Clock
ma-vrij 9:00 - 17:00
Paper plane
welkom@wincacademy.nl
Phone
+31 88 16 60 316
NL Leert Door

Vergroot jouw baankansen!

NL Leert Door is een initiatief dat is opgezet door de Nederlandse overheid om ervoor te zorgen dat jij op een laagdrempelige manier jouw vaardigheden kunt ontwikkelen en relevant kunt blijven op de digitaliserende arbeidsmarkt.

Dit past perfect bij de missie van Winc Academy; om zo veel mogelijk mensen digitaal vaardig te maken. Daarom doen wij graag mee met dit initiatief! Hieronder vind je de opleidingen die je via NL Leert Door gratis bij ons kunt volgen.
Smiling woman looking into camera with a laptop in front of her

Onze opleidingen

Voorwaarden

Yellow check
Je bent tussen de 18 en 66 jaar oud.
Yellow check
Je bent minimaal 12 uur per week werkzaam in Nederland, in loondienst of als ZZP'er. Als ZZP'er moet je ingeschreven staan bij de KvK.
Yellow check
Je staat niet ingeschreven bij een onderwijsinstelling, zoals een universiteit, hogeschool of mbo instelling.
Yellow check
Je ontvangt op dit moment geen uitkering, zoals een PGB, WW-uitkering of bijstand.
Yellow check
Je hebt +/- 8 uur per week beschikbaar om te studeren. De Sollicitatietraining moet je namelijk binnen 2 maanden kunnen afronden en Web Development en/of Data Analytics binnen 3 maanden.
Yellow check
Iedereen die aan de bovenstaande voorwaarden voldoet krijgt de mogelijkheid om via NL Leert Door 1 ontwikkelingsadvies en 1 scholingstraject te volgen. De Sollicitatietraining valt onder het ontwikkelingsadvies. Web Development en Data Analytics vallen onder het scholingstraject. Het is dus niet mogelijk om zowel Web Development als Data Analytics te volgen. Let op: opleidingen van andere opleiders tellen ook mee in het maximaal aantal opleidingen.

Gratis aanmelden

Veelgestelde vragen

Wat is de prestatieverklaring en waarom moet ik deze ondertekenen?
Plus

De prestatieverklaring is een document dat onderdeel is van jouw persoonlijke dossier voor de subsidieverklaring. Bij het afronden van de opleiding (of uiterlijk 3 maanden na start van de opleiding) vragen we jou om deze te ondertekenen. Hierin verklaar je dat je voldoet aan de voorwaarden van NL Leert Door en dat je de opleiding kosteloos hebt kunnen volgen. Als jij deze prestatieverklaring niet ondertekent, dan kan Winc Academy geen subsidie aanvragen en ontvangen wij geen geld voor de opleiding. In dat geval zullen wij €250,- in rekening brengen voor de kosten van de opleiding.

Hoe ziet het aanmeldproces voor een opleiding via NL Leert Door eruit?
Plus

Het aanmeldproces voor NL Leert Door bestaat uit 6 stappen. In deze stappen verzamelen wij alle gegevens die wij nodig hebben voor jouw subsidieaanvraag. Hieronder staan de 6 stappen kort beschreven. Voor elke stap krijg je een aparte mail van ons.

Stap 1: Aanmelden. Meld je aan voor een opleiding via het aanmeldformulier op de website.

Stap 2: Mentaal vermogen test. Deze test duurt ongeveer 30 minuten. Let op: Deze stap geldt alleen voor Web Development en Data Analytics. Als je je hebt aangemeld voor Personal Career Branding dan sla je deze stap automatisch over.

Stap 3: Gegevens invullen. Deze gegevens hebben we nodig om een dossier aan te maken waarmee we de subsidieaanvraag voor jou kunnen doen.

Stap 4: ID uploaden. Voor in je dossier hebben we ook een kopie van de voor- en achterkant van een geldig ID bewijs van jou nodig. Je ontvangt van ons een link om de kopie in een veilige omgeving te uploaden.

Stap 5: Toestemmingsformulier ondertekenen. Hiermee geef je toestemming aan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om je dossier in te zien voor de subsidieaanvraag en laat weten dat je akkoord gaat met de voorwaarden om via NL Leert Door de opleiding te volgen.

Stap 6: Starten met de opleiding! We maken een account voor je aan op het Wincboard, onze online leeromgeving, en je krijgt van ons je inloggegevens toegestuurd aan het begin van de maand waarin je wilt starten.

Kom ik in aanmerking voor een gratis opleiding via NL Leert Door?
Plus

Wil jij graag een opleiding volgen en heb jij op het moment een baan? Dan is er goed nieuws. Door de tijdelijke subsidieregeling sectoraal maatwerk is het nu (tijdelijk) mogelijk om gratis een opleiding en/of training bij Winc Academy volgen! Bekijk hier de voorwaarden en meld je direct aan.

Wat is NL Leert Door sectoraal maatwerk?
Plus

NL Leert Door met inzet van sectoraal maatwerk is een subsidieregeling die door de Nederlandse overheid in het leven is geroepen om werkend Nederland een steuntje in de rug te bieden bij het behouden van werk of het vinden van een nieuwe baan. Middels deze subsidie is het mogelijk om gebruik te maken van kosteloos ontwikkeladvies en/of kosteloze scholing.

Wat zijn de voorwaarden/toelatingseisen?
Plus

Om in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling moet je tussen de 18 en 66 jaar zijn en minstens 12 uur per week werken in Nederland (als ZZP’er of in loondienst). Daarnaast mag je op dit moment niet ingeschreven staan bij een reguliere onderwijsinstelling (MBO/HBO/universiteit). Ook mag je op dit moment geen uitkering krijgen, zoals een PGB, bijstand of WW-uitkering. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kan je je inschrijven voor een opleiding!

Let er wel op dat je +/- 8 uur per week beschikbaar bent om te studeren. Je moet de opleiding Personal Career Branding namelijk binnen 2 maanden afronden en/of de opleiding Web Development of Data Analytics binnen 3 maanden. Daarnaast Je mag je via NL Leert Door maximaal 1 ontwikkelingsadvies (Personal Career Branding) en 1 scholingstraject (Web Development of Data Analytics) volgen. Opleidingen van andere opleiders tellen ook mee in het maximaal aantal opleidingen.

Moet ik werkzaam zijn om in aanmerking te komen voor de subsidie?
Plus

Ja, deze subsidieregeling is opgezet voor iedereen tussen de 18 en 66 jaar die een relatie heeft tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit betekent dat je minstens 12 uur per week moet werken. Het maakt hiervoor niet uit of je werknemer, flexwerker of ondernemer bent.

Hoe bewijs ik dat ik werkzaam ben?
Plus

Aan het eind van de opleiding dien je te verklaren dat je werkzaam bent. Het enige wat wij hiervoor nodig hebben is de naam en het KvK nummer van het bedrijf waar jij voor werkt. Er is dus geen loonstrook nodig en er zal in geen enkel geval door ons of de overheid contact opgenomen worden met de werkgever/bedrijf in kwestie.

Wat als je aan het eind van de opleiding niet kan verklaren dat je werkzaam bent?
Plus

In dit geval kunnen wij geen subsidie voor jou aanvragen en zullen wij €250,- voor de opleiding in rekening brengen.

In welke taal worden de opleidingen gegeven?
Plus

De voertaal van de opleidingen is Nederlands. Dit betekent dat het contact met de docenten en het lesmateriaal in het Nederlands is. De lesstof is in het Engels.

Hoeveel opleidingen mag ik volgen via NL Leert Door?
Plus

In het huidige subsidietraject (NL Leert Door: 2021-2022) mag je maximaal 1 ontwikkelingsadvies (Personal Career Branding) en 1 scholingstraject (Web Development of Data Analytics) volgen.

Let op: de NL Leert Door trajecten die je bij andere opleiders volgt tellen hierin ook mee! Meld je dus alleen aan voor een opleiding via NL Leert Door als je nog geen ontwikkeladvies of scholingstraject bij een ander instituut hebt gevolgd. Als dit (achteraf) wel het geval blijkt te zijn, dan kunnen wij geen subsidie voor jou aanvragen en zal je de kosten zelf moeten betalen.

Wat ga ik leren tijdens de opleiding?
Plus

- Meer informatie over de opleiding Web Development.
- Meer informatie over de opleiding Data Analytics.
- Meer informatie over de opleiding Personal Career Branding.

Krijg ik een certificaat?
Plus

Ja, als je de opleiding afrondt krijg je van ons een certificaat van afronding.

Hoe lang duurt de opleiding?
Plus

De opleidingen Web Development en Data Analytics duren +/- 80 uur. Dit betekent dat je er 10 weken lang ongeveer 8 uur per week mee bezig zult zijn. De opleiding Personal Career Branding duurt 4 weken als je er elke week ongeveer 8 uur mee bezig bent.

Heb je meer tijd? Dan ben je uiteraard vrij om de opleiding sneller af te ronden! Je hebt maximaal 3 maanden te tijd voor Web Development en Data Analytics en 2 maanden voor Personal Career Branding.

Zijn er vaste / verplichte momenten om te studeren?
Plus

Er zijn geen vaste momenten. Je studeert in je eigen tempo en tijd.

Wanneer kan ik starten?
Plus

Elke maand laten we een beperkt aantal mensen toe om ervoor te zorgen dat we iedereen de aandacht kunnen geven die ze nodig hebben. Je kan zelf kiezen in welke maand je wilt starten. Om dan ook echt te kunnen starten, moet je ervoor zorgen dat je ruim op tijd al je gegevens hebt ingevuld en de test hebt gemaakt.

Wanneer krijg ik toegang tot de online leeromgeving?
Plus

Als je aangeeft dat je direct wilt starten, dan krijg je na het maken van de test en het aanleveren van je gegevens direct je inloggegevens toegestuurd. Als je aangeeft dat je in een andere maand wilt starten, dan krijg je rond de 1e van de maand je inloggegevens toegestuurd.

Hoe lang mag ik over de opleiding doen?
Plus

De opleidingen Web Development en Data Analytics moet je binnen 3 maanden afronden. De opleiding Personal Career Branding moet je binnen 2 maanden afronden.

Wat gebeurt er als ik de opleiding niet afmaak?
Plus

Als je de opleiding niet afrondt (en als je geen prestatieverklaring invult) dan krijgen wij geen subsidie vanuit de overheid. Op dat moment ben je ons €250,- verschuldigd voor de kosten die wij gemaakt hebben en het feit dat we een plek voor jou hebben gereserveerd.

Zijn de opleidingen Front-end Development, Back-end Development, Programmeren met Python en No-code nog beschikbaar via NL Leert Door?
Plus

Nee, deze opleidingen zijn niet meer beschikbaar voor deze ronde van NL Leert Door. Deze opleidingen werden aangeboden tijden de eerste subsidieronde, die liep tot juli 2021. Deze is dus inmiddels afgelopen. Helaas staan deze opleidingen nog steeds op de website van de overheid, dit kunnen wij helaas niet veranderen. 

Op dit moment kan je via NL Leert Door de opleidingen Web Development, Data Analytics en de Sollicitatietraining volgen.


Help, ik weet niet wat ik moet kiezen! Kunnen jullie mij helpen?
Plus

Natuurlijk! We denken graag met je mee bij het maken van de juiste keuze. Plan een gesprek in met Madelon van ons Student Relations team. Dan kunnen jullie aan de hand van een adviesgesprek samen kijken welke opleiding het beste bij je past.

Hoe kan ik me inschrijven?
Plus

Je kunt je kosteloos inschrijven voor een opleiding door het aanmeldformulier in te vullen. Daarna krijg je een mail met de vervolgstappen.

Kan ik iemand anders inschrijven voor een Nederland leert door opleiding?
Plus

Het inschrijven voor een opleiding dient door de deelnemer zelf te gebeuren (in verband met privacygevoelige persoonsgegevens). Het traject is persoonlijk en niet overdraagbaar.

Wanneer kan ik starten?
Plus

Op het aanmeldformulier kan je een voorkeursdatum opgeven waarop je zou willen starten. Zodra je inschrijving bij ons binnen is laten wij je het z.s.m. weten als je mag beginnen. Als dit het geval is, start je in de maand waarvoor jij je hebt ingeschreven.

Welke tijden kan ik studeren?
Plus

Dat bepaal je zelf, je kunt 24/7 online de lessen volgen.

Waarom moet ik mijn gegevens invullen en ID uploaden?
Plus

De overheid subsidieert de NL Leert Door trajecten die je bij Winc Academy kan volgen volledig. Om aan te tonen dat je de opleiding daadwerkelijk hebt gevolgd, verplicht de overheid ons om deze gegevens aan hen te verstrekken. We hebben hiervoor een digitale kopie van je identiteitsbewijs nodig.

Om de veiligheid te waarborgen kan je voor het kopiëren van jouw identiteitsbewijs gebruik maken van de KopieID app. Let op: streep geen gegevens door, maar voeg een watermerk toe. Je kunt je identiteitsbewijs vervolgens uploaden in het aanmeldformulier.

Wat heb ik nodig om de aanvraag in te dienen?
Plus

Voor het aanvragen van een gratis opleiding via NL Leert Door sectoraal maatwerk hebben wij o.a. de volgende gegevens van jou nodig: 

- Een BSN nummer;

- Een geldig legitimatiebewijs;

- De naam van jouw werkgever;

- Het KvK-nummer van jouw werkgever of eigen bedrijf.


Wat doen jullie met mijn persoonlijke gegevens?
Plus

Alle gegevens die je invult hebben we nodig om de opleiding(en) aan jou te kunnen leveren. We vragen hiermee de subsidie voor jou aan en de gegevens worden opgeslagen om aan te kunnen tonen dat je de opleiding ook daadwerkelijk bij ons gevolgd hebt.

De gegevens worden encrypted opgeslagen en zijn alleen in te zien door de Rijksoverheid.

Weet mijn werkgever dat ik deze opleiding volg?
Plus

Nee, deze opleiding volg je persoonlijk. Zowel Winc Academy als de overheid zullen de gegevens niet doorzetten naar jouw werkgever. We hebben de gegevens van jouw werkgever alleen nodig om te kunnen bewijzen dat je op dit moment aan het werk bent.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.