Sluit popupAanmelden
Tips en Tricks

SEO voor de front-end developer

In deze blog leggen we je uit wat SEO is en geven we je tips hoe je websites zoekmachinevriendelijk maakt.

SEO en front-end-development
Geschreven door
Dave van der Wal
Dave van der Wal
Content & SEO Specialist
Gepubliceerd op
15 juni 2021

Front-end development en zoekmachine optimalisatie (SEO) zijn vandaag de dag net zo onafscheidelijk als het baasje en zijn Lagotto Romagnolo. Zullen de truffels door het baasje gevonden worden zonder zijn truffelhond? Ik dacht het niet! Hetzelfde geldt voor SEO. Als de front-end developer geen rekening houdt met zoekmachine optimalisatie, dan zal de website slecht vindbaar zijn voor potentiële bezoekers in zoekmachines zoals Google.

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?
SEO in een afkorting van Search Engine Optimization. In het Nederlands noemen we het ook wel zoekmachine optimalisatie. SEO is een verzamelnaam voor alles dat bijdraagt aan het organisch hoger scoren van webpagina’s in zoekmachines zoals google. SEO is erg belangrijk omdat je er mensen mee naar je website kan trekken zonder te hoeven betalen voor advertenties.

Wil je met jouw website hoog scoren in zoekmachines? Dan zal er de nodige aandacht besteed moeten worden aan On Page SEO, Off Page SEO en Technische SEO. De eerste twee kun je overlaten aan de marketeer van je team. On Page SEO gaat namelijk over het optimaliseren van de content op jouw website. Off Page gaat over het verkrijgen van kwalitatieve externe links. Als front-end developer zal je wel flink wat aandacht moeten besteden aan technische SEO. 

Front-end development en technische SEO
Als Front-end developer zorg je voor de opbouw en structuur van websites. Google analyseert deze opbouw en structuur. De websites die technisch goed in elkaar zijn gezet worden beloond met hogere posities in de zoekresultaten van Google.

Elk zoekmachine optimalisatie traject begint al voordat de website überhaupt live gaat. Tijdens het ontwikkelen van een website dien je direct rekening te houden met technische zoekmachine optimalisatie. Waar je voor een optimale technische SEO rekening mee moet houden? We noemen 10 belangrijke elementen en leggen ze uit:

geoptimaliseerde url SEO
semantiek seo front-end development

Meer over dit onderwerp

Op dit moment zijn er geen andere blogposts beschikbaar
Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.