Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.
Testimonial

Van klantenservice naar programmeren

Eigenlijk was ik altijd al geïnteresseerd in de techniek achter de systemen waarmee ik werkte. Hoe kan het dat een iemand wel een call krijgt en de ander niet? De techniek hierachter interesseerde mij zo erg, dat ik dacht hier moet ik wat mee.

In het kort

Naam
Marit Gerritsen
Opleiding
Full-stack Development
Gestart op
30 september 2019
Werkgever
Visma Labs

Voordat ik een carrièreswitch maakte, was ik werkzaam in de klantenservice. Ik zag mezelf dat niet tot mijn pensioen doen, ik heb meer uitdaging nodig. Eigenlijk was ik altijd al geïnteresseerd in de techniek achter de systemen waarmee ik werkte. Hoe kan het dat een iemand wel een call krijgt en de ander niet? De techniek hierachter interesseerde mij zo erg, dat ik dacht hier moet ik wat mee.

Bijna anderhalf jaar ben ik bezig geweest om te achterhalen wat ik dan wilde, want IT is natuurlijk heel breed. Toen kwam Winc Academy op mijn pad en dacht ik, ik ga ervoor! Zo begon ik met de opleiding.


Waarom? Het was meer een gevoel dan dat ik echt dacht, dit zal de beste optie zijn. De opleiding was toen nog vrij nieuw, dus ik kon geen reviews of zo iets lezen. Ik ging af op het gevoel dat ik erbij had. De openheid en het enthousiasme, daar werd ik zelf ook helemaal enthousiast van! Dus toen dacht ik, dit past gewoon bij mij en dat is voor mij belangrijker dan andere dingen.

Het team van Winc Academy is echt heel leuk. Ook al zit het even niet mee, het enthousiasme is aanstekelijk. Bovendien kan ik veel van ze leren.

Deze carrièreswitch begon met de opleiding Programmeren voor Beginners. Dat was zwaar. Ik was op dat moment ziek, wat erg balen was. Het was voor mij daardoor extra lastig, maar met puzzelen kom je er wel. Dat vind ik heel leuk, het geeft een voldaan gevoel. Aan het eind van de dag klapte ik soms mijn laptop dicht en dacht ik: ik ga nu slapen, laat me! Maar de volgende dag voelde ik mij altijd weer beter en had ik echt een tevreden gevoel over wat ik toch weer had gemaakt.

Leuk om samen te werken

Ik ben nu net begonnen aan de opleiding en verwacht de komende tijd redelijk wat struggles en frustraties, maar ook heel veel plezier! Ik denk dat het leuk is om in teamverband te werken, de andere Winc-ers te leren kennen en het echt samen te doen. Ik hou heel erg van samenwerken en ik hoop een leuk groepje te creëren, dus ik verwacht heel veel fun! Samen dingen uitzoeken, frustraties delen en er dan toch samen uit komen. Ik ken mezelf, ik kan nogal eens heel fierce worden maar als iemand dan zegt: "nee joh, komt wel goed", dan ben ik ook gemakkelijk weer gerustgesteld.

Spannend

Over een jaar verwacht ik dat ik veel onafhankelijker ben, dat ik het gewoon zelf kan doen. Dat mensen misschien zelfs bij mij met vragen komen in plaats van andersom. Dat gaat best een beetje spannend worden natuurlijk. Je bent een vrouw in de IT en mensen kijken daar toch anders naar, dat is een uitdaging. Aan de ene kant kijk ik daar een beetje tegenop maar aan de andere kant denk ik ook, ik laat ze straks wel zien wat ik kan!

Echt ready

Ik heb zin om nu echt van start te gaan en ontzettend veel zin in de opleiding. Ik wil bezig zijn met het gepuzzel van programmeren en daar veel meer over leren. Ik weet een beetje van HTML door de opleiding Web Development en ik heb zoiets van, laat de rest maar komen. Ja, ik ben er ready voor!