Blog

React - wat is het en waarom zou jij het moeten leren?

Gebruikersvriendelijke en razendsnelle websites ontwikkelen? Dan is React dé tool voor jou! Leer in het artikel wat het geheim is achter de snelheid van React.
Geschreven door
op
February 18, 2021

Wat is React? 

React of React.js is een JavaScript library waarmee je snellere, betere en stabielere gebruikersinterfaces kan ontwikkelen. Waar je JavaScript kan gebruiken om dynamische webapplicaties te maken, zorg je met React dat deze webapplicaties op een vloeiende manier werken. 


Hoe werkt het? 

Met React focus je alleen op de user interface; je verbetert de interactiviteit en snelheid van jouw webapplicatie. Je bouwt dus geen volledige webapplicatie, maar je werkt aan user interface elementen zoals een pop-up of een login container. Deze elementen worden gebouwd met JavaScript componenten die beschikbaar zijn in de library. De componenten zijn dus een soort herbruikbare bouwstenen, waardoor jij de code niet zelf meer hoeft te ontwikkelen. Zo bouw en verbeter jij steen na steen de gebruikerservaring van jouw webapplicatie. 


Virtuele DOM

Hét geheim achter de snelheid die React kan bieden is dat React opereert via een virtuele Document Object Model (DOM). Het DOM is de interface die presenteert hoe jouw code eruit gaat zien in een browser door elke keer de gehele pagina te herladen na een verandering. Een virtuele DOM daarentegen vergelijkt de huidige interface met de veranderingen en past alleen de nodige secties aan. 

Hierdoor blijven de wijzigingen op een pagina beperkt en verbetert de performance van jouw webapplicatie! 


Waarom jij React moet leren!

Snelheid en gebruiksvriendelijkheid zijn in deze tijd een van de belangrijkste eisen voor een webapplicatie. Bedrijven zoals Airbnb, Netflix, WhatsApp gebruiken React om hun webapplicaties te ontwikkelen en zijn dus hét bewijs dat React een erg gewenste vaardigheid is. Vooral in een tijd waar “Big Data” een belangrijke rol speelt en veel grote websites worden gebouwd, is React dé tool om structuur te blijven houden. 


Wil jij ook jouw website naar een next level te brengen? Wij bij Winc Academy helpen wij jou hier graag een handje bij! Leer React tijdens de opleiding Front-end Development of Full-stack Development en ontwikkel jezelf tot volwaardig programmeur!

Meer Blogs

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

-->