STAP-budget: aanmelden op 1 mei 2023
7
dagen.
7
uur.
3
min.
0
sec.
STAP | Werkgever | UWV | TechMeUp | 

Financiering

Een opleiding volgen om je digitale vaardigheden te verbeteren is altijd een goede investering in jezelf. We weten echter dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om deze investering op dit moment te doen. Daarom hebben we een aantal vaste partners, die jou kunnen helpen met het financieren van jouw opleiding.
Smiling woman holding tea while in a remote meeting

STAP-budget

Wil je een opleiding volgen om je carrièreperspectief te verbeteren? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Elke burger in Nederland tussen de 18 en 66 jaar mag 1x per jaar gebruik maken van het STAP-budget. Met de subsidieregeling STAP-budget kan je tot wel € 1.000,- per jaar ontvangen voor het volgen van een opleiding.

Via je werkgever

Veel organisaties hebben een jaarlijks opleidingsbudget beschikbaar voor de ontwikkeling van hun werknemers. Bedrijven kunnen de gemaakte opleidingskosten vaak volledig aftrekken van de belasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen, waardoor dit aantrekkelijk is.

Je kunt ook gebruikmaken van de cafetariaregeling. Via deze regeling kan jij een deel van je brutoloon inruilen voor netto vergoedingen, zoals een opleiding. Je betaalt de opleiding dan dus met een deel van je salaris. Dit kan voordelig zijn, omdat op deze manier minder loonheffing hoeft te betalen en je onder de streep waarschijnlijk meer overhoudt! Let wel op, deze regeling kan invloed hebben op de toeslagen die je ontvangt, het is dus verstandig om eerst een totale rekensom te maken voordat je deze regeling aanvraagt.

Vraag de HR-afdeling of je leidinggevende naar de bovenstaande mogelijkheden!


UWV

Winc Academy is door het UWV erkend als leerbedrijf en we werken regelmatig samen om ervoor te zorgen dat mensen die (tijdelijk) geen baan hebben, zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen. Via je werkcoach kan je bij het UWV een aanvraag doen voor een (om)scholingsbudget, die vaak de gehele opleiding vergoedt.

Meer weten over het omscholingsbudget van het UWV en de samenwerking met Winc Academy? Klik dan hier.

Scholingsvouchers

Veel gemeentes bieden jaarlijks subsidies aan om je te laten omscholen, herscholen of bijscholen. Doordat wij bij Winc Academy goede relaties hebben met verschillende gemeentes kun je onze opleidingen volgen met deze gemeentelijke subsidies. Meer te weten komen? Bekijk de beschikbare scholingsvouchers.


TechMeUp

Als je te weinig inkomen hebt om een opleiding te kunnen volgen, dan kan je contact opnemen met TechMeUp. Zij maken studievoorschotten mogelijk voor mensen die een omscholingstraject naar de IT niet kunnen betalen. Kijk op de website van TechMeUp voor meer informatie en de voorwaarden.

Vragen over de financiering?