info
STAP-budget: meld je aan vóór maandag 3 juli om 10:00
Meld je aan
north_east
Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.
Testimonial

Ik blijf met taal bezig, maar nu als programmeur

Ik merkte dat ik als redacteur niet het maximale uit mezelf haalde. Met mijn sterkste punt – goed kunnen studeren en er ook echt plezier aan beleven – deed ik vrijwel niets en dat begon als een gemiste kans te voelen. Ik wil blijven leren en mijzelf blijven ontwikkelen.

Rahied Ishaak

Station Hoogeveen, Station Zwolle, Station Amsterdam-Zuid, buslijn 15. Voorheen bracht deze weg me naar de Anthony Fokkerweg, waar Motorsport Network (mijn vorige werkgever) sinds de zomer van 2018 is gevestigd, maar sinds kort leidt deze route mij naar een andere bestemming. Niet alleen in Amsterdam, maar vooral in mijn carrière.

Over 
Rahied
Blue dot
Opleiding: 
Front-end Development
Blue dot
Gestart op: 
30 september 2019
Blue dot
Werkt nu bij: 
Visma Raet

Na tien jaar werken werd het tijd voor een nieuwe stap

Na ruim tien jaar actief te zijn geweest voor Motorsport Network (en voorlopers JHED Media en SportUpdate) vond ik dat het tijd werd voor een nieuwe stap. Ik heb altijd met veel plezier als redacteur gewerkt. Het was mooi om bijvoorbeeld het liveblog te mogen verzorgen voor GPUpdate.net bij bijzondere Formule 1-races als VS-2017 en Mexico-2017, weekenden waarin zelfs bezoekersrecords werden gevestigd.

Toch merkte ik dat ik als redacteur niet het maximale uit mezelf haalde. Met mijn sterkste punt – goed kunnen studeren en er ook echt plezier aan beleven – deed ik vrijwel niets en dat begon als een gemiste kans te voelen.

Van je hobby je beroep maken

Hobbymatig heb ik altijd al interesse gehad in programmeren. In mijn vrije tijd volgde ik al tutorials en daarbij ontdekte ik dat programmeren me biedt wat ik in de journalistiek juist mis: studeren en blijven leren. Natuurlijk is programmeren net als journalistiek een beroep dat je vooral in de praktijk leert, maar om überhaupt iets te kunnen programmeren is een stevige theoretische basis wel een vereiste. Die theorie is doorlopend in ontwikkeling – toen ik in mijn Havo-tijd programmeerde, bestonden NodeJS en React bijvoorbeeld nog niet eens – en daarmee ben ik als programmeur verzekerd van een heel leven leren en studeren.

Vastberaden om toegelaten te worden tot de opleiding

Daarom heb ik dit jaar een stap teruggedaan als redacteur om voor een carrière als programmeur te gaan. Zodoende ben ik in contact gekomen met Winc Academy, een partij die je klaarstoomt voor een baan als front-end developer. Het eerste contact met Winc Academy voelde gelijk goed en daarom was ik vastberaden om de opleiding te gaan doen. Op 30 september 2019 begon ik aan dit traject. De eerste maand zit er alweer op en daarin is nogmaals bevestigd dat dit voor mij het juiste pad is.

Het is hard werken met de veel nieuwe dingen die we leren, maar dat is precies wat ik wilde.

Het niveau ligt hoog

Tot dusver gaat het uitstekend met de opleiding. Eén van mijn medestudenten noemde me zelfs Yoda, naar “de wijze man van het Star Wars-verhaal”. Hoewel ik moet toegeven dat mijn Star Wars-kennis ophoudt bij Luke Skywalker en Darth Vader, is het natuurlijk wel een prachtig compliment, zeker als je ziet hoe hoog het niveau in de groep ligt. Het is best indrukwekkend wat je in korte tijd al kan leren en maken, zoals:

  • Pokémon Catch, waarin data wordt opgehaald uit de externe Poké API;
  • Takenlijst, gemaakt met React en het localStorage-object van de browser;
  • Filmzoeker, gemaakt met Vanilla JavaScript.

Ik kijk uit naar het vervolg van het Winc Academy-traject en een toekomst als programmeur, waarmee ik écht het maximale uit mezelf kan halen.

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.