Blog

De populairste programmeertalen in 2020

De 5 populairste programmeertalen in 2020 ➤ Kom te weten wat de populairste programmeertalen zijn. En waar deze talen onder andere voor gebruikt worden.
Geschreven door
op
April 15, 2020

De IT-arbeidsmarkt heeft in de afgelopen jaren veel veranderingen meegemaakt, in positieve zin! De vraag naar programmeurs blijft groter dan het aanbod, dus de kans om als programmeur een baan te vinden is groot. Er zijn veel verschillende programmeertalen en elk jaar komen er meer bij. Om jou alvast een duwtje in de goede richting te geven hebben we de vijf populairste programmeertalen van 2020 voor je op een rijtje gezet.

Python

Als Nederlanders mogen wij trots zijn met Python op de eerste plek, het is namelijk een uit Nederland afkomstige programmeertaal die in 1991 werd geïntroduceerd.
Python wordt gebruikt voor besturingssystemen, wiskundige en wetenschappelijke software en bij de ontwikkeling van webapplicaties.
Een van de redenen dat Python populair is is dat het gebruikt wordt op baanbrekende onderzoeksgebieden. Robotics, machine learning, AI, big data en cyber security-projecten maken veel gebruik van deze programmeertaal.

JavaScript

JavaScript is sinds de lancering in 1995 een bekende en veelgebruikte programmeertaal geworden. Met JavaScript worden onder meer webpagina’s dynamisch en interactief gemaakt. Door de blijvende vraag naar interactie op websites blijft JavaScript een van de populairste talen.
Je kan snel beginnen met het leren van JavaScript, wat het daarnaast ook aantrekkelijk maakt is dat het in alle browsers wordt ondersteund. JavaScript is de enige taal die in alle browsers gedraaid kan worden en heeft daar dus effectief een monopolie.

PHP

PHP, oftewel “PHP: Hypertext Preprocessor” is een veel gevraagde taal. WordPress is software waarmee ontzettend veel websites gemaakt worden. WordPress en de plugins voor WordPress zijn allemaal geschreven in PHP. De vertegenwoordiging van en de vraag naar PHP-developers is groot, dit betekent dat er hiervoor genoeg baankansen liggen.

C++

C++ is een opvolger van C en, in tegenstelling tot zijn voorganger, een programmeertaal die object georiënteerd is. Over het algemeen wordt dit als een ingewikkelde taal gezien om te leren, het kost veel tijd en aandacht om C++ te leren. Door de veelzijdigheid van deze taal kan het voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Als voorbeeld is het besturingssysteem van Windows in C++ geschreven, daarnaast worden ook grote 3D-games geschreven in deze programmeertaal.

C#

C# is net zoals C++ een object georiënteerde programmeertaal die door Microsoft is ontwikkeld. Als C#-developer heb je veel mogelijkheden, zo kunnen er websites, applicaties en games mee ontwikkeld worden. Waarom Microsoft deze taal heeft ontwikkeld is best wel ironisch. Sun, het moederbedrijf van Java, wilde niet dat Microsoft aanpassingen deed aan Java. De reactie van Microsoft, een eigen programmeertaal maken.

In onze Front-end opleiding leer je JavaScript en in onze Full-stack opleiding wordt Python hieraan toegevoegd. Dit veelgevraagde talen die een goede basis vormen om meer talen te leren en begrijpen. Wij helpen jou hier graag bij! Bekijk de opleidingspagina's voor meer informatie.

Meer Blogs

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

-->