Blog

Is een Carrière in Data Iets voor Mij?

Vraag je je af of je persoonlijkheid aansluit bij een carrière in data? Als je een nieuwsgierige geest hebt, van probleemoplossing houdt en geniet van het destilleren van inzichten uit cijfers, zit je op het juiste spoor.
Geschreven door
João Barroso
op
December 7, 2023

Een Dag uit het Leven van een Data Analist

Een werkdag van een data-analist begint vaak met het controleren van datastromen en systemen om zeker te zijn dat alle gegevens correct zijn verzameld. Ze duiken diep in deze data, waarbij ze complexe statistische tools zoals Python en Power BI gebruiken om verborgen patronen en trends te ontrafelen. In de middag, gewapend met nieuwe inzichten, presenteren ze hun bevindingen in een helder rapport of een interactief dashboard aan hun collega’s of klanten, vaak leidend tot levendige discussies. Hun dag eindigt met het reflecteren op de analyses, het bijwerken van modellen en het plannen van de volgende stappen, altijd zoekend naar manieren om hun data nog beter te laten spreken.

Business Data Analytics opleiding

Winc Academy biedt twee boeiende cursussen aan, Business Data Analytics en Data Analytics met Python. Nadat je de opleiding  Business Data Analytics gevolgd hebt, ben je heel goed in staat om snel data te analyseren en visueel te presenteren met grafieken en diagrammen met behulp van de meest gangbare tools van Microsoft en Google. Het is belangrijk om niet alleen te kunnen werken met Excel en Google Analytics 4, maar ook om data bestanden goed te kunnen bewerken met kennis van SQL en BigQuery. Na de theoretische basis duik je bij Winc in praktische toepassingen, waarbij je dashboards en visualisaties maakt die zijn afgestemd op verschillende doelgroepen binnen jouw organisatie.

Data Analytics met Python opleiding

In de opleiding Data Analytics met Python duik je in de wereld van data-analyse en leer je hoe je complexe gegevenssets kunt onderzoeken, analyseren en visualiseren met Python, een van de meest veelzijdige programmeertalen van dit moment. Python staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en krachtige bibliotheken zoals Pandas, NumPy en Matplotlib, die essentieel zijn voor data-analyse, machine learning en datavisualisatie. Deze opleiding biedt praktische ervaring door hands-on projecten en real-world scenario's, waardoor je de vaardigheden verwerft om trends te identificeren, voorspellende modellen te bouwen en data-gedreven beslissingen te nemen. Of je nu je carrière wilt verrijken of een nieuwe richting in wilt slaan, deze opleiding biedt de tools en kennis om een deskundige data-analist te worden in een snelgroeiend veld.

Wat te verwachten

Beide opleidingen bij Winc Academy bieden niet alleen kennis maar ook praktische vaardigheden waar werkgevers naar op zoek zijn. Of je nu kiest voor de visuele benadering van Business Data Analytics of de programmeervaardigheden van Data Analytics met Python, je bent goed voorbereid op een carrière in data.

Dus, is een carrière in data iets voor jou? Ben je nieuwsgierig? Ontdek je graag iets nieuws of hou je van dingen uitzoeken en situaties te doorgronden, dan is data analytics echt iets voor jou! Als je meer wil weten of nog steeds twijfelt, maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. We helpen je graag!

Meer Blogs

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

-->