Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

Sorry, deze pagina is niet beschikbaar

Testimonial

Ik ben erg trots op mezelf

Het meest trots ben ik op de eindopdrachten die ik tot nu toe gemaakt en ingeleverd heb. Daarnaast ben ik erg trots op het feit dat ik vóór het afronden van mijn opleiding al een leuke baan gevonden heb bij een goede werkgever.

In het kort

Naam
Anna Beumer
Opleiding
Front-end Development
Gestart op
16 september 2020
Werkgever
Junior Applicatie Consultant bij ING

Hey Anna, wat heeft jou aangezet om te gaan leren programmeren?

Ik liep vast in mijn toenmalige baan en dacht al een tijdje na over een carrière switch richting IT. Deze richting komt voor mij niet helemaal uit het niets. Mijn vader is namelijk IT’er en ik heb meerdere keren over zijn schouder mee kunnen kijken. Ik dacht bij mezelf, deze richting lijkt mij ook wel wat. Zeker omdat ik het erg leuk vind om te puzzelen.

Hoe kwam je bij Winc Academy terecht?

Mijn toenmalige baan wilde ik verruilen voor een omscholing richting IT. Ik zocht een opleider die dit in relatief korte tijd waar kon maken. Voor mij was het erg belangrijk dat ik de lessen in eigen tijd kon volgen en daarmee de opleiding in mijn eigen tempo kon doorlopen. Dat was voor mij zo snel mogelijk.

Om zeker te weten dat de lesmethode van Winc Academy bij mij paste, probeerde ik eerst de driedaagse cursus uit. Ik hoorde net van een van de docenten dat deze cursus nu heeft plaatsgemaakt voor het gratis proefpakket. Door deze korte cursus te volgen wist ik het zeker, het puzzelen vond ik zo leuk dat ik zeker wist dat de opleiding Front-end Development iets voor mij is. 

Hoeveel tijd had je over voor jouw omscholing?

Toen ik op de website van Winc Academy zag dat de gemiddelde student fulltime tussen de 4 en 6 maanden over de  Front-end development opleiding doet, dacht ik bij mijzelf, ik ga voor de 4 maanden! Helaas heb ik dat net niet gered, maar ik ben er nu bijna en ben ook tevreden met de 5 maanden hoor!

Wanneer klikte het en wist je dat je op de juiste plek zat?

Ik twijfelde niet echt voordat ik aan de opleiding begon. Dat kwam met name doordat ik voor mijn start de korte cursus heb gedaan. Ik wist hierdoor zeker dat ik op de juiste plek zat. Er was veel begeleiding, je bent omringd door een hele leuke groep mensen en de leraren waren ook vriendelijk en héél behulpzaam. Ik vond het zo prettig werken dat de keuze om snel te starten met de Front-end opleiding eigenlijk een no-brainer was.

Wat vind je van de Front-end opleiding tot dusver?

De opleiding vind ik erg leuk! Er is veel interactie met de leraren en medestudenten, dat werkt erg fijn. Ook krijg je veel persoonlijke begeleiding en wordt je goed op weg geholpen wanneer dat nodig is. Het fijnste van alles vind ik dat je de opleiding in je eigen tijd kan volgen. Hierdoor wordt je totaal niet belemmerd in je dagelijkse bezigheden en kan je zelf een goede planning maken.

Studeer je nog fulltime of heb je inmiddels al een baan?
Halverwege mijn opleiding vond ik al een baan als Front-end Developer. Op het moment ben ik werkzaam bij ING, daar maak ik veel templates. Het is een erg leuke baan met veel afwisseling en biedt alle voordelen die de meeste banen in IT hebben. Ik leer on the job veel nieuwe dingen en in mijn vrije tijd werk ik aan de laatste opdrachten van de Front-end opleiding. Ik heb mijn certificaat al bijna in handen!

Wat zijn jouw carrière plannen na opleiding?

Mijn werk bij ING wil ik graag voortzetten. Ik wil kijken wat mijn mogelijkheden daar zijn en ontdekken waar er ruimte is om te groeien in mijn functie. Zodra ik klaar ben met mijn opleiding tot Front-end Developer wil ik misschien ook nog de opleiding tot Back-end Developer gaan volgen, zodat ik mezelf daarna een Full-stack Developer kan noemen. 

Wat is je meest verrassende ervaring in de Tech industrie?
Het meest verrassende vond ik dat de ICT-sector heel erg breed is. Breder dan ik mij eerst had voorgesteld. Buiten Front-end om kan je ook veel andere kanten op. Het is belangrijk dat je voor jezelf kijkt wat bij je past en wat je het leukste vindt binnen de sector. Alleen jij kan dat bepalen.

Had je een beeld van de ‘ICT'er' voordat je begon aan de opleiding?
Mijn vader werkt in de ICT dus ik had wel een redelijk beeld van hoe een ICT’er zijn/haar werk eruit ziet. Maar ik verbaasde mij dus wel over hoe breed de sector is en de haast oneindige hoeveelheid aan richtingen die je op kan. 

Waar ben je het meest trots op?
Het meest trots ben ik op de eindopdrachten die ik tot nu toe gemaakt en ingeleverd heb. Daarnaast ben ik erg trots op het feit dat ik vóór het afronden van mijn opleiding al een leuke baan gevonden heb bij een goede werkgever. Dit heeft mij een extra boost gegeven.

Wat voor eindopdrachten heb je gedaan?
De meeste opdrachten die ik heb gedaan hebben te maken met het bouwen van websites. Vanaf de eerste website zie je duidelijk hoe snel je erin rolt. Naarmate je verder gaat in de opleiding merk je dat de websites steeds uitgebreider worden en dat je steeds meer kan. Dat is erg leuk om terug te zien. Als je hierop terug kijkt zie je dat je in korte tijd veel progressie boekt. 

Wanneer studeer je het liefst en op wat voor plek?
Toen ik begon met mijn opleiding studeerde ik vaak bij mijn opa en oma op zolder. Daar was het lekker rustig en kon ik me goed concentreren. Ik heb mijnbaan bewust opgezegd voor deze opleiding, omdat ik in korte tijd een carrière switch wilde maken. Op dit moment woon ik op mezelf en studeer ik vooral in de avonduren en de weekenden. 

Wat zou je nog willen bereiken?
Het zou me super gaaf lijken om na mijn Front-end opleiding ook nog de opleiding Back-end Development af te ronden en dan aan de slag te gaan als Full-stack Developer.


Heb je nog een tip voor iemand die ook bij Winc wil gaan studeren?
Voor de mensen die twijfelen: onderzoek grondig of Development bij je past. Ik hoorde dus dat er nu een proefpakket is. Dat is natuurlijk perfect. Je kan dan snel uitvinden of en welk onderdeel binnen de brede Tech sector bij jou past.

Heb je al besloten de opleiding te volgen? Dan ik zou adviseren om te zorgen dat je een studeer-buddy hebt zodra je van start gaat met de opleiding. Samen leren is leuker en werkt ook prettiger, want je kan veel van elkaar leren.

Nog een laatste tip: durf vragen te stellen! In het Slack kanaal (het chatprogramma van Winc Academy) zitten allemaal vriendelijke medestudenten en leraren die je graag op weg helpen. Meer vragen stellen helpt jou niet alleen met je eigen leerproces maar het helpt ook de anderen studenten. Wees dus niet verlegen, en stel die vragen! 

-->