Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

Data Driven Marketing

Ontdek de wereld van Data Driven Marketing

Leer alles over een data driven aanpak waarmee jij marketingprestaties inzet voor hogere conversies, meer leads en beter klantbehoud. Maak gebruik van essentiële tools zoals Google Analytics 4, Excel en Looker Studio.
4.4
Meer dan 4.455 studenten gingen je al voor! (95 beoordelingen)

In het kort

Niveau
Beginner
Locatie
Online
Duur (maanden)
2
Gemiddelde duur:
20
uur
maanden
Duur (uur)
20
Lesmethode
Zelfstudie met online begeleiding
Taal studiemateriaal

Engels

Begeleiding in het  Nederlands en Engels
Startdatum
Flexibel, direct
Kosten
695
Mogelijk om in termijnen te betalen
7 dagen gratis anuleren

Belangrijkste info over

Data Driven Marketing

Waarom

Data Driven Marketing

?

check
Leer de basisprincipes van data analytics, om je datagestuurde kennis te versterken en ervoor te zorgen dat je analyses volledig accuraat zijn en je gegevens schoon zijn.
check
Leer meer over de belangrijke gebruikersgegevens die je kunt verzamelen van de website/app van een bedrijf en hoe je deze inzichten kunt vertalen naar zakelijke acties.
check
Leer hoe je met Google Analytics 4 kunt werken om de gegevens te verzamelen die je nodig hebt en hoe je Looker Studio kunt gebruiken om deze gegevens te koppelen aan realtime dashboards en overzichten.

Voor wie is deze opleiding?

Analytische denkers

Plus
Je hebt de gewoonte om verschillende opties en scenario's te overwegen voordat je tot een definitieve conclusie komt, omdat je gelooft in het belang van een grondige analyse om tot de beste oplossingen te komen.

Oplossingsgerichte denkers

Plus
Je hebt een scherp oog voor mogelijkheden en ziet kansen waar anderen misschien obstakels zien, waardoor je altijd klaar staat om nieuwe en creatieve ideeën te verkennen.

Datawizards

Plus
Of het nou gaat om bedrijfsresultaten, of je eigen boodschappen uitgaven. Jij duikt graag de cijfers in en spot kansen om betere resultaten te halen of kosten te besparen.

Studiewijzer

Ontdek binnen 2 minuten welke

Digital Marketing

opleiding het beste bij jou past

Opleidingsmodules

Wat je leert in

Data Driven Marketing

De rol van Data

Bonusmateriaal
add

Een marketeer zonder data is als een weerman zonder weerstation. Met zoveel beschikbare data is vertrouwen op onderbuikgevoel onlogisch. Leer hoe je dat inzet voor op feiten gebaseerde beslissingen.

Data opslag

Bonusmateriaal
add

Leer hoe je data opslaat en waar je informatie vandaan haalt. Begrijp databases en leer zelf data organiseren, opslaan en delen met je team.

Data communiceren

Bonusmateriaal
add

Een marketingdashboard bevat diverse grafieken, diagrammen en tabellen. Leer wanneer je welke visualisatie gebruikt om je informatie zo helder mogelijk over te brengen.

Data verwerking

Bonusmateriaal
add

Krijg een diepgaand begrip van het ontwikkelproces van datavisualisatie. Werk met cirkeldiagrammen, lijndiagrammen, staafdiagrammen, boxplots en histogrammen.

Data literacy

Bonusmateriaal
add

Leer over de betekenis en relevantie van data, waar het vandaan komt, hoe het wordt opgeslagen en hoe bedrijven het dagelijks gebruiken.

Data Ethiek

Bonusmateriaal
add

Ontdek de meest voorkomende fouten bij het werken met data en leer hoe je ze vermijdt, omdat onbetrouwbare data resultaten van onderzoek beïnvloedt.

Data Tools

Bonusmateriaal
add

Voor het ophalen en visualiseren van je data heb je bepaalde tools nodig. Je leert werken met populaire tools zoals Google Analytics 4, Excel en Looker Studio.

Sollicitatietraining

Bonusmateriaal
add

Met praktische opdrachten en sollicitatietips bouw jij aan een overtuigend cv, LinkedIn-profiel en sollicitatiegesprek. Met deze vaardigheden kunnen wij jou effectief helpen via onze loopbaanbegeleiding in samenwerking met Likewise.ly.

Opleidingsbrochure

Wil je meer weten over deze opleiding?

In de opleidingsbrochure vind je alle informatie over de opleidingen, onze lesmethode en mogelijk financieringsopties.

Webinars

Ontdek of de opleiding bij je past tijdens onze webinar

Data Driven Marketing

No items found.

Winc Academy certificaat

Werkgevers kennen Winc Academy

Winc Academy is aangesloten bij het Nederlandse instituten, waaronder het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en het UWV. Dit betekent dat onze kwalificaties zeer gerespecteerd worden door werkgevers en een waardevolle aanvulling zijn op je cv.

Resultaat

Na het afronden van deze opleiding ben je in staat om:

check
Uiteindelijk zul je in staat zijn om met vertrouwen je carrièrepad te bepalen, of dat nu binnen de IT is of daarbuiten. Het doel is om te ontdekken wat echt bij jou past!
check
Door het bieden van informatie, praktijkgerichte oefeningen, persoonlijke assessments, webinars en carrièrebegeleiding willen we je helpen. Wees gerust; we zullen je bij iedere stap ondersteunen. Onze studieadviseurs zijn er om je bij te staan.
check
Het ontdekken van je interesses & competenties en inzicht krijgen in je sterke kanten & talenten is essentieel als je overweegt over te stappen naar de wereld van IT. We willen dat je ontdekt waar je goed in bent en, nog belangrijker, wat je graag doet.
check
check
Doordat je zowel front-end als back-end skills hebt opgebouwd ben je in staat om websites van begin tot eind te ontwikkelen.
check
Door de praktische ervaring die je op hebt gedaan tijdens de opleiding ben je meteen klaar om het werkveld te betreden als (Junior) Developer.
check
Je hebt de vaardigheden om zowel de frontend als de backend van websites te ontwerpen en te ontwikkelen
check
Ontgrendel carrièremogelijkheden met een combinatie van live contactmomenten docenten en medestudenten, 1-op-1 mentorondersteuning en video's en tekst.
check
Je volgt de cursus in je eigen tijd en tempo, waar én wanneer het jou uitkomt. Wanneer je vragen hebt kan je deze altijd stellen aan onze docenten.
check
Met Technology & Business skills boost je je CV en maak je jezelf aantreklijk voor werkgevers.
check
Ontgrendel carrièremogelijkheden met onze cursussen die gemaakt zijn door experts uit het werkveld.
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
Ontwikkel de vaardigheid om data te kunnen visualiseren en presenteren aan verschillende doelgroepen binnen jouw organisatie. We behandelen hoe je dashboards en diverse datavisualisaties kunt creëren, afhankelijk van de gebruikte datasets, gaan we gebruik maken van tools zoals Looker Studio, Tableau en MS PowerBi.
check
Leer na de theorie verschillende tools gebruiken: SQL op BigQuery, Excel en Google Analytics 4. Beheers deze toonaangevende tools en ontdek de kracht om data te kunnen manipuleren zoals jij dat wilt!
check
Leer de basisprincipes van datavisualisatie kennen om diverse tools effectief te kunnen gebruiken om aantrekkelijke grafieken en diagrammen kunt maken.
check
Ontwikkel de vaardigheid om data te kunnen visualiseren en presenteren aan verschillende doelgroepen binnen jouw organisatie.
check
Duik in de wereld van Tableau, MS Power BI en Google's Looker Studio! Leer hoe je data van verschillende bronnen kunt importeren en creëer charts en dashboards die aan al jouw wensen voldoen
check
Leer de basisprincipes van datavisualisatie kennen om diverse tools effectief te kunnen gebruiken om aantrekkelijke grafieken en diagrammen kunt maken.
check
Met Google Analytics 4 kun je enorme hoeveelheden gegevens uit online bronnen verzamelen. In deze opleiding leer je hoe je ze importeert en inzichtelijke dashboards maakt.
check
Na het afronden van deze opleiding ben je in staat om je bedrijfsgegevens te analyseren met behulp van Google Analytics 4. Zo kun je onder andere de prestaties van je marketing funnel tracken en demografische gegevens van websitebezoekers bekijken en interpreteren.
check
Je leert hoe je Google Analytics 4 gebruikt en inzet voor het analyseren van data. Van de basisbeginselen van data-analyse, tot het goed begrijpen en maken van rapporten, en past deze kennis toe in de praktijk.
check
Tijdens de opleiding bouw je een eigen portfolio op.
check
Geeft je waardevolle vaardigheden en kennis die momenteel veel gevraagd zijn. Dit maakt je aantrekkelijker voor werkgevers in veel verschillende sectoren!
check
Door het analyseren van gegevens en het trekken van conclusies, help je bedrijven zich te onderscheiden en hun marktpositie te verbeteren.
check
Helpt niet alleen bij het verbeteren van kritisch denken, maar draagt ook bij aan een effectievere prestatie in het werk.
check
In een wereld die steeds meer afhankelijk wordt van technologie, vergroot het leren van programmeren je kansen op de arbeidsmarkt en bereidt het je voor op de toekomstige banen.
check
Het verbetert niet alleen je technische vaardigheden, maar ook je communicatievaardigheden, wat essentieel is voor succes in veel industrieën en functies.
check
Ontwikkelt je creativiteit en probleemoplossende vaardigheden, waardoor je innovatieve oplossingen kunt bedenken voor complexe problemen.
check
De digitale marketingindustrie groeit snel en er is veel vraag naar professionals in dit vakgebied.
check
Je kunt direct bijdragen aan de omzetgroei, merkbekendheid en klantenbinding van je werkgever of klant.
check
In het huidige digitale tijdperk is een sterke digitale aanwezigheid cruciaal voor bedrijven en marketeers.
check
Waardevolle carrièrevaardigheden: verwerf veelgevraagde gegevensvisualisatie - en analysevaardigheden die dat wel kunnenstimuleren uw carrièremogelijkheden.
check
Geavanceerde analyse: ontdek geavanceerde analysefuncties om diepere inzichten te krijgen en weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen.
check
Verbluffende datavisualisatie: leer hoe u visueel aantrekkelijke grafieken en diagrammen kunt maken met Data Studio om inzichten effectief over te brengen
check
Verbeter uw professionele profiel: door Microsoft Office 365-vaardigheid aan uw vaardigheden toe te voegen, maakt u uzelf aantrekkelijker voor potentiële werkgevers of klanten. In deze cursus leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om bedreven te worden in PowerPoint en Excel.
check
Productiviteitsboost: deze cursus kan u helpen efficiënter te werken, tijd te besparen en meer gedaan te krijgen.
check
Essentiële vaardigheden: Microsoft PowerPoint en Excel zijn essentieel voor veel banen. Deze inleidende cursus biedt de essentiële vaardigheden en kennis die nodig zijn om presentaties te maken en basisgegevensbeheer in Excel uit te voeren.
check
Carrièremogelijkheden: Met de toenemende vraag naar data-analyse en visualisatievaardigheden in verschillende industrieën, kan het leren van Tableau nieuwe carrièremogelijkheden openen
check
Data-analyse: je leert ook hoe je grote datasets kunt analyseren met behulp van de tools en functies van Tableau, zodat je waardevolle inzichten kunt verwerven en datagestuurde beslissingen kunt nemen
check
Vaardigheden voor gegevensvisualisatie: u leert hoe u verbluffende visualisaties en dashboards kunt maken van uw gegevens, waardoor deze gemakkelijker te begrijpen en aan anderen te presenteren zijn
check
Interessante leerervaring: Onze cursus is interactief en interessant, met hands-on oefeningen en projecten die je gemotiveerd houden en je helpen toepassen wat je hebt geleerd.
check
Praktisch: Python is een populaire programmeertaal die een breed scala aan toepassingen kent in verschillende industrieën. U zult vaardigheden opdoen die u verder kunnen helpen in uw carrière.
check
Beginner-vriendelijk: Onze cursus is speciaal ontworpen voor beginners zonder voorafgaande programmeerervaring. U krijgt duidelijke uitleg en voorbeelden die u helpen de basis van programmeren met Python te begrijpen.
check
Carrièremogelijkheden: CSS is een fundamenteel onderdeel van webontwikkeling, en door CSS onder de knie te krijgen, vergroot je je vooruitzichten op een baan en je verdienmogelijkheden.
check
Verbeterde gebruikerservaring: CSS is essentieel voor het maken van gebruiksvriendelijke websites met een optimale UX. Je leert hoe je ontwerpen maakt die gemakkelijk te navigeren zijn, esthetisch aantrekkelijk zijn en geoptimaliseerd voor zowel desktop- als mobiele apparaten.
check
Verbeterde vaardigheden in webdevelopment: je krijgt de vaardigheden en kennis die nodig zijn om visueel verbluffende websites te maken die zich onderscheiden van de massa.
check
Verbeter je carrièrevooruitzichten: SQL is een veelgevraagde vaardigheid in vele sectoren, het beheersen van deze skill vergroot je carrièrekansen en maakt het een stuk makkelijker om een treetje hoger op de ladder te klimmen.
check
Werken met Big Data: Omdat gegevens steeds complexer en omvangrijker worden, volstaan Excel en andere traditionele tools niet meer. SQL is ontworpen voor het beheer van grote datasets, zodat je nog meer nuttige inzichten uit je gegevens kunt halen.
check
Vergroot je data analyse skills: Met SQL kun je gegevens efficiënt manipuleren en inzichten vinden in grote datasets. Dit maakt het een van de meest waardevolle vaardigheiden van iedere data analist en datawetenschapper.
check
Haal meer uit je carrière: Excel is een van de meest gebruikte tools binnen organisaties. Het ontwikkelen van deze vaardigheid zal jouw loopbaanontwikkeling versnellen en het opent nieuwe baankansen.
check
Verbeterde werkefficiëntie: Excelleer in het stroomlijnen van processen en bespaar tijd.
check
Essentiële Excel vaardigheden: leer alle ins en outs. Van de basis tot zeer geavanceerde Excel vaardigheden, zoals het maken van spreadsheets, het werken met gegevens en formules, en het maken van grafieken en diagrammen om gegevens te visualiseren.
check
check
check
check
check
check
Je ontwikkelt een brede marketing kennis, waardoor je effectieve en doeltreffende strategieën op kan zetten.
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
check
Een baan in Online Marketing is future proof! De wereld wordt steeds meer gedigitaliseerd, en dit geldt ook voor bedrijven en hun marketingactiviteiten.
check
Door de praktische benadering in de opleiding, kan jij je nieuwe vaardigheden meteen in de praktijk toepassen en ben je na succesvolle afronding meteen klaar om jouw nieuwe Online Marketing carrière te lanceren.
check
Tijdens de opleiding verwerf je een brede basis in Online Marketing, wat je veelzijdig inzetbaar maakt en in staat stelt strategische keuzes te nemen.

Na de opleiding

De vaardigheden en tools die je nodig hebt voor een nieuwe start

Tijdens de opleiding leer je precies wat je in de praktijk nodig hebt. Of je nou aan de slag wil als Online Marketeer, of je marketing skills wilt toepassen op je eigen bedrijf, deze opleiding bereid je voor op het werkveld.
Skills
Data analyses
Data visualisation
Excel
Google Analytics 4
Looker Studio
Tools
Data analyses
Data visualisation
Excel
Google Analytics 4
Looker Studio
Skills en Tools van
Data Driven Marketing

De onderwijsmethode die bij je past

Begin meteen, studeer op je eigen tijd en tempo

Online flexibiliteit, op jouw voorwaarden

Onze opleidingen zijn 100% online en je studeert waar én wanneer het jou uitkomt. Zo kun je je opleiding goed combineren met je werk en privéleven.

Persoonlijke begeleiding

Jouw succes staat bij ons voorop. Onze ervaren mentoren staan voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden en persoonlijke feedback te geven.

Portfolio

Werk aan je eindproject en presenteer het aan werkgevers

Je werkt aan je eigen portfolio of praktijkopdracht en krijgt persoonlijke feedback! Als je een eigen bedrijf hebt, kun je je eigen bedrijfsdata of informatie gebruiken.

Projecten van studenten
Data Driven Marketing

Proefpakket

Is deze opleiding iets voor jou?

Doe een gratis proefles en maak kennis met de opleiding en onze lesmethode.

Wat onze studenten zeggen

No items found.

TrustScore 4,2 | 100+ reviews

Financieringsmogelijkheden

Dit is hoe jij je opleiding voordelig kan volgen

Via je werkgever

Grote kans dat jij een jaarlijks opleidingsbudget vanuit je werkgever hebt. Deze financieringsoptie is geschikt voor je als je in loondienst werkt.

Vraag een offerte aan
north_east

Via gemeentelijke scholingsbudgetten

Via scholingsbudgetten in jouw regio of gemeente kun je je opleiding laten financieren tot max. 7000 euro. We hebben samenwerking met de volgende gemeentes: Rotterdam, Zwolle, De Achterhoek en Twente.

Meer informatie
north_east

Via het UWV

Als je momenteel werkloos bent en een UWV-uitkering ontvangt kan je hier gebruik van maken. De kosten van je gehele opleiding worden hier mee vergoed.

Meer informatie
north_east

Data Driven Marketing

Gebruik de kortingscode STAPNOV2023 om gebruik te maken van onze €1000 korting. Klik hier voor meer informatie.

NEW
Prijs
250
NEW

Per maand
done
Schrijf je nu in en start direct
done
14 dagen volledige toegang
done
100% refund als je een opleiding start!
done
Onbeperkt toegang
done
Certificaten inbegrepen
done
Direct starten
done
Maandelijks opzegbaar
Meer info
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prijs
250
NEW

Per maand
done
Schrijf je nu in en start direct
done
14 dagen volledige toegang
done
100% refund als je een opleiding start!
done
Onbeperkt toegang
done
Certificaten inbegrepen
done
Direct starten
done
Maandelijks opzegbaar
Start directMeer info
Loading icon
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prijs
250
NEW

Per maand
done
Schrijf je nu in en start direct
done
14 dagen volledige toegang
done
100% refund als je een opleiding start!
done
Onbeperkt toegang
done
Certificaten inbegrepen
done
Direct starten
done
Maandelijks opzegbaar
Meer info...
Loading icon
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prijs
695
Bespaar €1000

Eenmalige betaling
done
Schrijf je nu in en start direct
done
14 dagen volledige toegang
done
100% refund als je een opleiding start!
done
Met 5% korting
done
Certificaat inbegrepen
done
Direct starten
done
7 dagen gratis annuleren
Loading icon
Loading icon
In termijnen

totaal
done
Betaal in
termijnen
done
Certificaat inbegrepen
done
Direct starten
Loading icon

Veelgestelde vragen

Data Driven Marketing

Waarom wordt de opleiding in het Engels gegeven?
add

We hebben er voor gekozen om het lesmateriaal van onze opleidingen in het Engels aan te bieden, omdat je zo beter voorbereid bent op de arbeidsmarkt. In de digitale wereld worden namelijk veel Engelse termen gebruikt. Wanneer je dit meteen vanaf het begin al zo leert, heb je er later alleen maar mee profijt van.

Voor de begeleiding van de opleiding heb je de keuze om dit van Nederlandse of Engelstalige docenten te krijgen. Mocht je toch een beetje moeite hebben met de Engelse lesstof, kan je je vragen gewoon in het Nederlands stellen, dus dat komt helemaal goed.

Is er een lesrooster?
add

Je bepaalt helemaal zelf wanneer je studeert! Bij Winc Academy studeer je waar én wanneer jij wilt. Dit betekent dat je niet vastzit aan vaster tijden of een locatie. Zo past het veel beter in jouw leven. Het enige waar je rekening mee moet houden is het maximaal aantal maanden dat je voor de opleiding hebt. We raden je daarom ook aan om zelf een planning te maken en je hieraan proberen te houden.

Waar kan ik terecht met mijn vragen tijdens de opleiding?
add

Wanneer je vragen over de lesstof of een opdracht heb kan je deze stellen via Slack (ons online chatprogramma). De chat is 24 uur per dag en 7 dagen per week open. De docenten zijn op kantooruren aanwezig. Zij proberen jouw vraag binnen de werktijden zo snel mogelijk te beantwoorden, zodat jij ook weer verder kan.

Heb je nog vragen?

Wij helpen je graag!

Onze opleidingsadviseurs spreken dagelijks veel mensen zoals jij en helpen je graag om tot een goeie keuze te komen. Je kan direct een afspraak plannen via onderstaande button!

Je kan ons natuurlijk ook bellen via +31 (0)88 16 60 316 of mailen naar welkom@wincacademy.nl

Wil je meer weten over de inhoud van de opleidingen, onze manier van lesgeven, baankansen of de financiering van je opleiding?

Plan een adviesgesprek in
calendar_month

Blog

Met gratis headphone
T/m 25 juni
Op dit moment zijn er geen andere blogposts beschikbaar
-->