Sluit popupAanmelden
In de media

Vijf top-leerervaringen over lesgeven-op-afstand

Remote lesgeven is anders dan een klassikaal lesgeven. Wij hebben onze vijf top-leerervaringen gedeeld, om het remote lesgeven zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Illustration of screen with a person on it
Geschreven door
Marijn Pijnenborg
Marijn Pijnenborg
Mede-oprichter
Gepubliceerd op
7 mei 2020

Remote lesgeven zit in de kern van Winc Academy. Door de Coronacrisis zullen veel onderwijsinstellingen het online lesgeven moeten integreren in hun bedrijfsvoering.

Remote lesgeven is anders dan een klassikaal lesgeven. Deze nieuwe vorm van onderwijs brengt dan ook veel vragen met zich mee. Hoe zorg je ervoor dat de studenten geboeid blijven, of hoe zorg je voor groepsgevoel? Het online lesgeven moet voor iedereen zo aangenaam mogelijk zijn. Wij hebben onze vijf top-leerervaringen gedeeld, om het remote lesgeven zo soepel mogelijk te laten verlopen. Lees het artikel op computable.nl of lees hieronder verder!

---

Remote onderwijs is door de huidige lockdown in korte tijd onderdeel van ons leven geworden. En it’s here to stay. Het leren zal ingrijpend veranderen, zo verwachten de experts van remote opleider Winc Academy. En dat is goed, want e-learning kan zoveel betekenen in onze maatschappij waar een 'leven-lang-leren' een steeds een belangrijkere rol speelt. Bij Winc Academy zijn alle lessen remote, omdat iedereen in Nederland de kans moet krijgen om een opleiding te volgen.

Wat kan de wereld leren van Winc Academy over remote learning?

Remote lesgeven is fundamenteel anders dan simpel 'een klassikale les geven met een camera erop'. We vinden dan ook nieuwe antwoorden op kernvragen als "hoe laat je studenten actief meedoen?", "hoe hou je studenten geboeid?", "hoe werk je aan groepsgevoel?", "hoe zorgen we ervoor dat mensen niet murw worden van een hele dag achter een scherm?", "hoe bouw je een week op?" en "hoe deel je een dag in?". Hoe je dat doet gaat voor een deel over welke technische middelen je gebruikt, maar nog meer over hoe je de opleiding opbouwt en de groep het beste kan begeleiden.

Wij hebben een paar praktische oplossingen die de moeite van het delen waard zijn.

We staan aan het begin van een revolutie.

E-learning gaat het onderwijs ingrijpend veranderen, we beginnen pas net. Remote onderwijs biedt docenten extra kansen om het leerproces te stroomlijnen. En studenten kunnen op deze manier eenvoudig bijleren of een switch maken in hun carrière. Een leven-lang-leren is mogelijk met individuele leerpaden die voor iedereen anders zijn. Meten is weten, en de computer kan veel meer meten dan offline. Op basis daarvan kunnen we in de toekomst echt persoonlijke leer- en toekomstplannen maken.

Winc Academy biedt naast haar fulltime remote programmeer-opleiding van zes weken nu ook een flexibele opleiding aan, in abonnementsvorm.

Meer over dit onderwerp

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.