Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

Online Advertising

Haal het maximale uit je advertenties

Leer binnen 10 uur met de juiste strategie een complete advertentiecampagne op te zetten met platforms zoals Google Ads en Meta.
4.6
Meer dan 2.455 studenten gingen je al voor! (63 beoordelingen)
Gratis
Noice canceling headphones*

Online Advertising

Haal het maximale uit je advertenties

Leer binnen 10 uur met de juiste strategie een complete advertentiecampagne op te zetten met platforms zoals Google Ads en Meta.
4.6
Meer dan 2.455 studenten gingen je al voor! (63 beoordelingen)

In het kort

Field of study
Digital Marketing
Programming
Data
Technology & Business
Niveau
Beginner
Locatie
Online
Max. duur (maanden)
1
Gemiddelde duur:
10
uur
maanden
Lesmethode
Zelfstudie met online begeleiding
Taal studiemateriaal

Engels

Begeleiding mogelijk in zowel Nederlands als Engels
Startdatum
Flexibel
Kosten
395
395
Mogelijk om in termijnen te betalen
Man using laptop and smiling

Praktische info

  • Opleiding op HBO denkniveau
  • Geen voorkennis nodig
  • Locatie: 100% Online
  • Taal lesmateriaal: Engels. Begeleiding van docenten is mogelijk in het Nederlands of Engels
  • This is some text inside of a div block.
  • Tijdens de opleiding bouw je een eigen portfolio op

Inleiding tot

Online Advertising

Waarom

leren

Online Advertising

bij Winc Academy

?

check
Ontdek alle ins en outs van Search Engine Advertising (SEA), de voordelen van paid media én waarom online advertenties essentieel zijn voor de digital marketeer.
check
De opleiding is perfect voor beginners, die nog geen ervaring hebben met het opzetten van SEA en social advertising campagnes.
check
Vanaf de basis word je meegenomen in de wereld van online advertising. Na het volgen van de opleiding ben je in staat om winstgevende campagnes te draaien via verschillende kanalen zoals Google en Meta.
check

check

check

Online Advertising

opleidingen van Winc Academy

Brochure aanvragen

Bekijk de opleidinsbrochure voor meer informatie over de opleidingen.

Voor wie is deze opleiding?

Analytische denkers

Plus
add
Je waardeert het gebruik van gegevens en feiten als basis voor je besluitvorming en vermijdt overhaaste conclusies op basis van intuïtie alleen.

Datawizards

Plus
add
Of het nou gaat om bedrijfsresultaten, of je eigen boodschappen uitgaven. Jij duikt graag de cijfers in en spot kansen om betere resultaten te halen of kosten te besparen.

Strategen

Plus
add
Bij het oplossen van problemen kijk je verder dan de directe oplossingen en denk je vooruit over mogelijke gevolgen en alternatieve benaderingen voordat je een weloverwogen beslissing neemt.

Wat je leert in

Online Advertising

De fundamenten

add

Begrijp het verschil tussen push- en pull-marketing, en beheers het concept van een marketing funnel. Leer hoe en wanneer deze principes toe te passen.

Budgetteren

add

Een succesvolle campagne draait om het juiste budget. Ontdek hoe je het juiste advertentiekanaal kiest en je strategie afstemt op de behoeften van de klant.

Advertentiebeheer

add

Na deze module hebben de interfaces van de twee grootste platformen; Meta en Google Ads geen geheim meer voor jou.

Strategie

add

Ontwerp campagnes die zowel gestructureerd als bewezen effectief zijn. Je leert hoe je een campagne opzet vanuit een data-gedreven aanpak.

Resultaten analyseren

add

Leer hoe je essentiële metrics kunt inzetten om doorlopend het resultaat van je campagnes te evalueren. We leren je werken met alles van Cost Per View (CPV) tot aan Return on Ad Spend (ROAS).

Extra: Sollicitatietraining

add

Met persoonlijke coaching, praktische opdrachten en sollicitatietips werk jij aan een overtuigend cv, LinkedIn profiel, motivatiebrief en sollicitatiegesprek. Alles om die droombaan te bemachtigen!

Opleidingsbrochure

Bekijk de opleidinsbrochure voor meer informatie over de opleiding.

Opleidingsbrochure

Bekijk de opleidinsbrochure voor meer informatie over de opleiding.

Na de opleiding

De vaardigheden en tools die je nodig hebt voor een nieuwe start

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe functie of aan je bedrijf werkt, je zult deze vaardigheden en hulpmiddelen in je dagelijkse leven kunnen toepassen.
Skills
Google ads
Facebook ads
Analytics
Google Analytics
Google Ad Manager
Facebook Ad Manager
Tools
Google ads
Facebook ads
Analytics
Google Analytics
Google Ad Manager
Facebook Ad Manager
Skills en Tools van
Online Advertising

Portfolio

Werk aan je eindproject en presenteer het aan werkgevers

Je werkt aan je eigen portfolio of praktijkopdracht en krijgt persoonlijke feedback! Als je een eigen bedrijf hebt, kun je je eigen bedrijfsdata of informatie gebruiken.

Projecten van studenten
Online Advertising

Carrièrekansen

Wij helpen je om je voor te bereiden op je droombaan!

Met persoonlijke coaching, praktische opdrachten en sollicitatietips werk je aan een overtuigend cv, LinkedIn-profiel, sollicitatiebrief en sollicitatiegesprek.

Gemiddeld salaris

Junior
Merdior
Senior

Vacatures

Carrièrekansen

De docenten en experts van

Online Advertising

No items found.

Winc Academy certificaat

Werkgevers kennen Winc Academy

Onze certificaten zijn officieel erkend  door verschillende Nederlandse instituten, waaronder het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en het UWV. Dit betekent dat onze kwalificaties zeer gerespecteerd worden door werkgevers en een waardevolle aanvulling zijn op je cv.

Inschrijven voor

Online Advertising

Met STAP-budget
0
Meest gekozen

395
done
Subsidie t.w.v. €1000
done
Certificaat inbegrepen
done
Start op 31/7/2023*
Eenmalige betaling
395
Gratis headphones!

done
Krijg 5% korting
done
Certificaat inbegrepen
done
Direct starten
Loading icon
In termijnen
nu

totaal
done
Betalen
termijnen
done
Certificaat inbegrepen
done
Direct starten
Loading icon

*Na goedkeuring van het UWV.

Winc financieringsopties

Doe de financieringstest en ontdek wat de meest gunstige financieringsoptie voor jou is.

De onderwijsmethode die bij je past

Begin meteen, studeer op je eigen tijd en tempo

Al onze opleidingen zijn zelfstudie. Dat betekent dat je direct kunt beginnen met studeren op ons leerplatform. Bij Winc Academy voltooi je je opleidingsmodules volgens je eigen planning.

Meer informatie

Wat onze studenten zeggen

Ontdek of de opleiding bij je past tijdens onze webinars

Online Advertising

No items found.

Veelgestelde vragen

Online Advertising

Wat is het verschil tussen de opleiding ‘Online advertising’ en ‘Social media marketing’?
add

Bij de opleiding Online advertising leer je hoe je groei bereikt door middel van betaalde advertenties. Je leert werken met zowel zoekadvertenties (Google), als Social media-advertenties, waaronder Facebook & Instagram.

Bij de opleiding Social media marketing ligt de focus op organisch bereik. Dit doe je met content waar je niet voor betaalt. Je leert hier hoe je verschillende social media kanalen kan inzetten voor jouw bedrijf.

Wat is het verschil tussen de opleiding ‘Online advertising’ en ‘Online Marketing’?
add

Bij de opleiding Online advertising leer je hoe je groei bereikt door middel van betaalde advertenties. Je leert werken met zowel zoekadvertenties (Google), als Social media-advertenties, waaronder Facebook & Instagram. Deze opleiding is een onderdeel van de Online Marketing opleiding.

De opleiding Online Marketing is een brede marketing opleiding, waarbij je leert over verschillende takken in Marketing. Het is een combinatie van de 6 opleiding die wij aanbieden in het marketing domein. Dit zijn: UX design with Figma, SEO with Copywriting, Online Advertising, Automation with zapier, Data driven marketing en Social media marketing. Deze opleiding stoomt je klaar tot (junior) online marketeer.

Wat is het verschil tussen de opleiding ‘Social media marketing’ en ‘Online advertising’?
add

Bij de opleiding Social media marketing ligt de focus op organisch bereik. Dit doe je met content waar je niet voor betaalt. Je leert hier hoe je verschillende social media kanalen kan inzetten voor jouw bedrijf. Bij de opleiding Online advertising leer je juist hoe je groei bereikt door middel van betaalde advertenties. Je leert werken met zowel zoekadvertenties (Google), als Social media-advertenties, waaronder Facebook & Instagram.

Past de opleiding Online Advertising bij mij?
add

Deze opleiding is voor iedereen die nog weinig tot geen kennis heeft over betaalde advertenties in zowel Google als Social media platformen. Tijdens deze opleiding leer je hoe je groei bereikt door middel van betaalde advertenties. De focus ligt op het kiezen van de juiste strategie, het opzetten van campagnes en het meten van je resultaten.

Ben je op zoek naar een goede basis in online advertising, zodat je dit voor je eigen onderneming, of in je huidige werk op kan pakken? Dan is dit de opleiding voor jou.

Waarom wordt de opleiding in het Engels gegeven?
add

We hebben er voor gekozen om het lesmateriaal van onze opleidingen in het Engels aan te bieden, omdat je zo beter voorbereid bent op de arbeidsmarkt. In de digitale wereld worden namelijk veel Engelse termen gebruikt. Wanneer je dit meteen vanaf het begin al zo leert, heb je er later alleen maar mee profijt van.

Voor de begeleiding van de opleiding heb je de keuze om dit van Nederlandse of Engelstalige docenten te krijgen. Mocht je toch een beetje moeite hebben met de Engelse lesstof, kan je je vragen gewoon in het Nederlands stellen, dus dat komt helemaal goed.

Is er een lesrooster?
add

Je bepaalt helemaal zelf wanneer je studeert! Bij Winc Academy studeer je waar én wanneer jij wilt. Dit betekent dat je niet vastzit aan vaster tijden of een locatie. Zo past het veel beter in jouw leven. Het enige waar je rekening mee moet houden is het maximaal aantal maanden dat je voor de opleiding hebt. We raden je daarom ook aan om zelf een planning te maken en je hieraan proberen te houden.

Waar kan ik terecht met mijn vragen tijdens de opleiding?
add

Wanneer je vragen over de lesstof of een opdracht heb kan je deze stellen via Slack (ons online chatprogramma). De chat is 24 uur per dag en 7 dagen per week open. De docenten zijn op kantooruren aanwezig. Zij proberen jouw vraag binnen de werktijden zo snel mogelijk te beantwoorden, zodat jij ook weer verder kan.