Clock
ma-vrij 9:00 - 17:00
Paper plane
welkom@wincacademy.nl
Phone
+31 88 16 60 316
Doe je vooraanmelding voor het STAP-budget: de volgende ronde is op 2 januari
NL Leert Door | UWV | TechMeUp | Werkgever

Financiering

Een opleiding volgen om je digitale vaardigheden te verbeteren is altijd een goede investering in jezelf. We weten echter dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om deze investering op dit moment te doen. Daarom hebben we een aantal vaste partners, die jou kunnen helpen met het financieren van jouw opleiding.
Plan een financieringssgesprek in
Dark blue arrow pointing right
Smiling man looking into the camera with a laptop in front of him

NL Leert Door

NL Leert Door is door de Nederlandse overheid opgezet om ervoor te zorgen dat alle werknemers, ZZP'ers, ondernemers en werkzoekenden hun vaardigheden kunnen ontwikkelen, om zo relevant te blijven op de digitaliserende arbeidsmarkt. Dit sluit perfect aan op de missie van Winc Academy; om zo veel mogelijk mensen digitaal vaardig te maken.

Bekijk hier de opleidingen die jij gratis bij ons via NL Leert Door kunt volgen.

UWV

Winc Academy is door het UWV erkend als leerbedrijf en we werken regelmatig samen om ervoor te zorgen dat mensen die (tijdelijk) geen baan hebben, zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen. Via je werkcoach kan je bij het UWV een aanvraag doen voor een (om)scholingsbudget, die vaak de gehele opleiding vergoedt.

Meer weten over het omscholingsbudget van het UWV en de samenwerking met Winc Academy? Klik dan hier.

TechMeUp

Als je te weinig inkomen hebt om een opleiding te kunnen volgen, dan kan je contact opnemen met TechMeUp. Zij maken studievoorschotten mogelijk voor mensen die een omscholingstraject naar de IT niet kunnen betalen. Kijk op de website van TechMeUp voor meer informatie en de voorwaarden.

Via je werkgever

Veel organisaties hebben een jaarlijks opleidingsbudget beschikbaar voor de ontwikkeling van hun werknemers. Bedrijven kunnen de gemaakte opleidingskosten vaak volledig aftrekken van de belasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen, waardoor dit aantrekkelijk is.

Je kunt ook gebruikmaken van de cafetariaregeling. Via deze regeling kan jij een deel van je brutoloon inruilen voor netto vergoedingen, zoals een opleiding. Je betaalt de opleiding dan dus met een deel van je salaris. Dit kan voordelig zijn, omdat op deze manier minder loonheffing hoeft te betalen en je onder de streep waarschijnlijk meer overhoudt! Let wel op, deze regeling kan invloed hebben op de toeslagen die je ontvangt, het is dus verstandig om eerst een totale rekensom te maken voordat je deze regeling aanvraagt.

Vraag de HR-afdeling of je leidinggevende naar de bovenstaande mogelijkheden!

Scholingsvoucher Rotterdam

Veel gemeentes bieden jaarlijks subsidies aan om je te laten omscholen, herscholen of bijscholen. Doordat wij bij Winc Academy goede relaties hebben met verschillende gemeentes kun je onze opleidingen volgen met een van deze gemeentelijke subsidies. Ook Rotterdam geeft dit jaar financieel steuntje in de rug voor Rotterdammers die willen werken aan een mooie toekomst. Met een scholingsvoucher kun je je scholing betalen, tot een maximumbedrag van 2.500 euro.

Scholingsvoucher Amsterdam

Gemeente Amsterdam heeft scholingsvouchers beschikbaar voor inwonende van 27 jaar of ouder met een laag inkomen en weinig vermogen. Dan kom je wellicht in aanmerking voor de scholingsvoucher van Amsterdam. Bekijk hier de voorwaarden of vraag de scholingsvoucher aan door te bellen naar 020 252 6000.

Bekijk hier de opleidingen die hiervoor in aanmerking komen.

Vragen over de financiering?