Clock
ma-vrij 9:00 - 17:00
Paper plane
welkom@wincacademy.nl
Phone
+31 88 16 60 316

Veelgestelde vragen

Over de opleidingen

Hoe lang ben ik met de opleiding bezig?
Plus

Dit verschilt per opleiding en per persoon. Op de opleidingspagina's kan je onder "Praktische informatie" zien hoeveel uur je ongeveer met de opleiding bezig zult zijn. Bij Winc Academy kan je zelf bepalen hoeveel uur per dag/week/maand je aan de opleiding besteedt en zo dus ook zelf bepalen hoe lang je met de opleiding bezig bent.

Zijn de opleidingen voltijd of deeltijd (hoeveel uur per week)?
Plus

Dat bepaal je helemaal zelf! Onze opleidingen zijn zo ingericht dat je er een voltijd studie van kunt maken of ervoor kunt kiezen om bijvoorbeeld alleen in de avond of in het weekend te studeren. Onze docenten zijn elke werkdag van 9:00-18:00 bereikbaar. Het lesmateriaal en contact met medestudenten zijn echter 24/7 beschikbaar.

Zijn er toetsen of is er een examen?
Plus

Om door te kunnen naar een volgende module krijg je eindopdrachten die wij nakijken. We checken of je begrip goed is door je steeds grotere eindopdrachten te geven, waar je soms een paar dagen over zal doen. Er is dus geen toets of examen. Wij vinden dat veel programmeren belangrijker is dan een toets of examen.

Hoe heb ik contact met de docenten en medestudenten?
Plus

Je hebt contact met je docenten en medestudenten via Slack (ons chatprogramma) en met videobellen. De chat is 24 uur per dag en 7 dagen per week open. De docenten zijn op kantooruren aanwezig. Videobellen met docenten gebeurt ook door de week. Met je medestudenten contact leggen kan op elk moment dat jij dat wilt.

Kan ik de docenten vragen stellen als ik iets niet snap?
Plus

Dat kan altijd via de groepschat, je wordt dan geholpen door docenten of medestudenten. We hebben door de week heen ook regelmatig videobelmomenten. Die gaan dan specifiek over een bepaald onderwerp. Als je vragen hebt over één van die onderwerpen kun je meedoen in de videocalls en je vragen stellen.

Hoe groot is een klas en wat is de samenstelling van een groep?
Plus

Je kan deze opleiding op je eigen tempo volgen. Dus de ene week heb je misschien wel vijf dagen tijd en de andere week maar één. We hebben daarom ook geen groepen of klassen. Via de chat en de videobelmomenten heb je wel regelmatig contact met je medestudenten en is het vaak ook gezellig!

Hoe goed moet mijn Nederlands zijn om de opleiding te kunnen volgen?
Plus

Je Nederlands moet goed genoeg zijn om de uitleg van de docenten goed te kunnen begrijpen en eventueel samen te kunnen werken met je medestudenten.

Hoe goed moet mijn Engels zijn om de opleiding te kunnen volgen?
Plus

Hoewel de uitleg van onze docenten in het Nederlands is, is het lesmateriaal wel in het Engels. Je moet dus Engels kunnen lezen en begrijpen. Kom je er niet uit, dan kun je natuurlijk altijd extra uitleg vragen bij onze docenten. Tot nu toe hebben studenten hier echter nog nooit problemen mee gehad.

Zijn de opleidingen ook in het Engels te volgen?
Plus

Nee, op dit moment is de voertaal van al onze opleidingen Nederlands. Dit betekent dat het contact met de docenten en medestudenten in het Nederlands is. Ons lesmateriaal is wel in het Engels.

Wat zijn de toelatingseisen?
Plus

De opleidingen van Winc Academy zijn voor iedereen toegankelijk. Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben gedaan als je bij ons wilt beginnen.

Hoe lang heb ik toegang tot de opleiding?
Plus

Zolang jij wilt! Er zit geen tijdslimiet aan de opleiding vast. Je kunt de opleiding dus altijd pauzeren en op een later moment verder gaan of informatie terugzoeken als je al een tijdje klaar bent.

Welke programmeertalen leer ik bij jullie? En waarom specifiek deze talen?
Plus

JavaScript en Python. Dit zijn talen die heel veel gebruikt worden en die relatief makkelijk te leren zijn.

Krijg ik een diploma of certificaat na het afronden van een opleiding?
Plus

Ja, zodra je alle eindopdrachten voldoende hebt afgerond, dan krijg je van ons een certificaat van afronding. Hiermee kan jij aan jouw (toekomstige) werkgever laten zien wat je hebt geleerd en welke talen en technieken jij beheerst. Ons certificaat kan je zien als een soort 'garantiebewijs'. Als je werkgever niet tevreden is, dan kan je altijd terugkomen bij ons en gaan we je helpen om die vaardigheden opnieuw of beter eigen te maken.

Ik kan geen startdata vinden, wanneer kan ik beginnen?
Plus

Wanneer jij dat wilt! Wij hanteren geen vaste startdata, je kunt dus op elk moment met een opleiding beginnen.

Ik werk graag alleen, kan dat ook tijdens de opleiding?
Plus

Zeker! Wij bieden de mogelijkheid om lessen te volgen, vragen te stellen en samen te werken met medestudenten. Dit is echter niet verplicht. Als jij liever zelf aan de slag wilt, dan vinden wij dat ook helemaal prima.  Mocht je toch vragen hebben dan staan wij natuurlijk altijd voor je klaar.

Wat zijn de specificaties van de computer die ik nodig heb voor de opleiding?
Plus

Jouw computer of laptop moet een redelijk geheugen hebben, een goed werkende webcam, een goede geluidskaart en het liefst niet ouder zijn dan +/- 5 jaar. Daarnaast moet je er makkelijk nieuwe software op kunnen installeren. Let op: Chromebooks, iPads en Android tablets zijn hiervoor niet geschikt.

Kan ik telefonisch meer toelichting krijgen op een opleiding?
Plus

Dat kan zeker! Je kunt hiervoor een belafspraak maken via deze link. Tijdens de belafspraak zullen wij al je vragen proberen te beantwoorden.

Over Winc Academy

Zijn jullie een erkende opleiding en/of hebben jullie een keurmerk?
Plus

Ja, Winc Academy is een CRKBO geregistreerde instelling (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en heeft het NRTO-keurmerk (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding).

Het NRTO-keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat Winc Academy voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of een aanbieder aan de
kwaliteitseisen voldoet. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad
voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders. Zie voor
meer informatie www.nrto.nl/keurmerk of bekijk de animatie
https://vimeo.com/249786054.

Wordt er ook les gegeven op locatie?
Plus

Nee, Winc Academy is een 100% remote opleiding. Dat wil zeggen dat alle lessen online gegeven worden.

Hoe kan ik Winc Academy bereiken?
Plus

Je kunt ons bellen op +31 (0) 88 16 60 316 of mailen naar welkom@wincacademy.nl

Ons kantoor is gevestigd aan de James Wattstraat 77L in Amsterdam. Dit is goed te bereiken per auto of OV. Je kunt voor de deur (betaald) parkeren en station Amsterdam Amstel ligt op 5 minuten loopafstand.

Waar kan ik terecht met klachten?
Plus

Heb je klachten over Winc Academy (bijv. over de opleiding, het lesmateriaal, de docenten)? Stuur dan een mail naar welkom@wincacademy.nl. Je ontvangt binnen 2 weken een ontvangstbevestiging en binnen 4 weken zal er een reactie komen op je bericht. Je klacht wordt vertrouwelijk behandeld. (Op deze pagina kan je de gehele klachtenprocedure vinden.)

Over betalen en annuleren

Zijn de opleidingskosten inclusief BTW?
Plus

Over onze opleidingen wordt geen BTW gerekend. Winc Academy is vrijgesteld van BTW omdat we beroepsopleidingen aanbieden en ingeschreven staan bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dat is goed nieuws want hierdoor kunnen wij onze opleidingen tegen een lagere prijs aanbieden! Wil je meer weten over de BTW-vrijstelling voor beroepsonderwijs? Klik dan hier.

Kan ik in termijnen betalen?
Plus

Ja, je kan de opleiding ook voldoen in drie maandelijkse termijnen.

Ik heb op dit moment een uitkering, werken jullie samen met het UWV?
Plus

Ja, Winc Academy wordt door het UWV erkend als leerbedrijf. Hierdoor is het soms mogelijk om (een deel van) je opleiding te betalen met behulp van het scholingsbudget van het UWV. Als je meer informatie wilt over de mogelijkheden, mail dan naar welkom@wincacademy.nl.

Kan ik studiefinanciering aanvragen als ik deze opleiding volg?
Plus

Winc Academy is een particuliere opleiding, waardoor je niet in aanmerking komt voor studiefinanciering van de overheid. Als je niet rond kunt komen omdat je tijdens het studeren bij Winc Academy geen inkomen hebt, kan je je wel aanmelden bij TechMeUp. Zij maken studievoorschotten mogelijk voor studenten die tijdens hun omscholingstraject naar IT te weinig inkomen hebben om een opleiding te kunnen volgen. Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden.

Wat sowieso goed is om te weten, is dat de kosten van de opleiding aftrekbaar zijn bij de aangifte inkomstenbelasting. Ook kan je aan je werkgever vragen om de kosten te betalen en dan kan jij met je brutoloon de opleidingskosten aan je werkgever voldoen.

Wat zijn de bijkomende kosten voor bijvoorbeeld boeken?
Plus

Die zijn er niet. Het enige dat je zelf moet hebben is een goede computer en een goede internetverbinding. Al het lesmateriaal is inbegrepen in de opleiding en is allemaal digitaal.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een opleiding via NL Leert Door?
Plus

Op deze pagina vind je een overzicht van de opleidingen die je via NL Leert Door kunt volgen. Heb je een opleiding gevonden waarmee je zou willen beginnen? Meld je dan aan via het formulier op deze pagina en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. De aanmeldprocedure voor NL Leert Door bestaat uit een persoonlijkheidstest, mentaal vermogen test en een kennismakingsgesprek.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?
Plus

Je kunt voor onze opleidingen betalen met de meest voorkomende en vertrouwde betaalmogelijkheden. Dat zijn:

 • iDeal
 • Google Pay
 • Apple Pay
 • Mastercard
 • Maestro
 • Visa
 • American Express
 • Shop Pay
 • Bancontact
Van welke fiscale voordelen kan ik gebruikmaken?
Plus

Als je een opleiding bij Winc Academy volgt kan je tot wel 50 procent van de gemaakte studiekosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Hiervoor kan je gebruikmaken van de regeling 'Aftrek studiekosten', waarmee je jaarlijks maximaal €15.000,- kan aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. (Dit kan ook als je gebruikmaakt van het levenlanglerenkrediet.)

Mogelijkheden via je werkgever

Veel organisaties hebben jaarlijks een opleidingsbudget beschikbaar voor de ontwikkeling van hun medewerkers. Bedrijven kunnen de gemaakte opleidingskosten vaak volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Vraag de HR-afdeling of je leidinggevende naar de mogelijkheden!

Tot wanneer kan ik een opleiding annuleren en krijg ik dan mijn geld terug?
Plus

Je kan de opleiding 48 uur uitproberen. Als het je niet bevalt, dan krijg je je geld terug.

Hoe kan ik mijn opleiding annuleren?
Plus

Als je niet tevreden bent met de opleiding, kan je binnen 48 uur na aankoop de opleiding nog annuleren. Dit kan je doen door op deze pagina jouw gegevens in te vullen. We hebben de volgende informatie van jou nodig:

 • Je e-mailadres
 • Het ordernummer van je bestelling
 • De reden van de annulering
 • Eventuele opmerkingen

Nadat we je jouw gegevens hebben ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe annuleer ik mijn Front-end Flex abonnement?
Plus

Je kunt je abonnement annuleren door minimaal 48 uur voordat de volgende maand ingaat een mail te sturen naar daphne@wincacademy.nl. Als jij bijvoorbeeld gestart bent op 15 april, dan moet je jouw abonnement uiterlijk op de 12e van een opvolgende maand annuleren.

Over werken

Waar kan ik werken na de opleiding?
Plus

Waar je wilt! In alle branches worden wel programmeurs gezocht. Na het volgen van de opleiding Front-end Development kan je aan de slag als junior Front-end Developer of webdeveloper. Na het afronden van de opleiding Full-stack Development kan je ook solliciteren op deze functies, maar daarnaast ook op de functies waar bijvoorbeeld kennis van Python gevraagd wordt. Onze studenten werken bij grote bedrijven zoals Bol.com en Visma-Raet, maar ook bij webdevelopment-bureau's, waar ze in opdracht van andere bedrijven een applicatie of webomgeving bouwen.

Kan je echt in zo'n korte tijd voldoende leren om daarna aan het werk te gaan als programmeur?
Plus

Inmiddels hebben al een groot aantal studenten een baan gevonden nadat ze bij ons de opleiding gevolgd hebben.

Je leert de basis en wat je leert, leer je bij ons heel goed. Als programmeur zal je je leven lang moeten blijven ontwikkelen en bij Winc Academy leren we je hoe je dat kunt doen.

Helpen jullie bij het vinden van een baan?
Plus

In de opleiding besteden we aandacht aan het vinden van een baan. Je werkt aan je eigen portfolio op Github, er zijn lessen over het maken van een goed CV, sollicitatie- en motivatiebrief en je LinkedIn profiel en we hebben een groot alumni-netwerk.

Ik woon buiten de randstad, wat zijn mijn baankansen?
Plus

In de Randstad zijn meer vacatures, dan buiten de Randstad. Maar binnen de Randstad zijn de vacatures ook sneller ingevuld dan buiten de Randstad. Dat betekent dus dat er minder programmeurs buiten de Randstad zijn en dat het voor die bedrijven dus lastiger is om een vacature in te vullen, waardoor jouw kansen weer groeien!