en vloerkleden en wilde overstappen naar de IT-industrie. Toen ik naar Nederland verhuisde, was het moeilijk om in de IT-industrie aan de slag te gaan zonder de Nederlandse taal te kennen. Daarom wilde ik mijn ontwerpvaardigheden gebruiken om in UX Design te stappen en mijn ontwerp esthetiek in websites te verwerken.

Hoe ben je bij Winc Academy terechtgekomen?

Uit de vacatures die ik zag, begreep ik dat het leren van Figma een must was om een baan in het veld te krijgen. Daarom zocht ik een cursus waarin ik de basis kon leren en een introductie kon krijgen van de Figma-software. Bovendien paste de cursus binnen mijn budget en slaagde ik erin financiële hulp te krijgen via UWV. Een ander pluspunt was dat ik tegelijkertijd freelance projecten deed, dus flexibiliteit was erg belangrijk voor mij, aangezien ik voornamelijk in het weekend werkte.

Hoe heb je de cursus en het studeren aan Winc Academy ervaren?

Het was een geweldige ervaring: er zijn veel mentoren om de opdrachten te beoordelen. Bovendien wist ik al iets van het ontwerp, maar het leren van een user-centered aanpak was erg nuttig. De cursus is heel eenvoudig, de taal is eenvoudig, dus het is gemakkelijk om te leren. De verwijzingen aan het einde van elk onderdeel zijn een leuke toevoeging, omdat ze helpen om een diepgaande opleiding te krijgen. Ik heb ook één live les bijgewoond, wat me een idee gaf van wat de volgende stappen in de cursus kunnen zijn en ik kon communiceren met andere studenten. Telkens als ik een probleem had, kon ik naar Slack gaan en de vraag stellen. Het eindproject was behoorlijk belangrijk omdat het me de user journey liet volgen, die ik vervolgens gebruikte voor mijn portfolio. Tijdens de carrièremodule heb ik mijn CV en portfolio gedeeld met de mentoren. Dit vond ik fijn, omdat ik van het ene naar het andere vakgebied overstapte. 

Heeft de cursus je geholpen in je carrière? Zo ja, op welke manier?

Dankzij de cursus en de live sessie kreeg ik feedback op mijn project, mijn portfolio en mijn cv, en dat was erg nuttig. Ik ben erg dankbaar voor alle mensen van Winc die me hebben geholpen nieuwe dingen te leren en feedback te krijgen op wat ik heb gedaan. Op dit moment zoek ik naar een nieuwe baan, en UX Design is een continu leerproces dat ervoor zorgt dat ik mijn profiel en portfolio blijf updaten. 

Aan wie zou je deze cursus aanbevelen?

Deze cursus is een beginnerscursus, waarbij je nog praktijkervaring nodig hebt. Ik zou deze cursus aanbevelen aan iemand die al in de IT-industrie zit of iemand die zijn carrière wil veranderen in UX Design. Dan is het een geweldige leercursus, omdat je alle terminologie krijgt en gemakkelijk in dit vakgebied kunt stappen.