Clock
ma-vrij 9:00 - 17:00
Paper plane
welkom@wincacademy.nl
Phone
+31 88 16 60 316
Doe je vooraanmelding voor het STAP-budget: de volgende ronde is op 2 januari
NL Leert Door

Vergroot jouw baankansen!

NL Leert Door is een initiatief dat is opgezet door de Nederlandse overheid om ervoor te zorgen dat jij op een laagdrempelige manier jouw vaardigheden kunt ontwikkelen en relevant kunt blijven op de digitaliserende arbeidsmarkt.

Op het moment zijn helaas alle plekken vergeven. Schrijf je in voor onze wachtlijst en reserveer jouw plek om een gratis opleiding via NL Leert Door te volgen zodra deze beschikbaar zijn.
Smiling woman looking into camera with a laptop in front of her

Onze opleidingen

Voorwaarden

Yellow check
Je bent tussen de 18 en 66 jaar oud.
Yellow check
Je bent werkzaam in Nederland in loondienst, als flexwerker, ondernemer (ZZP’er) of werkloos en werkzoekend naar een baan in Nederland.
Yellow check
Je hebt een geldig burgerservicenummer (BSN).
Yellow check
Je kunt de opleiding binnen maximaal 3 maanden (12 weken) afronden. Dit betekent dat je +/- 10 uur per week beschikbaar bent om te studeren.
Yellow check
Je volgt maximaal één opleiding per opleider via de subsidieregeling NL Leert Door.

Schrijf je in voor de wachtlijst

Veelgestelde vragen

Hoe ziet het aanmeldproces voor een opleiding via NL Leert Door eruit?
Plus

Het aanmeldproces voor NL Leert Door bestaat uit 4 stappen. In deze stappen verzamelen wij alle gegevens die wij nodig hebben voor jouw subsidieaanvraag. Hieronder staan de 4 stappen kort beschreven. Voor elke stap krijg je een aparte mail van ons.

Stap 1: Aanmelden. Meld je aan voor een opleiding via het aanmeldformulier op de website.

Stap 2: Gegevens invullen en legitimatie uploaden. Deze gegevens hebben we nodig om een dossier aan te maken waarmee we de subsidieaanvraag voor jou kunnen doen. Je ontvangt van ons een link om de kopie in een veilige omgeving te uploaden.

Stap 3: Toestemmingsverklaring ondertekenen. Hiermee geef je toestemming aan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om je dossier in te zien voor de subsidieaanvraag en laat weten dat je akkoord gaat met de voorwaarden om via NL Leert Door de opleiding te volgen.

Stap 4: Starten met de opleiding! We maken een account voor je aan op het Wincboard, onze online leeromgeving, en je krijgt van ons je inloggegevens toegestuurd aan het begin van de maand waarin je wilt starten.

Kom ik in aanmerking voor een gratis opleiding via NL Leert Door?
Plus

Bekijk hier de voorwaarden of je in aanmerking komt en meld je direct aan.

Moet ik werkzaam zijn om in aanmerking te komen voor de subsidie?
Plus

Nee, de voorwaarde is dat je werkloos en werkzoekend bent naar een baan in Nederland. Maar ook als je werkzaam bent, komt je in aanmerking. Namelijk je moet hiervoor werkzaam zijn in Nederland in loondienst, als flexwerker of ondernemer (ZZP’er).

In welke taal worden de opleidingen gegeven?
Plus

Het lesmateriaal van de opleidingen Web Development en Data Analytics with Power Bi is in het Engels.

Hoe lang mag ik over de opleiding doen?
Plus

Je moet de opleiding binnen 3 maanden afronden.

Hoeveel opleidingen mag ik volgen via NL Leert Door?
Plus

Het is mogelijk om meerdere opleidingen te volgen via NL Leert Door mits de opleiding in een andere subsidieronde is aangevraagd. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Help, ik weet niet wat ik moet kiezen! Kunnen jullie mij helpen?
Plus

Natuurlijk! We denken graag met je mee bij het maken van de juiste keuze. Plan een gesprek in met Madelon van ons Student Relations team. Dan kunnen jullie aan de hand van een adviesgesprek samen kijken welke opleiding het beste bij je past.

Wat is NL Leert Door sectoraal maatwerk?
Plus

NL Leert Door met inzet van sectoraal maatwerk is een subsidieregeling die door de Nederlandse overheid in het leven is geroepen om werkend Nederland een steuntje in de rug te bieden bij het behouden van werk of het vinden van een nieuwe baan. Middels deze subsidie is het mogelijk om gebruik te maken van kosteloos ontwikkeladvies en/of kosteloze scholing.

Wat ga ik leren tijdens de opleiding?
Plus

- Meer informatie over de opleiding Web Development.
- Meer informatie over de opleiding Data Analytics with Power BI.

Krijg ik een certificaat?
Plus

Ja, als je de opleiding afrondt krijg je van ons een certificaat van afronding.

Zijn er vaste / verplichte momenten om te studeren?
Plus

Er zijn geen vaste momenten. Je studeert in je eigen tempo en tijd.

Hoe lang duurt de opleiding?
Plus

De opleidingen Web Development en Data Analytics with Power BI duren +/- 120 uur. Dit betekent dat je er 12 weken lang ongeveer 10 uur per week mee bezig zult zijn.  

Heb je meer tijd? Dan ben je uiteraard vrij om de opleiding sneller af te ronden!

Wanneer krijg ik toegang tot de online leeromgeving?
Plus

Als je aangeeft dat je direct wilt starten, dan krijg je na het maken van de test en het aanleveren van je gegevens direct je inloggegevens toegestuurd. Als je aangeeft dat je in een andere maand wilt starten, dan krijg je rond de 1e van de maand je inloggegevens toegestuurd.

Wat gebeurt er als ik de opleiding niet afmaak?
Plus

Wanneer je de opleiding niet afrondt, kan Winc Academy geen subsidie aanvragen voor de kosten van jouw opleiding. In dat geval zullen wij €500,- in rekening brengen voor de gemaakte administratie- en opleidingskosten.

Wanneer kan ik starten?
Plus

Op het aanmeldformulier kan je een voorkeursdatum opgeven waarop je zou willen starten. Zodra je inschrijving bij ons binnen is laten wij je het z.s.m. weten als je mag beginnen. Als dit het geval is, start je in de maand waarvoor jij je hebt ingeschreven.

Kan ik iemand anders inschrijven voor een Nederland leert door opleiding?
Plus

Het inschrijven voor een opleiding dient door de deelnemer zelf te gebeuren (in verband met privacygevoelige persoonsgegevens). Het traject is persoonlijk en niet overdraagbaar.

Hoe kan ik me inschrijven?
Plus

Je kunt je kosteloos inschrijven voor een opleiding door het aanmeldformulier in te vullen. Daarna krijg je een mail met de vervolgstappen.

Wat is de prestatieverklaring en waarom moet ik deze ondertekenen?
Plus

De prestatieverklaring is een document dat onderdeel is van jouw persoonlijke dossier voor de subsidieaanvraag. Bij het afronden van de opleiding (of uiterlijk 3 maanden na start van de opleiding) vragen we jou om deze te ondertekenen. Hierin verklaar je dat je voldoet aan de voorwaarden van NL Leert Door en dat je de opleiding kosteloos hebt kunnen volgen.

Wat doen jullie met mijn persoonlijke gegevens?
Plus

Alle gegevens die je invult hebben we nodig om de opleiding(en) aan jou te kunnen leveren. We vragen hiermee de subsidie voor jou aan en de gegevens worden opgeslagen om aan te kunnen tonen dat je de opleiding ook daadwerkelijk bij ons gevolgd hebt.

De gegevens worden encrypted opgeslagen en zijn alleen in te zien door de Rijksoverheid.

Waarom moet ik mijn gegevens invullen en ID uploaden?
Plus

De overheid subsidieert de NL Leert Door trajecten die je bij Winc Academy kan volgen volledig. Om aan te tonen dat je de opleiding daadwerkelijk hebt gevolgd, verplicht de overheid ons om deze gegevens aan hen te verstrekken. We hebben hiervoor een digitale kopie van je identiteitsbewijs nodig.

Om de veiligheid te waarborgen kan je voor het kopiëren van jouw identiteitsbewijs gebruik maken van de KopieID app. Let op: streep geen gegevens door, maar voeg een watermerk toe. Je kunt je identiteitsbewijs vervolgens uploaden in het aanmeldformulier.

Welke tijden kan ik studeren?
Plus

Dat bepaal je zelf, je kunt 24/7 online de lessen volgen.

Wat heb ik nodig om de aanvraag in te dienen?
Plus

Voor het aanvragen van een gratis opleiding via NL Leert Door sectoraal maatwerk hebben wij o.a. de volgende gegevens van jou nodig: 

- Een BSN nummer;

- Een geldig legitimatiebewijs.


Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.