Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.
Testimonial

Van financieel adviseur naar programmeur

Programmeren, ik had geen idee wat ik kon verwachten maar ik had ook geen vooroordelen. Ik wist het gewoon niet. Ik wilde het proberen omdat ik dacht, misschien is het een schot in de roos. Juist omdat ik het absoluut nog niet kende, wilde ik het idee ook niet afschrijven.

In het kort

Naam
Merel Sterker
Opleiding
Gestart op
2 december 2019
Werkgever

Als klachtenbehandelaar in de financiële wereld merkte ik op een gegeven moment dat ik het niet meer zo leuk vond. Dus toen dacht ik, ik wil écht iets nieuws! Programmeren, ik had geen idee wat ik kon verwachten maar ik had ook geen vooroordelen. Ik wist het gewoon niet. Ik wilde het proberen omdat ik dacht, misschien is het een schot in de roos. Juist omdat ik het absoluut nog niet kende, wilde ik het idee ook niet afschrijven.

Eigenlijk twijfelde ik maar heel even. Ik had een goede baan, ik kon door met die goede baan en ik had natuurlijk ook ergens anders kunnen gaan werken. Door deze carrièreswitch heb ik financieel namelijk wel even iets minder zekerheid en det duurt waarschijnlijk even om weer op hetzelfde niveau te komen. Maar ja, dat weet je en moet je meenemen in je beslissing. Mijn partner heeft gelukkig ook een baan, dus geeft gelukkig iets meer zekerheid.

Ik heb voor Winc Academy gekozen omdat het een korte opleiding is. Ik had wat filmpjes gezien en vond ze sympathiek. Eerst deed ik de opleiding Web Development voor Beginners en dat was heel leuk. Eerst heb ik twee dagen de theorie gedaan en daarna kan je dat allemaal toepassen en heb je een heel leuke website gebouwd! Misschien niet meteen van de hoogste kwaliteit, maar wel prima en ik vond het echt leuk om te merken dat je al best veel kunt doen.

Nu ben ik aan de Front-end opleiding begonnen. Ik denk dat het heel pittig gaat worden maar wel een ontzettende uitdaging. Ik denk en hoop dat ik heel veel ga leren en dat ik dat daarna kan toepassen, dat ik leuke dingen kan maken. Natuurlijk weet ik nog niet precies wat ik allemaal ga leren en wat ik aan het eind van de rit precies kan. Dus wat ik spannend vind is: misschien kan ik het niet, misschien is het toch niets voor mij? Dat is het enige dat eigenlijk wel spannend is, voor de rest heb ik er vooral veel zin in.

Het lijkt me leuk dat ik straks wat meer kan. Dat je denkt van: o, ik zou dit willen maken, o, dat heb ik vorige keer geleerd en dat kan nu gewoon! Dat je wat meer handvatten en kennis hebt en gewoon kunt maken wat je in gedachten hebt. Dat is natuurlijk echt fantastisch.

Mijn grootste doel is dat ik over een tijdje voor een leuk bedrijf werk, met leuke collega’s, en dat ik een uitdagende baan heb. Dat ik een uitdaging heb en door kan blijven leren en er in principe geen plafond is. Dat is trouwens ook een van de redenen waarom ik voor programmeren heb gekozen, je kan altijd doorgaan met leren! Dus dat is wat ik hoop, dat ik een leuke, uitdagende baan krijg. En het zou natuurlijk hartstikke leuk zijn als dat in programmeren is.