Blog

Omscholen, maar naar wat?

Wil jij je graag omscholen, maar weet je nog niet wat? Dit is jouw moment, school je om naar de Tech sector.
Geschreven door
op
March 6, 2022

Omscholen naar Tech

De kans dat jij een baan vindt na jouw omscholing hangt niet alleen af van je nieuwe vaardigheden. Het heeft ook te maken met het aantal openstaande vacatures en de hoeveelheid sollicitanten.

De beroepen waar veel vacatures open staan en weinig geschikte kandidaten te vinden zijn, worden krapteberoepen genoemd. Beroepen met voldoende tot goede kansen op werk, zijn kansrijke beroepen. Regelmatig wordt er op het UWV een lijst gepubliceerd met de kansrijke- en krapteberoepen van het moment.

In de recentste update zie je dat de Tech wereld boordevol kansrijke opties zit. Ook als je de publicaties van de afgelopen jaren naast elkaar legt, zie je dat de banen in Tech steevast in de top van kansrijke- en krapteberoepen staan. Meerdere jaren achter elkaar staan de volgende beroepen op de lijst: Data Analisten, Business Intelligence Specialisten, Programmeurs (Developers) en Software Consultants (CRM).

In Tech staan dus veel vacatures open, zijn weinig sollicitanten en een hoop goede opleidingen waarmee jij je kan laten omscholen. Laten we inzoomen op de verschillende kansrijke beroepen en de bijbehorende omscholingsmogelijkheden.

Omscholen tot Data Analist

Het beroep Data Analist staat al meerdere jaren in het rapport met de meest kansrijke beroepen. Dit komt door een combinatie van de groeiende interesse van bedrijven in data en de alsmaar toenemende hoeveelheid opgeslagen data sinds de komst van de computer.

Als je denkt dat een Data Analist zich alleen maar bezighoudt met het verzamelen van data, dan heb je het goed mis. Een Data Analist controleert en analyseert gegevens om deze vervolgens om te kunnen zetten tot bruikbare informatie. In grote lijnen heeft een Data Analist het volgende takenpakket:

  • Bepalen van het doel waarvoor je data wilt verzamelen
  • Verzamelen van data
  • Opschonen van data
  • Analyseren van data
  • Interpreteren van de resultaten van de analyse
  • Presenteren van de bevindingen

Een Data Analist vertaalt de data naar actiegerichte inzichten en aanbevelingen. Belangrijk is dat je een goed analytisch vermogen hebt, nauwkeurig bent en resultaatgericht te werk kan gaan. Ook ben je communicatief sterk en vind je het leuk om samen te werken. In je rol ben je continu bezig met het presenteren van de informatie aan collega's en je hebt een adviserende rol binnen de organisatie.


Spreken de werkzaamheden van een Data Analist jou aan en zie jij jezelf bedrijven helpen een grote groei door te maken? Volg dan de opleiding Data Analytics met Python. In deze opleiding met 300 uur aan lesstof leer je alle fijne kneepjes van het vak. Na de opleiding ben je klaar om als junior Data Analist aan het werk te gaan.

Omscholen tot programmeur (developer)

De digitalisering is al jaren in volle gang en die ontwikkeling gaat onverminderd door. Alle systemen, websites, apps en andere programma’s komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Ze worden ontwikkeld door programmeurs. Andere veelgebruikte termen voor dit beroep zijn developer en software ontwikkelaars. Programmeurs kan je in twee groepen verdelen, namelijk: Front-end Developers en Back-end Developers.

Front-end Developer

De Front-end Developers zijn de programmeurs die zorgen voor de voorkant van bijvoorbeeld een applicatie of website. Zij ontwikkelen het zichtbare gedeelte voor de gebruiker. Het is een beroep waar je veel van je creativiteit in kwijt kan. In de blog waarom omscholen tot front-end developer leggen we je uit waarom het beroep Front-end Development zeker het overwegen waard is.

Back-end Developer

Back-end Developers zijn de programmeurs die de achterkant van een applicatie of website ontwerpen. Het gaat hierbij vooral om de server en de database. Dit zijn de gedeeltes die je als bezoeker niet zal zien, maar onbewust wel aanspreekt. In de blog Ask the expert, verteld Lead Back-end Developer Rob Janssen hoe het leven van een Back-end Developer eruit ziet.

Omscholen tot CRM Consultant (Salesforce)

Salesforce behoort tot de top 3 meest gebruikte CRM oplossingen ter wereld. Het platform blijft alsmaar groeien en er worden steeds meer banen gecreëerd. Eind 2026 zullen er tot wel 242.000 nieuwe Salesforce Consultants nodig zijn in Noord-Europa, waarvan 98.000 in Nederland.

Over het beroep Consultants heb je vast wel eens wat gehoord, maar wat is Salesforce? Het is een software die je helpt met het beheer van klanten, ook wel CRM genoemd. Salesforce heeft zich door de jaren heen ontwikkelt tot meer dan alleen een verkoopsysteem. Tegenwoordig kun je je klanten op meerdere manieren bedienen met dit CRM, namelijk op het gebied van: sales, service, marketing en E-commerce.

Het programma Salesforce is gemaakt om alle interactie tussen bedrijf en klant bij te houden. Je kunt er de volledige reis van de klant mee in kaart brengen. Hierdoor kun je de klant nog klantgerichter bedienen.

In de Salesforce opleiding van Winc Academy leer je hoe je alle mogelijkheden kan benutten om klanten nog beter te leren begrijpen. Hoe je kennis inzet voor cross-selling, upselling, het verbeteren van de klanttevredenheid en het genereren van nieuwe deals bij bestaande klanten. De opleiding Salesforce Digital CRM Consultant is de beste voorbereiding op het vinden van een baan als salesforce consultant. Met 120 uur aan lesstof weet je aan het eind van de opleiding alle ins- en outs van dit zeer krachtige Customer Relationship Management systeem.

Probeer zelf de omscholingsopleidingen uit

Als je na het lezen van deze blog nog steeds geen idee hebt of een opleiding richting Tech iets voor jou is, of als je niet kan kiezen tussen de verschillende opties, dan hebben wij de perfecte oplossing voor je. Door middel van ons gratis proefpakket ervaar jij hoe het is om de opleidingen die jou interessant lijken te doorlopen. Je zal je eerste code leren schrijven en ervaren hoe het is om als Data analist aan de slag te gaan. Schrijf je hier in voor het proefpakket.

Gratis Omscholingsadvies

Twijfel je nog? Of zit je misschien nog vol vragen? Wij kunnen je helpen met het vinden van het omscholingstraject dat bij je past. Meld je aan, dan kunnen wij samen met jou werken aan de groei binnen jouw carrièrepad.

Plan een gratis adviesgesprek in

Meer Blogs

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

-->