info
STAP-budget: meld je aan vóór maandag 3 juli om 10:00
Meld je aan
north_east
Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.
Testimonial

Ik maak van mijn hobby mijn beroep

Ik vind Winc een hele frisse en vlotte onderneming! De leraren reageren supersnel en staan altijd voor je klaar om je te helpen. Ook de lesstof is ineen goede chronologische volgorde opgebouwd. Dat werkt super fijn.

Johan van Alphen

Johan, wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ga nu van mijn hobby mijn beroep maken. Onlangs heb ik de opleiding Full-stack development afgerond, dus je kan waarschijnlijk al raden dat ik graag met computers en websites werk. Binnenkort ga ik op zoek naar een baan waar ik de skills die ik geleerd heb kan gaan toepassen in de praktijk.

Waarom heb je voor Full-stack Development gekozen?
Ik heb de opleiding Full-stack Development gekozen, omdat het naar mijn idee wel handig was om het hele pakket te beheersen. In de opleiding heb Ik gemerkt dat vooral de Front-end mij heel erg aanspreekt. Daar kan ik mijn creativiteit in kwijt en de leuke ideeën die ik heb uitwerken. Vooral leuke “gadgets” toevoegen zoals bewegende buttons en foto’s die naar voren komen maken mij erg enthousiast.

Over 
Johan
Blue dot
Opleiding: 
Full-stack Development
Blue dot
Gestart op: 
6 november 2020
Blue dot
Werkt nu bij: 

Was de opleiding zoals je had verwacht?
Ik had van tevoren nog niet echt een duidelijke verwachting van de opleiding. Dit kwam doordat ik nog niet goed wist wat Full-stack Development nou precies inhield. Ik heb de opleiding vooral gekozen, omdat ik dan het gehele pakket bij elkaar had en aan het einde kon kiezen of ik nou Back-end, Front-end of toch Full-stack wilde doen. 

Heb je dat allemaal geleerd via Winc Academy?
Voordat ik de opleiding bij Winc begon had ik al een klein beetje HTML en CSS kennis, maar dat was eigenlijk alleen de basis en natuurlijk nog geen ‘echte’ programmeertalen. Naarmate de opleiding vorderde gingen we hier dieper op in en leerde ik programmeren met Javascript en Python. Ik heb echt super veel nieuwe dingen geleerd! 

Had je twijfels voordat je begon?
Nee, ik had helemaal geen twijfels voordat ik aan de opleiding begon. Na mijn vorige baan wist ik het eigenlijk al. Ik wil deze richting op omdat hier altijd al mijn interesse lag. Het was de perfecte mogelijkheid voor mij om met deze omscholing van mijn hobby mijn beroep te maken.

Hoe kwam je op het idee om je om te scholen?
Ik liep al een langere tijd met dit idee. Ik heb eigenlijk altijd wel interesse gehad in computers. Bij mijn vorige werkgever was ik altijd de ‘computerdeskundige’, terwijl mijn functie daar niets mee te maken had. Zodra iemand computerproblemen had wisten ze mij altijd te vinden. 

Door omstandigheden moest ik bij mijn oude werkgever stoppen. Toen dacht ik, dit is hét moment om te gaan doen wat ik echt leuk vind. Als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit meer en dat is natuurlijk erg zonde. Want hé, wie wil nou niet van zijn hobby zijn werk maken.

Wat zijn je plannen nu je de opleiding hebt afgerond?
Ik ben nu op zoek naar een werkgever die goed bij mij past en waar ik iets op het gebied van Front-end kan gaan doen. Ik merk dat ik dat namelijk het leukste vind. Maar een functie als Full-stack Developer daar ben ik ook voor te porren.

Wat vind je Winc Academy?
Ik vind Winc een hele frisse en vlotte onderneming! De leraren reageren supersnel en staan altijd voor je klaar om je te helpen. Ook de lesstof is ineen goede chronologische volgorde opgebouwd. Dat werkt super fijn. Ik heb eigenlijk alleen maar positieve herinneringen aan mijn opleiding bij Winc Academy.

Heb je tips voor mensen die ook de opleiding bij Winc willen volgen?
De tip die ik mee zou geven is: probeer een ritme te vinden in het volgen van de studie. Het beste is om iedere dag eventjes aan de opleiding te werken. Zo blijf je er lekker in zitten. Zodra je een week niets aan de opleiding doet, merk je dat je echt weer 1 of 2 stappen terug moet om het weer op te pakken. Dat is natuurlijk zonde. 

Wat is voor jou dat ritme?
Ik studeerde het beste thuis achter mijn computer. Mijn vrouw was iedere ochtend aan het werk, dus ik deed lekker met haar ritme mee. Elke ochtend ging ik in ieder geval 4 uurtjes studeren. Als ik er echt lekker in zat ging ik vaak in de middag ook nog door. Zo kon ik soms wel 8 uur achter elkaar door studeren. 

Als ik er minder lekker in zat ging ik even goed lunchen en probeerde mij dan op andere zaken te focussen zodat ik de volgende dag weer vol goede moed verder kon. Ik probeerde in ieder geval elke doordeweekse dag wat te doen, soms zelfs ook nog even in de weekenden.

Vond je het leuk om te studeren?
Ja, ik vond het studeren zeker leuk. Naast dat je een hoop nieuwe dingen leert sluit deze studie goed aan op mijn hobby. Ik heb dus erg genoten van het volgen van deze opleiding.

Ze zeggen vaak dat je als je iets leuk vindt het ook makkelijker te leren is, zo heb ik het dan ook ervaren. Op mijnleeftijd is het niet vanzelfsprekend om nog een hele opleiding te gaan volgen. Maar ik heb er absoluut geen moeite mee gehad. Met name ook omdat Winc Academy goede begeleiding biedt en ik het super leuk vond om te doen.

Had je een stereotype beeld van hoe iemand in de IT zou zijn?
Niet perse, maar het stereotype is natuurlijk wel dat het een beetje stoffige jongens zijn die sociaal niet erg vaardig zijn. Maar ik heb gemerkt dat dit totaal niet het geval is, sterker nog ik heb niemand ontmoet die zo is.

Daarnaast is de verhouding tussen mannen en vrouwen bij Winc Academy vrijwel gelijk. Terwijl normaal gesproken de IT sector bekend staat als een wereld waarin voornamelijk mannen werkzaam zijn. Ik was hierdoor positief verrast.

Waar ben je het meest trots op.
Ik ben het meest trots op dat ik de opleiding binnen een jaar tijd heb afgerond. Dit was ook de tijd die ik mezelf van tevoren had gegeven. Gemiddeld staan er 9 maanden voor de opleiding en dat probeerde ik ook te halen. Maar ik merkte dat met mijn leeftijd het allemaal net iets minder snel gaat. Dat had ik ook wel een beetje zo ingeschat. Ik ben blij dat ik op mijn leeftijd nog kan en mag studeren en dat ik het ook nog eens  succesvol heb afgerond. Daar ben ik meer dan trots op!

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.