Clock
ma-vrij 9:00 - 17:00
Paper plane
welkom@wincacademy.nl
Phone
+31 88 16 60 316

Veelgestelde vragen

Over de opleidingen

Hoe lang ben ik met de opleiding bezig?
Plus

Dit verschilt per opleiding en per persoon. Op de opleidingspagina's kan je onder "Praktische informatie" zien hoeveel uur je ongeveer met de opleiding bezig zult zijn. Bij Winc Academy kan je zelf bepalen hoeveel uur per dag/week/maand je aan de opleiding besteedt en zo dus ook zelf bepalen hoe lang je met de opleiding bezig bent.

Zijn de opleidingen voltijd of deeltijd (hoeveel uur per week)?
Plus

Dat bepaal je helemaal zelf! Onze opleidingen zijn zo ingericht dat je er een voltijd studie van kunt maken of ervoor kunt kiezen om bijvoorbeeld alleen in de avond of in het weekend te studeren. Onze docenten zijn elke werkdag van 9:00-18:00 bereikbaar. Het lesmateriaal en contact met medestudenten zijn echter 24/7 beschikbaar.

Zijn er toetsen of is er een examen?
Plus

Om door te kunnen naar een volgende module krijg je eindopdrachten die wij nakijken. We checken of je begrip goed is door je steeds grotere eindopdrachten te geven, waar je soms een paar dagen over zal doen. Er is dus geen toets of examen. Wij vinden dat veel programmeren belangrijker is dan een toets of examen.

Hoe heb ik contact met de docenten en medestudenten?
Plus

Je hebt contact met je docenten en medestudenten via Slack (ons chatprogramma) en met videobellen. De chat is 24 uur per dag en 7 dagen per week open. De docenten zijn op kantooruren aanwezig. Videobellen met docenten gebeurt ook door de week. Met je medestudenten contact leggen kan op elk moment dat jij dat wilt.

Kan ik de docenten vragen stellen als ik iets niet snap?
Plus

Dat kan altijd via de groepschat, je wordt dan geholpen door docenten of medestudenten. We hebben door de week heen ook regelmatig videobelmomenten. Die gaan dan specifiek over een bepaald onderwerp. Als je vragen hebt over één van die onderwerpen kun je meedoen in de videocalls en je vragen stellen.

Hoe groot is een klas en wat is de samenstelling van een groep?
Plus

Je kan deze opleiding op je eigen tempo volgen. Dus de ene week heb je misschien wel vijf dagen tijd en de andere week maar één. We hebben daarom ook geen groepen of klassen. Via de chat en de videobelmomenten heb je wel regelmatig contact met je medestudenten en is het vaak ook gezellig!

Hoe goed moet mijn Nederlands zijn om de opleiding te kunnen volgen?
Plus

Je Nederlands moet goed genoeg zijn om de uitleg van de docenten goed te kunnen begrijpen en eventueel samen te kunnen werken met je medestudenten.

Hoe goed moet mijn Engels zijn om de opleiding te kunnen volgen?
Plus

Hoewel de uitleg van onze docenten in het Nederlands is, is het lesmateriaal wel in het Engels. Je moet dus Engels kunnen lezen en begrijpen. Kom je er niet uit, dan kun je natuurlijk altijd extra uitleg vragen bij onze docenten. Tot nu toe hebben studenten hier echter nog nooit problemen mee gehad.

Zijn de opleidingen ook in het Engels te volgen?
Plus

Nee, op dit moment is de voertaal van al onze opleidingen Nederlands. Dit betekent dat het contact met de docenten en medestudenten in het Nederlands is. Ons lesmateriaal is wel in het Engels.

Wat zijn de toelatingseisen?
Plus

De opleidingen van Winc Academy zijn voor iedereen toegankelijk. Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben gedaan als je bij ons wilt beginnen.

Hoe lang heb ik toegang tot de opleiding?
Plus

Zolang jij wilt! Er zit geen tijdslimiet aan de opleiding vast. Je kunt de opleiding dus altijd pauzeren en op een later moment verder gaan of informatie terugzoeken als je al een tijdje klaar bent.

Welke programmeertalen leer ik bij jullie? En waarom specifiek deze talen?
Plus

JavaScript en Python. Dit zijn talen die heel veel gebruikt worden en die relatief makkelijk te leren zijn.

Krijg ik een diploma of certificaat na het afronden van een opleiding?
Plus

Ja, zodra je alle eindopdrachten voldoende hebt afgerond, dan krijg je van ons een certificaat van afronding. Hiermee kan jij aan jouw (toekomstige) werkgever laten zien wat je hebt geleerd en welke talen en technieken jij beheerst. Ons certificaat kan je zien als een soort 'garantiebewijs'. Als je werkgever niet tevreden is, dan kan je altijd terugkomen bij ons en gaan we je helpen om die vaardigheden opnieuw of beter eigen te maken.

Ik kan geen startdata vinden, wanneer kan ik beginnen?
Plus

Wanneer jij dat wilt! Wij hanteren geen vaste startdata, je kunt dus op elk moment met een opleiding beginnen.

Ik werk graag alleen, kan dat ook tijdens de opleiding?
Plus

Zeker! Wij bieden de mogelijkheid om lessen te volgen, vragen te stellen en samen te werken met medestudenten. Dit is echter niet verplicht. Als jij liever zelf aan de slag wilt, dan vinden wij dat ook helemaal prima.  Mocht je toch vragen hebben dan staan wij natuurlijk altijd voor je klaar.

Wat zijn de specificaties van de computer die ik nodig heb voor de opleiding?
Plus

Jouw computer of laptop moet een redelijk geheugen hebben, een goed werkende webcam, een goede geluidskaart en het liefst niet ouder zijn dan +/- 5 jaar. Daarnaast moet je er makkelijk nieuwe software op kunnen installeren. Let op: Chromebooks, iPads en Android tablets zijn hiervoor niet geschikt.

Kan ik telefonisch meer toelichting krijgen op een opleiding?
Plus

Dat kan zeker! Je kunt hiervoor een belafspraak maken via deze link. Tijdens de belafspraak zullen wij al je vragen proberen te beantwoorden.

Over Winc Academy

Zijn jullie een erkende opleiding en/of hebben jullie een keurmerk?
Plus

Ja, Winc Academy is een CRKBO geregistreerde instelling (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en heeft het NRTO-keurmerk (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding).

Het NRTO-keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat Winc Academy voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of een aanbieder aan de
kwaliteitseisen voldoet. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad
voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders. Zie voor
meer informatie www.nrto.nl/keurmerk of bekijk de animatie
https://vimeo.com/249786054.

Wordt er ook les gegeven op locatie?
Plus

Nee, Winc Academy is een 100% remote opleiding. Dat wil zeggen dat alle lessen online gegeven worden.

Hoe kan ik Winc Academy bereiken?
Plus

Je kunt ons bellen op +31 (0) 88 16 60 316 of mailen naar welkom@wincacademy.nl

Ons kantoor is gevestigd aan de James Wattstraat 77L in Amsterdam. Dit is goed te bereiken per auto of OV. Je kunt voor de deur (betaald) parkeren en station Amsterdam Amstel ligt op 5 minuten loopafstand.

Waar kan ik terecht met klachten?
Plus

Heb je klachten over Winc Academy (bijv. over de opleiding, het lesmateriaal, de docenten)? Stuur dan een mail naar welkom@wincacademy.nl. Je ontvangt binnen 2 weken een ontvangstbevestiging en binnen 4 weken zal er een reactie komen op je bericht. Je klacht wordt vertrouwelijk behandeld. (Op deze pagina kan je de gehele klachtenprocedure vinden.)

Over betalen en annuleren

Zijn de opleidingskosten inclusief BTW?
Plus

Over onze opleidingen wordt geen BTW gerekend. Winc Academy is vrijgesteld van BTW omdat we beroepsopleidingen aanbieden en ingeschreven staan bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dat is goed nieuws want hierdoor kunnen wij onze opleidingen tegen een lagere prijs aanbieden! Wil je meer weten over de BTW-vrijstelling voor beroepsonderwijs? Klik dan hier.

Kan ik in termijnen betalen?
Plus

Ja, je kan de opleiding ook voldoen in drie maandelijkse termijnen.

Ik heb op dit moment een uitkering, werken jullie samen met het UWV?
Plus

Ja, Winc Academy wordt door het UWV erkend als leerbedrijf. Hierdoor is het soms mogelijk om (een deel van) je opleiding te betalen met behulp van het scholingsbudget van het UWV. Als je meer informatie wilt over de mogelijkheden, mail dan naar welkom@wincacademy.nl.

Kan ik studiefinanciering aanvragen als ik deze opleiding volg?
Plus

Winc Academy is een particuliere opleiding, waardoor je niet in aanmerking komt voor studiefinanciering van de overheid. Als je niet rond kunt komen omdat je tijdens het studeren bij Winc Academy geen inkomen hebt, kan je je wel aanmelden bij TechMeUp. Zij maken studievoorschotten mogelijk voor studenten die tijdens hun omscholingstraject naar IT te weinig inkomen hebben om een opleiding te kunnen volgen. Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden.

Wat sowieso goed is om te weten, is dat de kosten van de opleiding aftrekbaar zijn bij de aangifte inkomstenbelasting. Ook kan je aan je werkgever vragen om de kosten te betalen en dan kan jij met je brutoloon de opleidingskosten aan je werkgever voldoen.

Wat zijn de bijkomende kosten voor bijvoorbeeld boeken?
Plus

Die zijn er niet. Het enige dat je zelf moet hebben is een goede computer en een goede internetverbinding. Al het lesmateriaal is inbegrepen in de opleiding en is allemaal digitaal.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een opleiding via NL Leert Door?
Plus

Op deze pagina vind je een overzicht van de opleidingen die je via NL Leert Door kunt volgen. Heb je een opleiding gevonden waarmee je zou willen beginnen? Meld je dan aan via het formulier op deze pagina en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. De aanmeldprocedure voor NL Leert Door bestaat uit een persoonlijkheidstest, mentaal vermogen test en een kennismakingsgesprek.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?
Plus

Je kunt voor onze opleidingen betalen met de meest voorkomende en vertrouwde betaalmogelijkheden. Dat zijn:

 • iDeal
 • Google Pay
 • Apple Pay
 • Mastercard
 • Maestro
 • Visa
 • American Express
 • Shop Pay
 • Bancontact
Van welke fiscale voordelen kan ik gebruikmaken?
Plus

Als je een opleiding bij Winc Academy volgt kan je tot wel 50 procent van de gemaakte studiekosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Hiervoor kan je gebruikmaken van de regeling 'Aftrek studiekosten', waarmee je jaarlijks maximaal €15.000,- kan aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. (Dit kan ook als je gebruikmaakt van het levenlanglerenkrediet.)

Mogelijkheden via je werkgever

Veel organisaties hebben jaarlijks een opleidingsbudget beschikbaar voor de ontwikkeling van hun medewerkers. Bedrijven kunnen de gemaakte opleidingskosten vaak volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Vraag de HR-afdeling of je leidinggevende naar de mogelijkheden!

Tot wanneer kan ik een opleiding annuleren en krijg ik dan mijn geld terug?
Plus

Je kan de opleiding 48 uur uitproberen. Als het je niet bevalt, dan krijg je je geld terug.

Hoe kan ik mijn opleiding annuleren?
Plus

Als je niet tevreden bent met de opleiding, kan je binnen 48 uur na aankoop de opleiding nog annuleren. Dit kan je doen door op deze pagina jouw gegevens in te vullen. We hebben de volgende informatie van jou nodig:

 • Je e-mailadres
 • Het ordernummer van je bestelling
 • De reden van de annulering
 • Eventuele opmerkingen

Nadat we je jouw gegevens hebben ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Over werken

Waar kan ik werken na de opleiding?
Plus

Waar je wilt! In alle branches worden wel programmeurs gezocht. Na het volgen van de opleiding Front-end Development kan je aan de slag als junior Front-end Developer of webdeveloper. Na het afronden van de opleiding Full-stack Development kan je ook solliciteren op deze functies, maar daarnaast ook op de functies waar bijvoorbeeld kennis van Python gevraagd wordt. Onze studenten werken bij grote bedrijven zoals Bol.com en Visma-Raet, maar ook bij webdevelopment-bureau's, waar ze in opdracht van andere bedrijven een applicatie of webomgeving bouwen.

Kan je echt in zo'n korte tijd voldoende leren om daarna aan het werk te gaan als programmeur?
Plus

Inmiddels hebben al een groot aantal studenten een baan gevonden nadat ze bij ons de opleiding gevolgd hebben.

Je leert de basis en wat je leert, leer je bij ons heel goed. Als programmeur zal je je leven lang moeten blijven ontwikkelen en bij Winc Academy leren we je hoe je dat kunt doen.

Helpen jullie bij het vinden van een baan?
Plus

In de opleiding besteden we aandacht aan het vinden van een baan. Je werkt aan je eigen portfolio op Github, er zijn lessen over het maken van een goed CV, sollicitatie- en motivatiebrief en je LinkedIn profiel en we hebben een groot alumni-netwerk.

Ik woon buiten de randstad, wat zijn mijn baankansen?
Plus

In de Randstad zijn meer vacatures, dan buiten de Randstad. Maar binnen de Randstad zijn de vacatures ook sneller ingevuld dan buiten de Randstad. Dat betekent dus dat er minder programmeurs buiten de Randstad zijn en dat het voor die bedrijven dus lastiger is om een vacature in te vullen, waardoor jouw kansen weer groeien!

Over Refer a Friend

Wat is het Refer a Friend programma en hoe werkt het?
Plus

Wij waarderen het enorm als onze studenten Winc Academy aanraden aan hun vrienden, familie, kennissen en andere contacten. Daarom hebben wij het Refer a Friend programma opgezet. Voor elke vriend(in) die via jou een opleiding bij ons gaat volgen, ontvang je een Bol.com cadeaubon t.w.v. €50,-. En dat is niet eens alles, jouw vriend(in) krijgt via jou ook nog eens 10% korting op een opleiding naar keuze! Win-win.

Is er een maximum aan cadeaubonnen dat ik kan verdienen?
Plus

Nee, je kunt zoveel vrienden uitnodigen als je wilt en voor iedereen die begint met een opleiding krijg jij €50,-. Het bedrag kan oneindig oplopen!

Hoe kan ik mijn vrienden uitnodigen?
Plus

Je kunt jouw vrienden uitnodigen door de persoonlijke Refer a Friend link met jouw vrienden te delen. Dit kan je doen door de link te kopiëren of door gebruik maken van de handige WhatsApp, Facebook en/of e-mail buttons.Heb je de link met jouw vrienden gedeeld? Deel dan ook direct jouw ervaringen met ze en laat ze persoonlijk weten waarom jij denkt dat de opleiding iets voor hen is! Als jij een vriend(in) hebt aangedragen die uiteindelijk student bij Winc Academy wordt, dan krijg jij een cadeaubon t.w.v. 50 euro, kunnen jullie samen studeren én heeft jouw vriend(in) 10% korting gekregen op het gehele opleidingsbedrag!

Hoe kan ik aan een persoonlijke Refer a Friend link komen?
Plus

De persoonlijke link krijg je van ons toegestuurd via de mail. Heb jij onverhoopt geen mail van ons ontvangen? Neem dan even contact met ons op via welkom@wincacademy.nl. Wij zullen er voor zorgen dat je zo snel mogelijk een nieuwe uitnodiging ontvangt.

Hoe weet ik of een vriend via mij opleiding bij jullie volgt?
Plus

Als jij één of meerdere vrienden uitnodigt dan ontvang je automatisch een mail met daarin een link waarmee jij al jouw referrals kunt bijhouden.

Welke opleidingen doen er mee?
Plus

Alle onze opleidingen met een minimum waarde van €195 tellen mee. De opleidingen die via de NL Leert Door subsidie worden aangeboden zijn helaas uitgezonderd van de actie.

Ik heb mijn cadeaubon nog niet ontvangen, klopt dat?
Plus

De cadeaubonnen worden altijd aan het eind van de maand verstuurd, het kan dus zijn dat je nog heel even moet wachten. Goed om te weten is dat je alleen een cadeaubon ontvangt als de vriend(in) die je hebt aangedragen ook daadwerkelijk met een opleiding is gestart. Is dit nog niet het geval? Stuur jouw vriend(in) dan snel een reminder!

Als je de cadeaubon aan het begin van de volgende maand nog steeds niet in je mailbox is verschenen (tip: check ook je spambox), dan is er wellicht iets fout gegaan. Neem in dat geval contact met ons op via welkom@wincacademy.nl en dan gaan we de cadeaubon zo snel mogelijk voor je in orde maken

Over NL Leert Door

Wat is de prestatieverklaring en waarom moet ik deze ondertekenen?
Plus

De prestatieverklaring is een document dat onderdeel is van jouw persoonlijke dossier voor de subsidieverklaring. Bij het afronden van de opleiding (of uiterlijk 3 maanden na start van de opleiding) vragen we jou om deze te ondertekenen. Hierin verklaar je dat je voldoet aan de voorwaarden van NL Leert Door en dat je de opleiding kosteloos hebt kunnen volgen. Als jij deze prestatieverklaring niet ondertekent, dan kan Winc Academy geen subsidie aanvragen en ontvangen wij geen geld voor de opleiding. In dat geval zullen wij €250,- in rekening brengen voor de kosten van de opleiding.

Hoe ziet het aanmeldproces voor een opleiding via NL Leert Door eruit?
Plus

Het aanmeldproces voor NL Leert Door bestaat uit 6 stappen. In deze stappen verzamelen wij alle gegevens die wij nodig hebben voor jouw subsidieaanvraag. Hieronder staan de 6 stappen kort beschreven. Voor elke stap krijg je een aparte mail van ons.

Stap 1: Aanmelden. Meld je aan voor een opleiding via het aanmeldformulier op de website.

Stap 2: Mentaal vermogen test. Deze test duurt ongeveer 30 minuten. Let op: Deze stap geldt alleen voor Web Development en Data Analytics. Als je je hebt aangemeld voor Personal Career Branding dan sla je deze stap automatisch over.

Stap 3: Gegevens invullen. Deze gegevens hebben we nodig om een dossier aan te maken waarmee we de subsidieaanvraag voor jou kunnen doen.

Stap 4: ID uploaden. Voor in je dossier hebben we ook een kopie van de voor- en achterkant van een geldig ID bewijs van jou nodig. Je ontvangt van ons een link om de kopie in een veilige omgeving te uploaden.

Stap 5: Toestemmingsformulier ondertekenen. Hiermee geef je toestemming aan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om je dossier in te zien voor de subsidieaanvraag en laat weten dat je akkoord gaat met de voorwaarden om via NL Leert Door de opleiding te volgen.

Stap 6: Starten met de opleiding! We maken een account voor je aan op het Wincboard, onze online leeromgeving, en je krijgt van ons je inloggegevens toegestuurd aan het begin van de maand waarin je wilt starten.

Kom ik in aanmerking voor een gratis opleiding via NL Leert Door?
Plus

Wil jij graag een opleiding volgen en heb jij op het moment een baan? Dan is er goed nieuws. Door de tijdelijke subsidieregeling sectoraal maatwerk is het nu (tijdelijk) mogelijk om gratis een opleiding en/of training bij Winc Academy volgen! Bekijk hier de voorwaarden en meld je direct aan.

Wat is NL Leert Door sectoraal maatwerk?
Plus

NL Leert Door met inzet van sectoraal maatwerk is een subsidieregeling die door de Nederlandse overheid in het leven is geroepen om werkend Nederland een steuntje in de rug te bieden bij het behouden van werk of het vinden van een nieuwe baan. Middels deze subsidie is het mogelijk om gebruik te maken van kosteloos ontwikkeladvies en/of kosteloze scholing.

Wat zijn de voorwaarden/toelatingseisen?
Plus

Om in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling moet je tussen de 18 en 66 jaar zijn en minstens 12 uur per week werken in Nederland (als ZZP’er of in loondienst). Daarnaast mag je op dit moment niet ingeschreven staan bij een reguliere onderwijsinstelling (MBO/HBO/universiteit). Ook mag je op dit moment geen uitkering krijgen, zoals een PGB, bijstand of WW-uitkering. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kan je je inschrijven voor een opleiding!

Let er wel op dat je +/- 8 uur per week beschikbaar bent om te studeren. Je moet de opleiding Personal Career Branding namelijk binnen 2 maanden afronden en/of de opleiding Web Development of Data Analytics binnen 3 maanden. Daarnaast Je mag je via NL Leert Door maximaal 1 ontwikkelingsadvies (Personal Career Branding) en 1 scholingstraject (Web Development of Data Analytics) volgen. Opleidingen van andere opleiders tellen ook mee in het maximaal aantal opleidingen.

Moet ik werkzaam zijn om in aanmerking te komen voor de subsidie?
Plus

Ja, deze subsidieregeling is opgezet voor iedereen tussen de 18 en 66 jaar die een relatie heeft tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit betekent dat je minstens 12 uur per week moet werken. Het maakt hiervoor niet uit of je werknemer, flexwerker of ondernemer bent.

Hoe bewijs ik dat ik werkzaam ben?
Plus

Aan het eind van de opleiding dien je te verklaren dat je werkzaam bent. Het enige wat wij hiervoor nodig hebben is de naam en het KvK nummer van het bedrijf waar jij voor werkt. Er is dus geen loonstrook nodig en er zal in geen enkel geval door ons of de overheid contact opgenomen worden met de werkgever/bedrijf in kwestie.

Wat als je aan het eind van de opleiding niet kan verklaren dat je werkzaam bent?
Plus

In dit geval kunnen wij geen subsidie voor jou aanvragen en zullen wij €250,- voor de opleiding in rekening brengen.

In welke taal worden de opleidingen gegeven?
Plus

Het lesmateriaal van de opleidingen Web Development en Personal Career Branding is in het Nederlands. Bij de opleiding Data Analytics is het lesmateriaal in het Engels.

Hoeveel opleidingen mag ik volgen via NL Leert Door?
Plus

In het huidige subsidietraject (NL Leert Door: 2021-2022) mag je maximaal 1 ontwikkelingsadvies (Personal Career Branding) en 1 scholingstraject (Web Development of Data Analytics) volgen.

Let op: de NL Leert Door trajecten die je bij andere opleiders volgt tellen hierin ook mee! Meld je dus alleen aan voor een opleiding via NL Leert Door als je nog geen ontwikkeladvies of scholingstraject bij een ander instituut hebt gevolgd. Als dit (achteraf) wel het geval blijkt te zijn, dan kunnen wij geen subsidie voor jou aanvragen en zal je de kosten zelf moeten betalen.

Wat ga ik leren tijdens de opleiding?
Plus

- Meer informatie over de opleiding Web Development.
- Meer informatie over de opleiding Data Analytics.
- Meer informatie over de opleiding Personal Career Branding.

Krijg ik een certificaat?
Plus

Ja, als je de opleiding afrondt krijg je van ons een certificaat van afronding.

Hoe lang duurt de opleiding?
Plus

De opleidingen Web Development en Data Analytics duren +/- 80 uur. Dit betekent dat je er 10 weken lang ongeveer 8 uur per week mee bezig zult zijn. De opleiding Personal Career Branding duurt 4 weken als je er elke week ongeveer 8 uur mee bezig bent.

Heb je meer tijd? Dan ben je uiteraard vrij om de opleiding sneller af te ronden! Je hebt maximaal 3 maanden te tijd voor Web Development en Data Analytics en 2 maanden voor Personal Career Branding.

Zijn er vaste / verplichte momenten om te studeren?
Plus

Er zijn geen vaste momenten. Je studeert in je eigen tempo en tijd.

Wanneer kan ik starten?
Plus

Elke maand laten we een beperkt aantal mensen toe om ervoor te zorgen dat we iedereen de aandacht kunnen geven die ze nodig hebben. Je kan zelf kiezen in welke maand je wilt starten. Om dan ook echt te kunnen starten, moet je ervoor zorgen dat je ruim op tijd al je gegevens hebt ingevuld en de test hebt gemaakt.

Wanneer krijg ik toegang tot de online leeromgeving?
Plus

Als je aangeeft dat je direct wilt starten, dan krijg je na het maken van de test en het aanleveren van je gegevens direct je inloggegevens toegestuurd. Als je aangeeft dat je in een andere maand wilt starten, dan krijg je rond de 1e van de maand je inloggegevens toegestuurd.

Hoe lang mag ik over de opleiding doen?
Plus

De opleidingen Web Development en Data Analytics moet je binnen 3 maanden afronden. De opleiding Personal Career Branding moet je binnen 2 maanden afronden.

Wat gebeurt er als ik de opleiding niet afmaak?
Plus

Als je de opleiding niet afrondt (en als je geen prestatieverklaring invult) dan krijgen wij geen subsidie vanuit de overheid. Op dat moment ben je ons €250,- verschuldigd voor de kosten die wij gemaakt hebben en het feit dat we een plek voor jou hebben gereserveerd.

Zijn de opleidingen Front-end Development, Back-end Development, Programmeren met Python en No-code nog beschikbaar via NL Leert Door?
Plus

Nee, deze opleidingen zijn niet meer beschikbaar voor deze ronde van NL Leert Door. Deze opleidingen werden aangeboden tijden de eerste subsidieronde, die liep tot juli 2021. Deze is dus inmiddels afgelopen. Helaas staan deze opleidingen nog steeds op de website van de overheid, dit kunnen wij helaas niet veranderen. 

Op dit moment kan je via NL Leert Door de opleidingen Web Development, Data Analytics en de Sollicitatietraining volgen.


Help, ik weet niet wat ik moet kiezen! Kunnen jullie mij helpen?
Plus

Natuurlijk! We denken graag met je mee bij het maken van de juiste keuze. Plan een gesprek in met Madelon van ons Student Relations team. Dan kunnen jullie aan de hand van een adviesgesprek samen kijken welke opleiding het beste bij je past.

Hoe kan ik me inschrijven?
Plus

Je kunt je kosteloos inschrijven voor een opleiding door het aanmeldformulier in te vullen. Daarna krijg je een mail met de vervolgstappen.

Kan ik iemand anders inschrijven voor een Nederland leert door opleiding?
Plus

Het inschrijven voor een opleiding dient door de deelnemer zelf te gebeuren (in verband met privacygevoelige persoonsgegevens). Het traject is persoonlijk en niet overdraagbaar.

Wanneer kan ik starten?
Plus

Op het aanmeldformulier kan je een voorkeursdatum opgeven waarop je zou willen starten. Zodra je inschrijving bij ons binnen is laten wij je het z.s.m. weten als je mag beginnen. Als dit het geval is, start je in de maand waarvoor jij je hebt ingeschreven.

Welke tijden kan ik studeren?
Plus

Dat bepaal je zelf, je kunt 24/7 online de lessen volgen.

Waarom moet ik mijn gegevens invullen en ID uploaden?
Plus

De overheid subsidieert de NL Leert Door trajecten die je bij Winc Academy kan volgen volledig. Om aan te tonen dat je de opleiding daadwerkelijk hebt gevolgd, verplicht de overheid ons om deze gegevens aan hen te verstrekken. We hebben hiervoor een digitale kopie van je identiteitsbewijs nodig.

Om de veiligheid te waarborgen kan je voor het kopiëren van jouw identiteitsbewijs gebruik maken van de KopieID app. Let op: streep geen gegevens door, maar voeg een watermerk toe. Je kunt je identiteitsbewijs vervolgens uploaden in het aanmeldformulier.

Wat heb ik nodig om de aanvraag in te dienen?
Plus

Voor het aanvragen van een gratis opleiding via NL Leert Door sectoraal maatwerk hebben wij o.a. de volgende gegevens van jou nodig: 

- Een BSN nummer;

- Een geldig legitimatiebewijs;

- De naam van jouw werkgever;

- Het KvK-nummer van jouw werkgever of eigen bedrijf.


Wat doen jullie met mijn persoonlijke gegevens?
Plus

Alle gegevens die je invult hebben we nodig om de opleiding(en) aan jou te kunnen leveren. We vragen hiermee de subsidie voor jou aan en de gegevens worden opgeslagen om aan te kunnen tonen dat je de opleiding ook daadwerkelijk bij ons gevolgd hebt.

De gegevens worden encrypted opgeslagen en zijn alleen in te zien door de Rijksoverheid.

Weet mijn werkgever dat ik deze opleiding volg?
Plus

Nee, deze opleiding volg je persoonlijk. Zowel Winc Academy als de overheid zullen de gegevens niet doorzetten naar jouw werkgever. We hebben de gegevens van jouw werkgever alleen nodig om te kunnen bewijzen dat je op dit moment aan het werk bent.