info
STAP-budget: meld je aan vóór maandag 3 juli om 10:00
Meld je aan
north_east
Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.
Testimonial

Ik stond te popelen om te beginnen

Ik wist dat het leren van een nieuwe programmeertaal een grote uitdaging zou zijn, maar dat maakt het juist leuk

Petra

Blijven leren is een 'must' voor zelfontwikkeling en groei binnen een organisatie. Om deze reden is Petra kort geleden begonnen met de opleiding Data Analytics met Python. Ze is vastberaden nieuwe skills te leren en daarmee nog beter te worden in haar werk als applicatiebeheerder. Benieuwd naar waar ze deze nieuwe vaardigheden voorgaat gebruiken? Je leest het in dit interview.

Over 
Petra
Blue dot
Opleiding: 
Data Analytics with Python
Blue dot
Gestart op: 
14 maart 2022
Blue dot
Werkt nu bij: 

De start van een nieuw avontuur

Ongeveer anderhalve maand geleden schreef ik me in voor de opleiding Data Analytics met Python. Hoewel ik stond te popelen om te beginnen, startte ik niet direct. Ik was toe aan een nieuwe laptop en wilde even de tijd nemen om een goede vervanger te vinden. Ongeveer 2 wekengeleden was de eerste dag dat ik met mijn gloednieuwe laptop aan de opleiding begon. Van tevoren wist ik dat het leren van een nieuwe programmeertaal een best grote uitdaging zou zijn. Maar dit vond ik geen probleem, want ik heb het altijd interessant gevonden om verzamelde en geanalyseerde data om te zetten ineen begrijpelijke en klare boodschap voor de lezer. Python is de aangewezentool voor dit proces en daar wil ik dolgraag het fijne over te weten komen.”

 

Is Data Analytics nieuw voor je?

“Nee niet echt. In mijn huidige baan voer ik al wat Data Analytics werkzaamheden uit, maar er valt nog een hoop te leren. Hoewel ik al een lange tijd mijn Data kennis wilde uitbreiden, heb ik het starten van een opleiding een langere tijd uitgesteld. Dit komt, omdat ik kinderen heb en er tot voor kort niet de tijd voor kon vrijmaken. Toen ik eindelijk kon beginnen was er bij mijn bedrijf een tijdelijke opleidingsstop vanwege corona, maar toen de mogelijkheid er weer was schreef ik mij direct in."

Ik ging op google alle aanbieders vergelijken

Hoe ben je bij Winc Academy terecht gekomen?

“Mijn zoektocht naar een geschikte opleider begon op Google. Ik zocht naar verschillende opleidingen waarmee je Data Analist kunt worden. De belangrijkste criteria waaraan de opleider moest voldoen waren dat ik de opleiding vanuit huis kan volgen en het volledig in mijn eigen tijd kan. Dit was erg belangrijk omdat ik 4 dagen per week werk en mijn kinderen nog thuis wonen. Ik kon er geen vaste verplichtingen bij hebben waar ik bijvoorbeeld naar school zou moeten gaan. Toen ik deze selectie gemaakt had ben ik gaan kijken welke opleiding de skills biedt die mij het leukst lijken en waarvan ik weet dat ze mij het meeste zullen opleveren. Dit is hoe ik bij Winc Academy ben beland.

Welke opleidingen heb je hiervoor gevolgd?

“Voordat ik mijn huidige baan vond heb ik HEAO gedaan, richting Logistiek management. Mijn skills heb ik gedurende mijn loopbaan aangevuld met  verschillende cursussen zoals bijvoorbeeld, een cursus SQL, Power BI en meerdere KANBAN trainingen. Alles met de insteek om nog beter te worden in het werk dat ik doe.

 

Heb je al onderdelen uit de opleiding in de praktijk kunnen toepassen?

“Nee, ik heb nog niet veel kunnen toepassen gezien ik nog niet zo lang met de opleiding bezig ben. Maar ik zie wel al veel dingen voorbij komen waarvan ik denk dat ik het in de praktijkgoed kan gebruiken. Dit is dan ook precies de reden dat ik de opleiding ben gaan doen, ik wil mijn kennis verbreden en daarmee nog beter worden in mijnwerk.

 

Klopt het dat je werk al redelijk technisch is?

“Ja best wel, maar het zit er eigenlijk een beetje tussenin. Veel van het werk dat ik doe is met mensen. Ik help gebruikers op weg door de verschillende programma’s heen.
Mijn werkzaamheden als applicatiebeheerder zijn uiteenlopend. Inmiddels werk ik hier alweer 12 jaar en bestaan mijn werkzaamheden uit onder andere: gebruikersondersteuning, gebruikersadministratie, het beheer van de inrichting, implementatiewijzigingen, releases, hot-fixes, het maken en beheren van rapportages binnen een applicatie en momenteel ben ik bezig met de implementatie van een nieuw financieel pakket met koppelingen naar andere applicaties.

 

Wat vind je van de begeleiding van Winc Academy?

“Het programma slack vind ik erg prettig werken. Je kan in dit chat programma altijd vragen stellen, of nuttige informatie vinden waarmee je verder op weg geholpen kan worden. Als er even geen docent aanwezig is om de vraag te beantwoorden is er altijd wel een medestudent die een poging waagt en dat is super fijn. Als ik ergens tegenaanloop heb ik tot nu toe elke keer het antwoord gevonden door eerder gestelde vragen van medestudenten in het Slack kanaal terug te lezen. In veel gevallenis het dus niet eens nodig om de vraag te stellen, omdat het antwoord al te vinden is.”

“De algehele manier van lesgeven vind ik erg prettig. Ook als je een les volgt over een onderdeel waar je eigenlijk nog niet aan toe bent is het nog steeds goed te volgen. Je start met alle lesstof echt bij de basis.”

 

Heb je al livelessen gevolgd bij Winc Academy?

“Nee helaas ben ik hier nog niet aan toegekomen De live les die ik wilde volgen was precies tijdens een werkoverleg, dus daar baalde ik ontzettend van. Gelukkig kan je wel alleslessen terugkijken en dat heb ik nu al een aantal keer gedaan. Ze bevatten veel nuttige informatie. Toch heb ik een aantal lessen nu in mijn kalender gezet, zodat ik er de volgende keer wel bij kan zijn en daar mijn vragen kan stellen.”

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.