Clock
ma-vrij 9:00 - 17:00
Paper plane
welkom@wincacademy.nl
Phone
+31 88 16 60 316
NL Leert Door | UWV | TechMeUp | Werkgever

Financiering

Een opleiding volgen om je digitale vaardigheden te verbeteren is altijd een goede investering in jezelf. We weten echter dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om deze investering op dit moment te doen. Daarom hebben we een aantal vaste partners, die jou kunnen helpen met het financieren van jouw opleiding.
Plan een financieringssgesprek in
Dark blue arrow pointing right
Smiling man looking into the camera with a laptop in front of him

Wist je dat je tot wel 50% van de gemaakte studiekosten terug kan krijgen van de Belastingdienst? Je kunt hiervoor gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je jaarlijks tot wel €15.000,- kan aftrekken van je inkomstenbelasting.

NL Leert Door

NL Leert Door is door de Nederlandse overheid opgezet om ervoor te zorgen dat alle werknemers, ZZP'ers, ondernemers en werkzoekenden hun vaardigheden kunnen ontwikkelen, om zo relevant te blijven op de digitaliserende arbeidsmarkt.

Dit sluit perfect aan op de missie van Winc Academy; om zo veel mogelijk mensen digitaal vaardig te maken. Bekijk hier de opleidingen die jij gratis bij ons via NL Leert Door kunt volgen.

UWV

Winc Academy is door het UWV erkend als leerbedrijf en we werken regelmatig samen om ervoor te zorgen dat mensen die (tijdelijk) geen baan hebben, zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen. Via je werkcoach kan je bij het UWV een aanvraag doen voor een (om)scholingsbudget, die vaak de gehele opleiding vergoedt. Als je via het UWV een opleiding bij ons wilt volgen, neem dan zowel contact op met je werkcoach als met ons en dan gaan we dit zo snel mogelijk proberen te regelen!

Mail naar welkom@wincacademy.nl of bel naar 088-1660316. Geef hierbij aan welke opleiding je graag zou willen volgen en in welke regio je bij het UWV loopt. Wij maken dan een passende offerte die we je toe sturen en die jij dan zelf kunt uploaden in jouw persoonlijke UWV werkmap.

Zodra wij goedkeuring hebben vanuit het UWV nemen we contact met je op en kun je starten met de opleiding. Vanaf dit punt neemt het vakkundige docententeam je verder mee en zorgen wij achter de schermen voor de verdere afhandeling met het UWV.

TechMeUp

Als je te weinig inkomen hebt om een opleiding te kunnen volgen, dan kan je contact opnemen met TechMeUp. Zij maken studievoorschotten mogelijk voor mensen die een omscholingstraject naar de IT niet kunnen betalen. Kijk op de website van TechMeUp voor meer informatie en de voorwaarden.

Via je werkgever

Veel organisaties hebben een jaarlijks opleidingsbudget beschikbaar voor de ontwikkeling van hun werknemers. Bedrijven kunnen de gemaakte opleidingskosten vaak volledig aftrekken van de belasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen, waardoor dit aantrekkelijk is.

Je kunt ook gebruikmaken van de cafetariaregeling. Via deze regeling kan jij een deel van je brutoloon inruilen voor netto vergoedingen, zoals een opleiding. Je betaalt de opleiding dan dus met een deel van je salaris. Dit kan voordelig zijn, omdat op deze manier minder loonheffing hoeft te betalen en je onder de streep waarschijnlijk meer overhoudt! Let wel op, deze regeling kan invloed hebben op de toeslagen die je ontvangt, het is dus verstandig om eerst een totale rekensom te maken voordat je deze regeling aanvraagt.

Vraag de HR-afdeling of je leidinggevende naar de bovenstaande mogelijkheden!

Vragen over de financiering?