Blog

JavaScript – wat is het en waarom zou jij het moeten leren?

Javascript | Wat is het? Hoe werkt het? En waarom zou je het moeten leren? Lees het artikel en krijg antwoord op al je vragen.
Geschreven door
op
June 10, 2020

Zonder JavaScript (JS) zouden we naar webpagina’s kijken die niets anders doen dan afbeeldingen en tekst weergeven. Hoewel CSS wordt gebruikt voor animaties op een webpagina, wordt JavaScript gebruikt om het geheel tot leven te brengen. JavaScript is daarbij een van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld. Lees verder en kom achter de redenen waarom ook jij JavaScript moet gaan leren.

JavaScript stelt jou in staat om te communiceren met het overgrote gedeelte van de webpagina’s die jij bezoekt. Of het nu om het invullen van een formulier gaat, het bladeren door foto’s of het registreren van een account. Hoogstwaarschijnlijk zit hier JavaScript achter en kan jij hierdoor zorgeloos door webpagina’s heen surfen.

Het is een scripttaal die ons de kracht geeft om verschillende multimedia te beheren. Er worden animaties mee toegevoegd aan beelden en daarnaast kan hiermee ook de inhoud van een pagina automatisch geüpdatet worden. In het bedrijfsleven zijn dan ook vele ondernemingen afhankelijk van deze taal. Dit om goed met hun klanten te kunnen communiceren.

JavaScript in het huidige werkveld

Wij bevinden ons nu in een tijd waarin ‘Big Data’ een belangrijke rol speelt, voor vele industrieën het dan ook van groot belang. Hoewel het niet JavaScript zelf is die al deze data bevat, is JS wel hetgeen wat het mogelijk maakt om deze data te beheren in de browser. Het is de taal die de nodige functies creëert voor de interactie met een bedrijf via hun website.
Er is veel vraag naar werknemers met deze vaardigheden en het belang hiervan mag niet worden onderschat.

JavaScript leren!

Softwareontwikkeling is een van de meest gevraagde rollen ter wereld. Als je een carrièreswitch overweegt maakt dit het zeer interessant. Het maakt niet uit naar welke branche of industrie je kijkt. Er blijft altijd een behoefte aan ontwikkelaars om technologieën, websites en meer te bouwen.

Front-end ontwikkelaars zijn overal nodig. Het hebben van een vaardigheid als JavaScript is daarom enorm voordelig als je een carrièreswitch overweegt. Wat natuurlijk nog beter is, is als je een volwaardig Front-end Developer bent. Dit door het eigen maken van nog meer programmeertalen en vaardigheden. HTML, CSS en JavaScript vormen een groot deel van de Front-end, terwijl andere talen zoals Python, PHP, Ruby en nog vele andere helpen bij het maken van de Back-end.

Programmeren voor Beginners of de Front-end opleiding

Beginnen de vingers al te tintelen om te gaan beginnen met code schrijven of om JavaScript te leren? Wij van Winc Academy helpen jou hier graag een handje bij. Leer tijdens de opleiding JavaScript Development alles over JavaScript.  Al bereid om het gehele Front-end eigen te maken? Schrijf je dan in voor onze Front-end opleiding, en word klaargestoomd om te beginnen als junior Front-end ontwikkelaar.

Meer Blogs

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

-->