Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

Benut je educatieve financiering buiten het STAP-budget

Hoewel de STAP-subsidie niet langer beschikbaar is, hebben we alternatieve financieringsmogelijkheden voor studenten om zich te verzekeren van financiering.

Daarnaast raden we je aan om je in te schrijven op de STAP-wachtlijst, zodat je als eerste in aanmerking komt voor beleidswijzigingen of nieuwe campagnes van Winc Academy.

Dagen
0
Uur
0
Minuten
0
Seconden
0

Meld je aan om op de hoogte te blijven van financieringsmogelijkheden!

Vul onderstaand formulier in. Wij gaan aan de slag met de offerte en sturen deze binnen twee werkdagen op!

Voordelen

1.

Als eerst op de hoogte

Wanneer er een vervanging voor het STAP- budget is, brengen wij jou als eerst op de hoogte!

2.

Updates over andere financiële hulp

Het hele jaar door komen er nieuwe subsidies beschikbaar. Wij brengen jou meteen op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden.

3.

Persoonlijke hulp bij financiering

Krijg persoonlijke ondersteuning op maat bij het onderzoeken van alternatieve financieringsopties.

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidieregeling vanuit de overheid waarmee burgers tot €1000 per kalenderjaar kunnen investeren in een om- of bijscholing.

Praktische informatie

Je kunt gebruik maken van het STAP-budget als je voldoet aan de volgende eisen:

  • Je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt.
  • Je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad.
  • Je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget is.

report

Belangrijke update: Het STAP-budget is niet meer beschikbaar

Zet jezelf op de wachtlijst. We houden de situatie nauwlettend in de gaten en zullen je direct informeren zodra er meer informatie beschikbaar is.

FAQ

Wat gebeurt er als het STAP-budget op is?

add

Er is jaarlijks een budget van € 218 miljoen beschikbaar. De inschatting is dat hiermee ongeveer 300.000 personen per jaar met behulp van een STAP-budget scholing kunnen volgen. Als bij de aanvraag van het STAP-budget blijkt dat in dat

tijdvak geen budget meer is om jou een STAP-budget toe te kennen, dan kan je in een volgend tijdvak alsnog het STAP-budget aanvragen. Er zijn jaarlijks zes aanvraagtijdvakken.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

add

Iedere persoon die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt kan een STAP-budget aanvragen voor het financieren van de scholing die hij of zij wil volgen. Er is sprake van een band met de Nederlandse arbeidsmarkt als aan drie voorwaarden wordt voldaan: 

  • De persoon is ten minste 18 jaar oud en heeft de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt;
  • De persoon is EU-burger of is partner van een EU-burger; 
  • De persoon is in de periode van 2 jaar en drie maanden tot 3 maanden voorafgaand aan de subsidieaanvraag voor ten minste 6 maanden in Nederland verzekerd voor de volksverzekeringen.

Wat gebeurt er als ik het STAP-budget niet ontvang?

add

Balen! Gelukkig hebben we voor dat geval de Financieringswijzer; vul ‘m in en ontvang direct van ons passend advies over wat voor jou de beste vorm van financiering is.

Hoeveel opleidingen kan ik volgen met het STAP-budget?

add

Je kan het STAP-budget 1 keer per jaar aanvragen. Dit betekent dat je 1 keer per jaar een opleiding bij ons kan volgen met gebruik van het STAP-budget. Stel je schrijft je dit jaar in voor Front-End development, zou je volgend jaar de opleiding Back-End development kunnen volgen met het STAP-budget.

Ik heb de inschrijfdatum gemist, kan ik mij nog inschrijven?

add

Er zijn vijf tijdvakken in 2022 waarbinnen STAP-budget aangevraagd kan worden. Het beschikbare budget wordt verdeeld over deze vijf aanvraagtijdvakken. Als een blok vol zit, kan je je aanmelden voor het volgende blok.

Hoe vaak mag ik het STAP-budget aanvragen?

add

Je kan het STAP-budget 1 keer per jaar aanvragen.

Mag ik het STAP-budget annuleren?

add

Wanneer je een vooraanmelding bij ons hebt gedaan, mag je dit te allen tijde annuleren. Wanneer je het STAP-budget hebt aangevraagd en toegewezen hebt gekregen, kan het niet meer worden geannuleerd.

Wat gebeurt er nadat ik me heb aangemeld voor STAP budget bij Winc Academy?

add

Na het invullen van het formulier ontvang je een bevestigingsmail. Het enige wat je hierna nog hoeft te doen is het indienen van jouw aanvraag op 28 februari.

Heb jij nog vragen over het volgen van een opleiding met financiering?

Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar!

-->