Blog

Winc Academy haalt 3 miljoen dollar op om 20.000 IT’ers op te leiden

Edtech platform Winc Academy haalt 3 miljoen dollar op in een financieringsronde. Lees meer over de plannen van het bedrijf
Geschreven door
op
January 12, 2022

Amsterdam, 11 januari 2022


Winc Academy heeft vandaag een financieringsronde van 3 miljoen dollar aangekondigd, geleid door Rubio Impact Ventures en Dutch Founders Fund. Het online onderwijsplatform maakt een snelle ontwikkeling door en kan met dit groeigeld voldoen aan de grote vraag naar bij- en omscholing opleidingen in tech. De Amsterdamse scale-up verachtvoudigde afgelopen jaar dan ook het aantal actieve studenten, aangejaagd door de trend van digitalisering en versneld door Covid-19.

De financiering stelt Winc Academy in staat om binnen een paar jaar 20.000 volwassenen voor te bereiden op een baan als programmeur, data analist, of een andere tech carrière. Doordat de opleidingen volledig online zijn, op eigen tempo gevolgd kunnen worden en er persoonlijke begeleiding is, zijn ze goed te combineren met werk en privéleven. Dit is volgens Winc het wapen om het personeelstekort in tech te bestrijden. 

“Winc Academy streeft naar een leven lang leren & baanzekerheid voor iedereen. Ze bieden iedereen met ambitie en doorzettingsvermogen de kans op een toekomstbestendige tech carrière. De impact drijfveer is stevig verankerd in hun DNA”, zegt Willemijn Verloop, oprichter van Rubio Impact Ventures.

“In slechts 3 jaar heeft dit team een ​​schaalbaar edtech platform gebouwd met hele hoge slagingspercentages. Door experts uit de industrie, mentoren en studenten samen te brengen, bouwt Winc Academy aan een broodnodige internationale marktplaats voor online onderwijs”, vult Patrick Kerssemakers van Dutch Founders Fund aan.

Dit nieuws volgt op de aanstelling van Joran van Aart als CEO in mei 2021, die toetrad tot het founding team bestaande uit Marijn Pijnenborg en Carla Snepvangers. Winc Academy zal op korte termijn verder uitbreiden met een COO en met senior rollen in onderwijs, marketing, financiële strategie, en technologie.

Vivid Ventures, het angel investor fonds van Heleen Dura-Van Oord dat in 2019 de eerste financieringsronde leidde, doet ook mee aan de huidige ‘seed round’.

“We zijn verheugd met de steun van Rubio, Dutch Founders Fund, en onze huidige investeerders. Ze bieden een mooie mix van expertise in digitale producten, internationale marktplaatsen en sociaal ondernemerschap. Dit helpt ons in het realiseren van onze missie. Iedereen verdient tenslotte de kans op een future proof carrière en daarmee een betere toekomst”
, aldus Joran van Aart, CEO van Winc Academy.

Over Winc Academy

Winc Academy is een in Amsterdam gevestigd online onderwijsplatform dat in 2018 is opgericht als antwoord op de groeiende ‘skills gap’ ten gevolgen van de digitalisering. Studenten volgen de online opleidingen in hun eigen tempo vanuit hun eigen huis, en worden betrokken en gemotiveerd door de actieve community en persoonlijke begeleiding. De gemiddelde leeftijd van de studenten is 35 jaar. De opleidingen variëren van enkele weken tot 6 maanden, met een gemiddeld collegegeld van € 2.500. De scale-up is geaccrediteerd door de NRTO en CRKBO en is trots op haar toegankelijkheid voor een groot publiek: hoewel opleidingen op HBO niveau zijn, is een vooropleiding niet vereist. Winc Academy heeft op dit moment 35 mensen in dienst. Het founding team bestaat uit Marijn Pijnenborg (oprichter van Funda en auto.nl), Carla Snepvangers (Endemol, SAIL Amsterdam) en Joran van Aart (Studyportals).

Over Rubio Impact Ventures

Rubio Impact Ventures is een toonaangevend impact investeringsfonds met 150 miljoen euro aan beheerd vermogen. Rubio investeert in jonge, snelgroeiende bedrijven die wereldwijd een substantiële impact hebben en dit commercieel schaalbaar realiseren; een toekomstbestendige vorm van ondernemerschap die Rubio 'het nieuwe normaal' noemt. Rubio biedt ondernemers het kapitaal om te groeien en tegelijkertijd de expertise, het netwerk en de ondersteuning die ze zoeken om hun plannen te realiseren en resultaten te versnellen.

Over Dutch Founders Fund

Dutch Founders Fund is een durfkapitaalfonds uit Amsterdam, opgericht door een groep succesvolle Nederlandse ondernemers: Laurens Groenendijk (Just Eat, Treatwell, Miinto, Hiber), Patrick Kerssemakers (fonQ), Bas Beerens (WeTransfer), Hidde Hoogcarspel (Spacebuzz) en Remco van Zanten (ex Booking, Zalando, BCG). Het fonds is gespecialiseerd in marktplaatsen en bedrijven met sterke netwerkeffecten. Sinds de lancering in 2018 heeft het fonds met succes geïnvesteerd in 16 bedrijven. Dit omvat: YourCampus, Shypple, Vintage Cash Cow, Lumaly, Blanco, Nostics, Reveall, Veylinx, Wonderkind, Voicebooking, Fleks, Minimum, Caya, Tracedock (voorheen CM.com), Winc Academy en Buildstream. Het totale fonds heeft bijna € 100 miljoen aan vermogen onder beheer.

Meer Blogs

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

-->