Blog

Python, wat is het en waarom zou jij het moeten leren?

Wil je graag weten waarom Python zo populair is? Je leest het in deze blog ↑
Geschreven door
op
March 11, 2021

Wat is Python? 

Python is een objectgeoriënteerde programmeertaal die ontwikkeld is door de Nederlander Guido van Rossem. Hij had het doel om een programmeertaal te ontwikkelen die voor iedereen gratis zou zijn, makkelijk leesbaar en waarmee je van alles mee kunt maken.

 

High-level programmeren

De programmeertaal Python is een high-level programmeertaal. Dit betekent dat de taal is ontworpen om makkelijk geschreven en gelezen te worden. Het bijzondere aan Python, is dat het gebruik maakt van een regel inspringing tijdens het coderen. Andere programmeertalen gebruiken meestal accolades - deze leuke haakjes {} - maar bij Python staat alles op aparte regels. Dit maakt de taal een stuk overzichtelijker. 


Object-georiënteerd programmeren

Met Python kan je object-georiënteerd programmeren. Dat wil zeggen dat je jouw code kan verdelen in objecten, die steeds hergebruikt kunnen worden. Hierdoor hoef je jouw code niet steeds opnieuw te typen en kan je in een korte tijd een applicatie ontwikkelen. Bij Python is de code hierdoor ook gemiddeld drie keer compacter dan andere programmeertalen! 


Voor álles te gebruiken

Wat Python echt geliefd maakt onder programmeurs, is dat het een general-purpose programmeertaal is. Dit betekent dat de taal voor oneindig veel mogelijkheden gebruikt kan worden. Om je een idee te geven zijn hier een paar voorbeelden: 

Webapplicatie Development

Python wordt in Back-end Development erg veel gebruikt. Hier kan de taal gebruikt worden om processen te automatiseren, om te communiceren met databases en webservers en natuurlijk om krachtige webapplicaties te ontwikkelen! 

Data Science

Met Python kan je grote bergen data makkelijk analyseren, visualiseren en zelfs optimaliseren. Zo kan je bijvoorbeeld het zoekgedrag van bezoekers op je website bijhouden, maar het miljardenbedrijf Über gebruikt het ook voor het voorspellen van aankomsttijden. Zelfs NASA gebruikt Python om wiskundige berekeningen te maken om hun apparatuur te programmeren. 

Artificial Intelligence 

Artificial intelligence, ofwel kunstmatige intelligentie, is wel een van de meest interessante toepassingen van Python. Met Python kan je gemakkelijk verschillende algoritmes schrijven. De stabiliteit en veiligheid van de taal zorgt ervoor dat je verschillende berekeningen kan verwerken in het ontwikkelen van AI-modellen. 


Waarom jij Python moet leren!

Python is een programmeertaal met ontelbare mogelijkheden en is daarom een van de meest gevraagde programmeertalen op de arbeidsmarkt. Vooral door de snelle ontwikkelingen binnen de IT, vooral op het gebied van Artificial Intelligence, zal deze vraag alleen nog maar groter worden. En omdat het zo overzichtelijk en makkelijk te begrijpen is, is het dé perfecte programmeertaal om te leren. 


Meer Blogs

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

-->