info
STAP-budget: meld je aan vóór maandag 3 juli om 10:00
Meld je aan
north_east
Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.
Testimonial

Na de opleiding stonden bedrijven in de rij

Voordat ik aan de opleiding Full-stack Development bij Winc Academy begon bestudeerde ik oude talen zoals Grieks en Latijn op de universiteit.

Xander Vertegaal

Kort geleden begon Xander aan de opleiding Full-stack Development met één doel, zo snel mogelijk de opleiding afronden om een baan te vinden als developer. Tot zijn verbazing stonden er na het behalen van zijn certificaat direct meerdere bedrijven in de rij. Hoe hij dit voor elkaar kreeg? Dat lees je in deze testimonial.

Over 
Xander
Blue dot
Opleiding: 
Full-stack Development
Blue dot
Gestart op: 
20 september
Blue dot
Werkt nu bij: 
Vasio

Wanneer ben je de opleiding begonnen?
“In september 2021 begon ik met de opleiding Full-stack Development. Mijn plan was om de opleiding zo snel mogelijk te voltooien en dat ging me erg goed af. Eind januari behaalde ik mijn certificaat. In totaal heb ik er dus maar 4 maanden over gedaan!

Ik moet wel eerlijk zeggen dat er veel tijd in is gaan zitten, maar daar hield ik vooraf rekening mee. Als je aan de Full-stack opleiding begint kan je er vanuit gaan dat je er langer dan 4 maanden mee bezig zult zijn, tenzij je net als ik de tijd hebt om de studie fulltime te volgen.”

Wat deed je vòòr de opleiding?
“Voordat ik aan de opleiding Full-stack Development bij Winc Academy begon bestuurde ik oude talen zoals Grieks en Latijn op de universiteit. Ik heb 4,5 jaar op een taalkundige afdeling gewerkt als promovendus/PhD-student en daarna nog 1 jaar als postdoctoraal onderzoeker en docent. Ik deed toen onderzoek naar een specifieke oude Anatolische taal, het Luwisch.

Over deze taal heb ik diverse artikelen en een proefschrift geschreven. Ik heb in het binnen- en buitenland lezingen gehouden en voor de klas gestaan als docent. In de praktijk betekende dit veel wetenschappelijke artikelen en boeken lezen, maar ook schrijven.

Helaas is er erg weinig werk te vinden in dit vakgebied. Daarom nam ik het besluit om nieuwe skills te zoeken waarmee ik wel aan een leuke baan kon komen. Voor mij was het belangrijk dat mijn passie voor talen hierin terug zou komen. Ook zocht ik iets waarin ik nooit uitgeleerd zou raken. Zo kwam ik snel terecht bij de opleiding Full-stack Development.”

Bij Winc Academy kan je je eigen ritme bepalen

“Via TechMeUp kwam ik Winc Academy voor het eerst tegen. Dit is een instantie die informatie geeft over subsidies die je kan krijgen als je een tech-opleiding wilt volgen. Ondanks dat ik geen subsidie heb gebruikt, kreeg ik wel een handige lijst met aanbieders en daar stond Winc Academy ook bij.

Deze heb ik naast elkaar gelegd en stuk voor stuk vergeleken. Winc Academy bleek het beste bij mij te passen. Wat ik erg fijn vond is dat je je eigen ritme kan bepalen. Ik wilde graag veel kilometers in korte tijd kunnen maken, zodat ik de opleiding snel kon afronden. Winc Academy was daardoor voor mij de aangewezen opleider. Er is online veel lesstof beschikbaar en je bent niet afhankelijk van het tempo van je klasgenoten. Je kan dus zelf bepalen hoe snel je de opleiding afrondt. Het is allemaal volledig afhankelijk van de tijd die je eraan kan en wil besteden.

Niet alleen de flexibiliteit van de opleider maar ook het pakket aan programmeertalen vond ik erg belangrijk. Denk hierbij aan talen zoals Python en JavaScript. Het werkt in je voordeel als je na de opleiding het werkveld gaat betreden en je deze talen dan goed beheerst. Ze worden op het moment veel gebruikt en dat zal in de toekomst waarschijnlijk niet snel veranderen. Dit was nog een reden waarom ik voor Winc Academy gekozen heb, de stack die aangeboden wordt is simpelweg heel nice.”

 

Waar ben je het meest trots op van alles wat je geleerd hebt op de opleiding?
“Het meest trots ben ik toch wel op het leren van de kern van Front-end Development; JavaScript, HTML en CSS. Dat is waar ik het meeste profijt van heb gehad. Deze basis wordt je heel goed geleerd. Op mijn huidige werk gebruiken ze bijvoorbeeld Angular in plaats van het programma React. Normaal zou dit best wel wat problemen geven, maar doordat de basis van React goed is bijgebracht bij Winc Academy, was Angular redelijk makkelijk te leren. Het was geen enkel probleem om naar dit framework over te schakelen.”

 

Wat deed je als je tijdens de opleiding tegen problemen aanliep?
“Ik probeerde het probleem eerst te isoleren. Ik ging goed kijken waar de fout lag. Vervolgens googelde ik het en bekeek ik hoe andere mensen ditzelfde probleem wellicht al opgelost hadden. Als het hierna nog steeds niet lukte, ging ik in het online chatprogramma Slack kijken of iemand eerder al tegen hetzelfde probleem was aangelopen binnen de opleiding. Als dit niet het geval was, dan stelde ik de vraag aan een docent. Ik had dan in bijna alle gevallen binnen een uur het antwoord.”

 

Hoe ben je bij je huidige werk terecht gekomen?
“In de laatste twee weken van de opleiding begon ik met solliciteren en ik had mijn LinkedIn-profiel op werkzoekend gezet. Vrijwel direct volgde een aangename verrassing. Binnen twee dagen werd ik gebeld door recruiters die samen met mij op zoek wilden gaan naar een leuke werkplek. Dit was voor mij wel even wennen hoor, je komt dit namelijk niet snel tegen in de academische wereld.

Er kwamen al snel veel reacties, ik heb ruim tien gesprekken gehad met verschillende bedrijven die geïnteresseerd waren in mijn profiel. Een van die gesprekken was met het bedrijf Vasio uit Den Haag. Daar heb ik een tweede gesprek gehad en dat beviel beide partijen erg goed. De klik was er meteen.

Toen ik op de universiteit werkte ging het er heel anders aan toe. Het was elke keer weer strijden om een half jaartje contractverlenging te krijgen. Voor mij was het dan ook erg vreemd om na de opleiding ineens door recruiters benaderd te worden die voor mij op zoek wilden gaan naar een leuke werkplek.”

Je bouwt een waardevol portfolio op

“Het portfolio dat je tijdens de opleiding opbouwt is heel erg nuttig. Door het portfolio konden potentiële werkgevers goed zien wat ik zoal kan op het gebied van code. De opdrachten die je bij Winc maakt lever je in via GitHub en zo werk je direct aan je eigen portfolio. Mijn huidige werkgever heeft bijvoorbeeld tijdens mijn sollicitatie ook naar mijn portfolio in GitHub gekeken.”

 

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die een carrière in tech overwegen?
“Het is een wereld die zich continu ontwikkelt en waar je telkens weer nieuwe dingen bij kunt leren. Er is superveel werk in te vinden, dus je zult niet snel zonder baan komen te zitten. Wat ik het gaafste vind is dat je dingen maakt die door honderden, duizenden of misschien wel miljoenen mensen gebruikt gaan worden.

In het platform GitHub kan je je bestanden openbaar zetten waardoor andere mensen die ook kunnen bekijken. Gebruik dit in je voordeel! Toen ik ging solliciteren heb ik een linkje in mijn cv gezet dat naar GitHub leidt en daarbij vermeld dat mijn gemaakte content daar kon worden bekeken. Dit heeft erg goed uitgepakt, mijn huidige werkgever vond het hartstikke fijn om te weten.”

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.