Clock
ma-vrij 9:00 - 17:00
Paper plane
welkom@wincacademy.nl
Phone
+31 88 16 60 316
NL Leert Door

Vergroot jouw baankansen!

NL Leert Door is een initiatief dat is opgezet door de Nederlandse overheid om ervoor te zorgen dat jij op een laagdrempelige manier jouw vaardigheden kunt ontwikkelen en relevant kunt blijven op de digitaliserende arbeidsmarkt.

Dit past perfect bij de missie van Winc Academy; om zo veel mogelijk mensen digitaal vaardig te maken. Daarom doen wij graag mee met dit initiatief! Hieronder vind je de opleidingen die je via NL Leert Door gratis bij ons kunt volgen.
Smiling woman looking into camera with a laptop in front of her

Onze opleidingen

Voorwaarden

Yellow check
Je bent tussen de 18 en 66 jaar oud.
Yellow check
Je bent minimaal 12 uur per week werkzaam in Nederland, in loondienst of als ZZP'er. Als ZZP'er moet je ingeschreven staan bij de KvK.
Yellow check
Je staat niet ingeschreven bij een onderwijsinstelling, zoals een universiteit, hogeschool of mbo instelling.
Yellow check
Je ontvangt op dit moment geen uitkering, zoals een PGB, WW-uitkering of bijstand.
Yellow check
Je hebt +/- 8 uur per week beschikbaar om te studeren. De Sollicitatietraining moet je namelijk binnen 2 maanden kunnen afronden en Web Development en/of Data Analytics binnen 3 maanden.
Yellow check
Je kunt maximaal twee opleidingen via NL Leert Door volgen. Dit betekent dat je zowel Web Development als Data Analytics kunt volgen of kunt kiezen tussen Web Development en Data Analytics en daarnaast de Sollicitatietraining kunt volgen. Let op: opleidingen via NL Leert Door bij andere opleiders tellen hierbij ook mee!

Gratis aanmelden

Veelgestelde vragen

Kom ik in aanmerking voor een gratis opleiding via NL Leert Door?
Plus

Wil jij graag een opleiding of training volgen en heb jij op het moment een baan? Dan is er goed nieuws. Door de tijdelijke subsidieregeling sectoraal maatwerk is het nu (tijdelijk) mogelijk om gratis een opleiding en/of training bij Winc Academy volgen.

Wat is NL Leert Door sectoraal maatwerk?
Plus

NL Leert Door met inzet van sectoraal maatwerk is een subsidieregeling die door de Nederlandse overheid in het leven is geroepen om werkend Nederland een steuntje in de rug te bieden bij het behouden van werk of het vinden van een nieuwe baan. Middels deze subsidie is het mogelijk om gebruik te maken van kosteloos ontwikkeladvies en/of kosteloze scholing.

Wat zijn de voorwaarden/toelatingseisen?
Plus

Om in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling moet je tussen de 18 en 66 jaar zijn en minstens 12 uur per week werken (als ZZP’er of in loondienst). Daarnaast mag je op dit moment niet ingeschreven staan bij een reguliere onderwijsinstelling (MBO/HBO/universiteit). Ook mag je op dit moment geen uitkering krijgen, zoals een PGB, bijstand of WW-uitkering.

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kan je je inschrijven voor een opleiding! Voor de opleidingen Web Development en Data Analytics moet je nog een mentaal vermogen test maken, waarmee je aantoont dat de opleiding bij je past en niet te hoog gegrepen voor je is.

Als laatste hebben wij nog een aantal gegevens van jou nodig om de subsidie aan te kunnen vragen. Denk hierbij aan N.A.W. gegevens en een kopie van je paspoort. Uiteraard wordt er vertrouwelijk met deze gegevens omgegaan.


Moet ik werkzaam zijn om in aanmerking te komen voor de subsidie?
Plus

Ja, deze subsidieregeling is opgezet voor iedereen tussen de 18 en 66 jaar die een relatie heeft tot de arbeidsmarkt. Dit betekent dat je minstens 12 uur per week moet werken. Het maakt hiervoor niet uit of je werknemer, flexwerker of ondernemer bent.

Hoe bewijs ik dat ik werkzaam ben?
Plus

Aan het eind van de opleiding dien je te verklaren dat je werkzaam bent. Het enige wat wij hiervoor nodig hebben is de naam en het KVK nummer van het bedrijf waar jij voor werkt. Er is dus geen loonstrook nodig en er zal in geen enkel geval door ons of de overheid contact opgenomen worden met de werkgever/bedrijf in kwestie.

Wat als je aan het eind van de opleiding/training niet kan verklaren dat je werkzaam bent?
Plus

In dit geval worden de opleidingskosten niet vergoed. Je zal dan zelf de helft van de kosten moeten betalen.

Hoeveel opleidingen mag ik volgen via NL Leert Door?
Plus

In het huidige subsidietraject (NL Leert Door: 2021-2022) mag je één of meerdere opleidingen volgen, met een maximale waarde van € 2500,- totaal. Dit betekent dat je bij Winc Academy 2x scholing kunt volgen (Web Development en Data Analytics) of 1x scholing (Web Development of Data Analytics) en 1x begeleiding naar werk (de Sollicitatietraining).

Let op: de trajecten die je volgt bij andere instituten tellen mee met het totaalbedrag! Let er dus op dat je je alleen inschrijft voor een opleiding via NL Leert Door als de opleidingen van alle instituten bij elkaar niet meer dan € 2500,- waard zijn. Als je boven dit bedrag uitkomt, dan kunnen wij geen subsidie voor jou aanvragen en zal je de kosten zelf moeten betalen.

Wat ga ik leren tijdens de opleiding?
Plus

- Meer informatie over de opleiding Web Development kan je hier vinden.
- Meer informatie over de opleiding Data Analytics kan je hier vinden.
- Meer informatie over de Sollicitatietraining kan je hier vinden.

Krijg ik een certificaat?
Plus

Ja, als je de opleiding afrondt krijg je van ons een certificaat van afronding.

Hoe lang duurt de opleiding?
Plus

De opleidingen Web Development en Data Analytics duren +/- 80 uur. Dit betekent dat je er 10 weken lang ongeveer 8 uur per week mee bezig zult zijn. De Sollicitatietraining duurt 4 weken als je er elke week ongeveer 8 uur mee bezig bent.

Heb je meer tijd? Dan ben je uiteraard vrij om de opleiding sneller af te ronden! Je hebt maximaal 3 maanden te tijd voor Web Development en Data Analytics en 2 maanden voor de Sollicitatietraining.

Zijn er vaste / verplichte momenten om te studeren?
Plus

Er zijn geen vaste momenten. Je studeert in je eigen tempo en tijd.

Wanneer kan ik starten?
Plus

Elke maand laten we een beperkt aantal mensen toe om ervoor te zorgen dat we iedereen de aandacht kunnen geven die ze nodig hebben. Je kan zelf kiezen in welke maand je wilt starten. Om dan ook echt te kunnen starten, moet je ervoor zorgen dat je ruim op tijd al je gegevens hebt ingevuld en de test hebt gemaakt.

Wanneer krijg ik toegang tot de online leeromgeving?
Plus

Als je aangeeft dat je direct wilt starten, dan krijg je na het maken van de test en het aanleveren van je gegevens direct je inloggegevens toegestuurd. Als je aangeeft dat je in een andere maand wilt starten, dan krijg je rond de 1e van de maand je inloggegevens toegestuurd.

Hoe lang mag ik over de opleiding doen?
Plus

De opleidingen Web Development en Data Analytics moet je binnen 3 maanden afronden. De Sollicitatietraining moet je binnen 2 maanden afronden.

Wat gebeurt er als ik de training niet afmaak?
Plus

Als je de studie niet afrondt (en als je geen afrondingsverklaring invult) dan krijgen wij geen vergoeding vanuit de overheid. Op dat moment ben je ons 500 euro verschuldigd voor de kosten die wij gemaakt hebben en het feit dat we een plek voor jou hebben gereserveerd.

Zijn de opleidingen Front-end Development, Back-end Development, Programmeren met Python en No-code nog beschikbaar via NL Leert Door?
Plus

Nee, deze opleidingen zijn niet meer beschikbaar voor deze ronde van NL Leert Door. Deze opleidingen werden aangeboden tijden de eerste subsidieronde, die liep tot juli 2021. Deze is dus inmiddels afgelopen. Helaas staan deze opleidingen nog steeds op de website van de overheid, dit kunnen wij helaas niet veranderen. 

Op dit moment kan je via NL Leert Door de opleidingen Web Development, Data Analytics en de Sollicitatietraining volgen.


Help, ik weet niet wat ik moet kiezen! Kunnen jullie mij helpen?
Plus

Natuurlijk! We denken graag met je mee bij het maken van de juiste keuze. Plan een gesprek in met Madelon van ons Student Relations team. Dan kunnen jullie aan de hand van een adviesgesprek samen kijken welke opleiding het beste bij je past.

Hoe kan ik me inschrijven?
Plus

Je kunt je kosteloos inschrijven voor een opleiding door het aanmeldformulier hierboven in te vullen. Daarna krijg je een mail met de vervolgstappen.

Kan ik iemand anders inschrijven voor een Nederland leert door opleiding?
Plus

Het inschrijven voor een opleiding dient door de deelnemer zelf te gebeuren (in verband met privacygevoelige persoonsgegevens). Het traject is persoonlijk en niet overdraagbaar.

Wanneer kan ik starten?
Plus

Op het inschrijfformulier kun je een voorkeursdatum opgeven waarop je zou willen starten. Zodra je inschrijving bij ons binnen is laten wij je het z.s.m. weten als je mag beginnen. Als dit het geval is, start je in de maand waarvoor jij je hebt ingeschreven.

Welke tijden kan ik studeren?
Plus

Dat bepaal je zelf, je kunt 24/7 online de lessen volgen.

Waarom moet ik mijn gegevens invullen?
Plus

De overheid subsidieert de NL Leert Door trajecten die je bij Winc Academy kan volgen volledig. Om aan te tonen dat je de opleiding daadwerkelijk hebt gevolgd, verplicht de overheid ons om deze gegevens aan hen te vertrekken. We hebben hiervoor een digitale kopie van je identiteitsbewijs nodig.

Om de veiligheid te waarborgen kan je voor het kopiëren van jouw identiteitsbewijs gebruik maken van de KopieID app. Let op: streep geen gegevens door, maar voeg een watermerk toe. Je kunt je identiteitsbewijs vervolgens uploaden in het inschrijfformulier.

Wat heb ik nodig om de aanvraag in te dienen?
Plus

Voor het aanvragen van een gratis opleiding via NL Leert Door sectoraal maatwerk hebben wij o.a. de volgende gegevens van jou nodig: 

- Een BSN nummer;

- Een geldig legitimatiebewijs;

- De naam van jouw werkgever;

- Het KVK-nummer van jouw werkgever of eigen bedrijf.


Wat doen jullie met mijn persoonlijke gegevens?
Plus

Alle gegevens die je invult hebben we nodig om de opleiding(en) en/of training aan jou te kunnen leveren. We vragen hiermee de subsidie voor jou aan en de gegevens worden opgeslagen om aan te kunnen tonen dat je de opleiding ook daadwerkelijk bij ons gevolgd hebt.

De gegevens worden encrypted opgeslagen en zijn alleen in te zien door de Rijksoverheid.

Weet mijn werkgever dat ik deze training volg?
Plus

Nee, deze training volg je persoonlijk. Zowel Winc Academy als de overheid zullen de gegevens niet doorzetten naar jouw werkgever. We hebben de gegevens van jouw werkgever alleen nodig om te kunnen bewijzen dat je op dit moment aan het werk bent.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.