Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

Sorry, deze pagina is niet beschikbaar

Testimonial

Je kunt natuurlijk prima in de horeca werken als je 35 bent, maar voor mij was het wel een beetje klaar en ik wilde iets anders. Computers, techniek en alles wat daarmee te maken heeft, heeft mij altijd geïntrigeerd. Daarom besloot ik een carrièreswitch te maken.

Van horeca-tijger naar Front-end Developer

In het kort

Naam
Daan de Rooij
Opleiding
Front-end Development
Gestart op
2 december 2019
Werkgever

Ik ben nu 35 jaar en ik heb lang in de horeca gewerkt. Je kunt natuurlijk prima in de horeca werken als je 35 bent, maar voor mij was het wel een beetje klaar en ik wilde iets anders. Computers, techniek en alles wat daarmee te maken heeft, heeft mij altijd geïntrigeerd. Daarom besloot ik een carrièreswitch te maken.

Natuurlijk twijfelde ik wel eventjes voordat ik begon, want je moet er wel echt voor gaan. Ik heb mijn middelbare school nooit afgemaakt en was vroeger niet direct een model leerling, dus dat schrikt een beetje af. Ik heb vrij snel tegen mezelf gezegd dat dat onzin is. Ik ben nu 35 en sta op een hele andere manier in het leven.

Ik begon met de opleiding Web Development voor Beginners, dat vond ik erg leuk en ging goed! Het coderen pakte mij heel erg en dat was voor mij doorslaggevend. Het feit dat ik het inderdaad zo interessant vond, dat ik maar bezig bleef achter de laptop, dat was voor mij echt een omslagpunt. Het leukste vind ik dat het een soort puzzelen is. Je hebt een doel voor ogen en door te proberen, te onderzoeken en te puzzelen probeer je dat doel uiteindelijk te bewerkstelligen. Dat je uiteindelijk uit niets, toch iets creëert, terwijl je dat nog nooit eerder op de computer hebt gedaan, dat vind ik tof!


Winc Academy kwam min of meer toevallig op mijn pad. Eigenlijk ben ik er gewoon ingerold. Ik had al meerdere dingen opgezocht. Ik heb bijvoorbeeld geprobeerd om via een traineeship aan de slag te gaan binnen de IT, maar daarvoor vragen ze 9 van de 10 keer toch minimaal een afgeronde HBO-opleiding, waardoor ik zo steeds niet aan de bak kwam. Voor een HBO-opleiding moest ik een toelatingsexamen doen omdat ik mijn middelbare school nooit heb afgemaakt. Daar was ik in principe al mee bezig, met de voorbereidingen voor de toelatingsexamens, totdat Winc Academy opeens voorbijkwam.

Toen dacht ik, dit is eigenlijk ideaal! Hierbij zijn de toelatingseisen zijn niet zo strikt als voor een HBO-opleiding of traineeship.

Ik heb eerst de opleiding Web Development voor Beginners gedaan en ben nu begonnen aan de Front-end opleiding. Natuurlijk vind ik het allemaal wel spannend. Niet iets specifieks, maar meer in het algemeen. Ik verwacht dat dat hard werken wordt, veel leren, frustratie. Maar ook best wel veel overwinningen, denk ik! Het meest zin heb ik in de periode daarna. Dat ik terugkijk op deze periode en kan zeggen: toen was ik nog helemaal bleu, toen kon ik nog niks, en nu, een aantal weken later, kan ik ineens toch iets presteren en presenteren.

Ik hoop dat ik over een jaar ergens een plek heb gevonden en bezig ben met wat ik heb geleerd. Dat ik dus gewoon lekker aan het werk ben. Of dat bij een groot of een klein bedrijf wordt weet ik nog niet, het klinkt voor mij allebei interessant. Ik hou wel van kleine bedrijfjes, omdat dat vaak gewoon gezellig is, wat minder corporate en dat heeft iets warms. Maar ik ben ook ooit bij Microsoft op Schiphol geweest en dat vond ik ook wel tof. Het is groot en impressive als je daar rondwandelt. Dus groot of klein maakt mij niet zo heel veel uit eigenlijk, we gaan het zien!

-->