Blog

Hoeveel verdien je als developer?

Wat verdien je nou eigenlijk als Front-end, Back end of Full-Stack Developer. We vertellen jou precies hoeveel je verdient
Geschreven door
op
February 11, 2021
Front-end Development

Een Front-end Developer houdt zich bezig met het ontwikkelen en ontwerpen van moderne, snelle en gebruiksvriendelijke websites. Een Front-end Developer zorgt er bijvoorbeeld voor dat websites functioneren op verschillende devices, besturingssystemen en browsers. Tegelijkertijd houdt een Front-end Developer rekening met bijvoorbeeld de laadtijd van een website en de vindbaarheid in zoekmachines. 

Met een diploma op zak, kan je als Front-end Developer aan de slag bij IT-consultancybureaus, marketingbureaus of bij de ICT-afdelingen van grote en kleine bedrijven. Door de digitalisering zijn Front-end Developers erg gewild. Het gemiddelde salaris van een junior Front-end Developer ligt daarom rond de 3000 euro per maand. Maar hierbij geldt; hoe meer ervaring en kennis je opbouwt, hoe meer dit kan worden. Een ervaren Front-end Developer verdient gemiddeld 4000 euro per maand

Back-end Development

Als Back-end Developer werk je aan de achterkant van websites en webshops en ontwikkel je programma’s en apps. Je focust op de software, servers, databases en besturingssystemen die websites ondersteunen en zorgt ervoor dat ze goed functioneren. Zo kan een Back-end Developer zich richten op processen zoals het registreren van nieuwe gebruikers, het implementeren van betaalmethoden, het uitlezen van nieuwsberichten vanuit een database, maar ook de werking van een compleet beheersysteem. 

Als je eenmaal bent opgeleid tot Back-end Developer, kan je gaan werken bij IT-consultancybureaus, IT-product teams, of bij de ICT-afdelingen van grote en kleine bedrijven. Doordat er niet veel Back-end Developers zijn, zijn ze erg gewild in het bedrijfsleven. Hierdoor zit het gemiddelde salaris van een startende Back-end Developer tussen de 2400 en 3000 euro per maand. Het gemiddelde maandsalaris van een Back-end Developer ligt al snel tussen de 3700 en 4200 euro. Een ervaren Back-end Developer verdient al helemaal goed, daar kunnen de bedragen oplopen tot wel 5000 à 6000 euro per maand!

Full-stack Development

Als Full-stack Developer verzorg je het volledige pakket webapplicatie ontwikkeling, van design tot aan techniek. Aan de voorkant van websites, webshops, programma’s of apps zorg je dat alles er goed uitziet en aan de achterkant zorg je ervoor dat alles goed werkt.

Als Full-stack Developer kan je net zoals Front-end Developer en Back-end Developer aan de slag bij IT-consultancybureaus, marketingbureaus of bij de ICT-afdelingen van grote en kleine bedrijven. Maar door de brede kennis van een Full-stack Developer kan je binnen deze bedrijven erg flexibel worden ingezet bij verschillende projecten, wat Full-stack Developers erg gewild maakt. Het gemiddelde salaris van een Junior Full-stack Developer ligt tussen de 2500 en 3600 euro per maand! Het gemiddelde maandsalaris van een ervaren Full-stack Developer is ook zeker niet mis, dat ligt rond de 3500 en 5000 per maand!

Klinkt dit jou als muziek in de oren en ben je geïnteresseerd in het werken als Front-end, Back-end of zelfs Full-stack Developer? Neem dan eens een kijkje bij onze opleidingen die  jou de beste basis bieden om jezelf te ontwikkelen tot developer!

Meer Blogs

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

-->