Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

Veelgestelde vragen

Gebruik de subsidieregeling en krijg tot wel €1000 per jaar vergoed voor een opleiding naar keuze.

Meld je aan en ontvang binnen 5 minuten alles wat je nodig hebt om je STAP-aanmelding af te ronden.

Dagen
0
Uur
0
Minuten
0
Seconden
0

Over de opleidingen

Ik wil graag apps maken, welke opleiding kan ik dan het beste volgen?
add

Onze hoofddocent Niels heeft een video gemaakt waarin hij deze vraag beantwoordt! Hierin legt hij ook duidelijk het verschil uit tussen Front-end en Back-end Development uit. Bekijk de video.

Kan ik de docenten vragen stellen als ik iets niet snap?
add

Dat kan altijd via de groepschat, je wordt dan geholpen door docenten of medestudenten. We hebben door de week heen ook regelmatig videobelmomenten. Die gaan dan specifiek over een bepaald onderwerp. Als je vragen hebt over één van die onderwerpen kun je meedoen in de videocalls en je vragen stellen.

Zijn er toetsen of is er een examen?
add

Om door te kunnen naar een volgende module krijg je eindopdrachten die wij nakijken. We checken of je begrip goed is door je steeds grotere eindopdrachten te geven, waar je soms een paar dagen over zal doen. Er is dus geen toets of examen. Wij vinden dat veel programmeren belangrijker is dan een toets of examen.

Wat zijn de toelatingseisen?
add

De opleidingen van Winc Academy zijn voor iedereen toegankelijk. Je hebt geen specifieke vooropleiding of technische kennis nodig. Wel gaan wij ervan uit dat je beschikt over basis computervaardigheden voordat je begint met een opleiding (bijv. benodigde programma's installeren, bestanden in verschillende formats opslaan, etc).

In welke taal worden onze opleidingen gegeven?
add

Het lesmateriaal van onze opleidingen is in het Engels en het contact met de docenten en medestudenten is naar jouw voorkeur in het Nederlands of in het Engels.

Hoe lang ben ik met de opleiding bezig?
add

Dit verschilt per opleiding en per persoon. Je kunt je eigen tempo bepalen en de opleiding op elk gewenst moment pauzeren. Wij onthouden welke lessen en vragen je hebt voltooid. Als je op een later moment inlogt en naar je cursus gaat, ga je gewoon weer verder waar je was gebleven.

Op de opleidingspagina's kan je onder "Praktische informatie" zien hoeveel uur je ongeveer met de opleiding bezig zult zijn. Aan de hand van hoeveel tijd je per dag/week/maand aan de opleiding kunt besteden, kun je zelf uitrekenen hoe lang je bezig zult zijn met de opleiding. Je bepaalt het dus min of meer zelf!

Zijn de opleidingen voltijd of deeltijd (hoeveel uur per week)?
add

Dat bepaal je helemaal zelf! Onze opleidingen zijn zo ingericht dat je er een voltijd studie van kunt maken of ervoor kunt kiezen om bijvoorbeeld alleen in de avond of in het weekend te studeren. Onze docenten zijn elke werkdag van 9:00-18:00 bereikbaar. Het lesmateriaal en contact met medestudenten zijn echter 24/7 beschikbaar.

Hoe heb ik contact met de docenten en medestudenten?
add

Je hebt contact met je docenten en medestudenten via Slack (ons chatprogramma) en met videobellen. De chat is 24 uur per dag en 7 dagen per week open. De docenten zijn op kantooruren aanwezig. Videobellen met docenten gebeurt ook door de week. Met je medestudenten contact leggen kan op elk moment dat jij dat wilt.

Hoe goed moet mijn Nederlands zijn om de opleiding te kunnen volgen?
add

Het lesmateriaal van onze opleidingen is in het Engels en het contact met de docenten en medestudenten is naar jouw voorkeur in het Nederlands of in het Engels.

Hoe groot is een klas en wat is de samenstelling van een groep?
add

Je kan deze opleiding op je eigen tempo volgen. Dus de ene week heb je misschien wel vijf dagen tijd en de andere week maar één. We hebben daarom ook geen groepen of klassen. Via de chat en de videobelmomenten heb je wel regelmatig contact met je medestudenten en is het vaak ook gezellig!

Hoe goed moet mijn Engels zijn om de opleiding te kunnen volgen?
add

Hoewel de uitleg van onze docenten in het Nederlands kan, is het lesmateriaal voor iedereen in het Engels. Je moet dus Engels kunnen lezen en begrijpen. Kom je er niet uit, dan kun je natuurlijk altijd extra uitleg vragen bij onze docenten. Tot nu toe hebben studenten hier echter nog nooit problemen mee gehad.

Wat is mijn startsalaris als front-end developer?
add

Als startende junior front-end developer verdien je tussen de €1800 en €2800 bruto. Binnen dit vakgebied zal je salaris exponentieel meegroeien met jouw ervaring.

Krijg ik een diploma of certificaat na het afronden van een opleiding?
add

Ja, zodra je alle eindopdrachten voldoende hebt afgerond, dan krijg je van ons een certificaat van afronding. Hiermee kan jij aan jouw (toekomstige) werkgever laten zien wat je hebt geleerd en welke talen en technieken jij beheerst. Ons certificaat kan je zien als een soort 'garantiebewijs'. Als je werkgever niet tevreden is, dan kan je altijd terugkomen bij ons en gaan we je helpen om die vaardigheden opnieuw of beter eigen te maken.

Ik kan geen startdata vinden, wanneer kan ik beginnen?
add

Wanneer jij dat wilt! Wij hanteren geen vaste startdata, je kunt dus op elk moment met een opleiding beginnen.

Wil een nieuwe werkgever mij wel aannemen als ik nog geen werkervaring heb als developer?
add

Hoewel je na een opleiding bij Winc Academy inderdaad nog geen werkervaring hebt opgedaan, zorgen we er wel voor dat je tijdens de opleiding zo goed mogelijk bent voorbereid om direct aan de slag te kunnen. Dit betekent dat we niet alleen aandacht besteden aan de theorie, maar dat je ook veel werkt aan opdrachten die vergelijkbaar zijn met werkzaamheden die je in de praktijk zult tegenkomen. Daarnaast ontwikkel je belangrijke vaardigheden, zoals het zelfstandig kunnen oplossen van problemen die je als developer tegenkomt.

Tijdens de opleiding ontwikkel je ook een portfolio, waarmee je aan jouw toekomstige werkgever kunt laten zien wat je kan en hoe snel je nieuwe vaardigheden kunt leren. Dit, in combinatie met jouw kennis en het grote tekort aan developers, zorgt ervoor dat het ook zonder werkervaring mogelijk is om een baan te vinden!

Op welke functies kan ik na de opleiding Front-end Development solliciteren?
add

Na de opleiding Front-end Development kan je direct solliciteren op de functie junior front-end developer. Andere functies waarop je kan solliciteren zijn: web developer, web designer en IT consultant.

Zit er wiskunde in de opleiding Front-end Development?
add

Als je het hebt over wiskunde A of B, dan is het antwoord: nee. Wel komen er opdrachten aan bod waar het handig is als je beschikt over een basiskennis in wiskunde. Hoewel je de computer veel denk en rekenwerk kunt laten doen is het wel handig als je enig idee hebt wat je vergelijkingen in je code zullen gaan opleveren.

Wiskunde is dus geen vereiste en het hoeft zeker niet de reden te zijn om niet te gaan leren programmeren. Wel kan het je helpen bij het begrijpen van programmeerproblemen, doordat de logica je helpt bij het kunnen vereenvoudigen van de problemen.

Kan ik na de opleiding voor mijzelf beginnen?
add

Wij adviseren om eerst voor een werkgever te werken en vervolgens voor jezelf te beginnen. Het voordeel hiervan is dat je in een omgeving terecht komt waar vaak veel ruimte is voor ontwikkeling en je veel kan leren van jouw collega’s. Daarna kan je uiteraard verder werken als zelfstandig ondernemer!

Kan ik de opleiding volgen als ik geen HBO of WO achtergrond heb?
add

Jazeker! Alle opleidingen van Winc Academy zijn zo opgezet dat ook studenten zonder HBO of WO achtergrond de opleiding kunnen volgen. Wat hierbij helpt is dat je de opleiding geheel in je eigen tempo kunt doorlopen. Wel is het goed om je te realiseren dat de opleiding op HBO denkniveau is, je hoeft echter niet aan te tonen dat je dit niveau hebt.

Hoe lang mag ik over een opleiding doen?
add

Het termijn waarin je toegang hebt tot de opleiding gaat direct in nadat jouw inschrijving is voltooid. In deze periode heb je de tijd om jouw opleiding af te ronden en kun je alle leerstof wanneer gewenst terugkijken.

De maximale toegang per opleiding vind je op de opleidingspagina. Als het je binnen die tijd niet gelukt is om de opleiding af te ronden, dan kan je altijd de duur verlengen voor € 15,- per maand. Je ontvangt hierover in dat geval vanzelf bericht.

Wat zijn de specificaties van de computer die ik nodig heb voor de opleiding?
add

De computer waar je op leert moet redelijk snel zijn. Je gaat verschillende programma's tegelijk draaien, veel wisselen tussen programma's en je gaat (soms) dingen doen die redelijk wat vragen van je computer. Je gaat ook veel tabs tegelijk open hebben in je browser. Je kan niet werken op een tablet (zoals een iPad) of een Chromebook. Dus Windows, MacOS of een Linux-variant is vereist. Daarnaast raden we je ook aan om een goed werkende webcam en microfoon te hebben voor de live lessen.

Minimum eisen:
- Niet ouder dan 5 jaar
- RAM: 4GB
- Processor: Intel i5 of vergelijkbaar
- Minimaal Windows 10 of macOS High Sierra 10.13
- Harde schijf: 100GB
- Schermresolutie: minimaal HD (720p)

Aanbevolen systeem:
- Niet ouder dan 2 jaar
- RAM: 8 GB of meer
- Processor: Intel i7 2.7Ghz of sneller
- Harde schijf: 256GB SSD
- Schermresolutie: minimaal Full HD (1080p)

Voor meer informatie zie dit artikel: How to choose a laptop for programming

Kan ik telefonisch meer toelichting krijgen op een opleiding?
add

Dat kan zeker! Je kunt hiervoor een adviesgesprek inplannen via deze link. Tijdens dit gesprek zullen wij al je vragen over onze opleidingen en lesmethode beantwoorden.

Over Winc Academy

Zijn jullie een erkende opleiding en/of hebben jullie een keurmerk?
add

Ja, Winc Academy is een CRKBO geregistreerde instelling (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en heeft het NRTO-keurmerk (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding).

Het NRTO-keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat Winc Academy voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of een aanbieder aan de
kwaliteitseisen voldoet. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad
voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders. Zie voor
meer informatie www.nrto.nl/keurmerk of bekijk de animatie
https://vimeo.com/249786054.

Wordt er ook les gegeven op locatie?
add

Nee, Winc Academy is een 100% remote opleiding. Dat wil zeggen dat alle lessen online gegeven worden.

Hoe kan ik Winc Academy bereiken?
add

Je kunt ons bellen op +31 (0) 88 16 60 316 of mailen naar welkom@wincacademy.nl

Ons kantoor is gevestigd aan de Reinwardtstraat 350 in Amsterdam. Dit is goed te bereiken per auto of OV. Je kunt voor de deur (betaald) parkeren en station Muiderpoort ligt op 5 minuten loopafstand.

Waar kan ik terecht met klachten?
add

Heb je klachten over Winc Academy (bijv. over de opleiding, het lesmateriaal, de docenten)? Stuur dan een mail naar welkom@wincacademy.nl. Je ontvangt binnen 2 weken een ontvangstbevestiging en binnen 4 weken zal er een reactie komen op je bericht. Je klacht wordt vertrouwelijk behandeld. (Op deze pagina kan je de gehele klachtenprocedure vinden.)

Over betalen en annuleren

Kan ik studiefinanciering aanvragen als ik deze opleiding volg?
add

Winc Academy is een particuliere opleiding, waardoor je niet in aanmerking komt voor studiefinanciering van de overheid. Als je niet rond kunt komen omdat je tijdens het studeren bij Winc Academy geen inkomen hebt, kan je je wel aanmelden bij TechMeUp. Zij maken studievoorschotten mogelijk voor studenten die tijdens hun omscholingstraject naar IT te weinig inkomen hebben om een opleiding te kunnen volgen. Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden.

Wat sowieso goed is om te weten, is dat de kosten van de opleiding aftrekbaar zijn bij de aangifte inkomstenbelasting. Ook kan je aan je werkgever vragen om de kosten te betalen en dan kan jij met je brutoloon de opleidingskosten aan je werkgever voldoen.

Kan ik in termijnen betalen?
add

Ja, je kan onze opleiding ook voldoen in  termijnen. Op de opleidingspagina vind je de optie van het aantal termijnen.

Ik heb op dit moment een uitkering, werken jullie samen met het UWV?
add

Ja, Winc Academy wordt door het UWV erkend als leerbedrijf. Hierdoor is het soms mogelijk om (een deel van) je opleiding te betalen met behulp van het scholingsbudget van het UWV. Als je meer informatie wilt over de mogelijkheden, mail dan naar welkom@wincacademy.nl.

Zijn de opleidingskosten inclusief BTW?
add

Over onze opleidingen wordt geen BTW gerekend. Winc Academy is vrijgesteld van BTW omdat we beroepsopleidingen aanbieden en ingeschreven staan bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dat is goed nieuws want hierdoor kunnen wij onze opleidingen tegen een lagere prijs aanbieden! Wil je meer weten over de BTW-vrijstelling voor beroepsonderwijs? Klik dan hier.

Wat zijn de bijkomende kosten voor bijvoorbeeld boeken?
add

Die zijn er niet. Het enige dat je zelf moet hebben is een goede computer en een goede internetverbinding. Al het lesmateriaal is inbegrepen in de opleiding en is allemaal digitaal.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?
add

Je kunt voor onze opleidingen betalen met de meest voorkomende en vertrouwde betaalmogelijkheden. Dat zijn:

 • iDeal
 • Google Pay
 • Apple Pay
 • Mastercard
 • Maestro
 • Visa
 • American Express
 • Shop Pay
 • Bancontact
Hoe kan ik mijn opleiding annuleren?
add

Als je niet tevreden bent met de opleiding, kan je binnen 48 uur na aankoop de opleiding nog annuleren. Dit kan je doen door op deze pagina jouw gegevens in te vullen. We hebben de volgende informatie van jou nodig:

 • Je e-mailadres
 • Het ordernummer van je bestelling
 • De reden van de annulering
 • Eventuele opmerkingen

Nadat we je jouw gegevens hebben ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Kan ik de opleiding gratis annuleren binnen 7 dagen na aankoop?
add

Ja, dat kan! Iedereen kan van gedachten veranderen en wij vinden het belangrijk dat je de kans krijgt om iets nieuws uit te proberen. Laat ons binnen 14 dagen na aankoop weten dat je wilt annuleren door dit formulier in te vullen. Let op: je mag niet verder zijn dan de introductiemodule van je opleiding om de aankoop te annuleren. Houd dit goed in de gaten. Als je al langer dan 14 dagen bezig bent, gelden onze algemene annuleringsvoorwaarden.

Over werken

Helpen jullie bij het vinden van een baan?
add

In de opleiding besteden we aandacht aan het vinden van een baan. Zo werk je tijdens de opleiding aan het opbouwen van je eigen portfolio op Github. Daarnaast hebben we een sollicitatietraining opgezet, waarbij je persoonlijke coaching, praktische opdrachten en sollicitatietips ontvangt. Hiermee werk je aan een overtuigend cv en LinkedIn-profiel, leer je hoe je een sterke sollicitatiebrief schrijft en bereid je een sollicitatiegesprek voor. Alles voor die droombaan!

Ik woon buiten de Randstad, wat zijn mijn baankansen?
add

In de Randstad zijn meer vacatures, dan buiten de Randstad. Maar binnen de Randstad zijn de vacatures ook sneller ingevuld dan buiten de Randstad. Dat betekent dus dat er minder programmeurs buiten de Randstad zijn en dat het voor die bedrijven dus lastiger is om een vacature in te vullen, waardoor jouw kansen weer groeien!

Kan je echt in zo'n korte tijd voldoende leren om daarna aan het werk te gaan als programmeur?
add

Inmiddels hebben al een groot aantal studenten een baan gevonden nadat ze bij ons de opleiding gevolgd hebben.

Je leert de basis en wat je leert, leer je bij ons heel goed. Als programmeur zal je je leven lang moeten blijven ontwikkelen en bij Winc Academy leren we je hoe je dat kunt doen.

Waar kan ik werken na de opleiding?
add

Waar je wilt! In alle branches worden wel programmeurs gezocht. Na het volgen van de opleiding Front-end Development kan je aan de slag als junior Front-end Developer of webdeveloper. Na het afronden van de opleiding Full-stack Development kan je ook solliciteren op deze functies, maar daarnaast ook op de functies waar bijvoorbeeld kennis van Python gevraagd wordt. Onze studenten werken bij grote bedrijven zoals Bol.com en Visma-Raet, maar ook bij webdevelopment-bureau's, waar ze in opdracht van andere bedrijven een applicatie of webomgeving bouwen.

-->