Blog

Leren coderen voor beginners

Wil je leren coderen, maar ben je een complete beginner? Veel mensen overwegen het. Ontdek hier welk leertraject bij je past!
Geschreven door
op
June 7, 2022

Leren coderen als beginner

De een doet het om een volledige nieuwe carrière te starten en de ander om nog beter te worden in zijn of haar werk. Er zijn genoeg redenen om te leren coderen. Het aantal vacatures blijft toenemen en iedere dag komen er weer nieuwe uitdagende bij.


Natuurlijk is het mooi dat er veel kansen zijn, maar coderen kan best lastig zijn voor een beginner. Hoe je leert is hierin heel bepalend. Op het internet is heel veel informatie te vinden en dat is natuurlijk superhandig. Toch kan veel informatie zorgen voor een doolhof waar je niet zomaar uit kan komen. Zeker als je gaat leren coderen. Sander, een van onze oud studenten omschreef dit in een testimonial als de ‘tutorial hell’.


Zijn oplossing om als beginner te leren coderen, was een omscholingsmogelijkheid vinden waar hij zich kan focussen op hetgeen wat je in de praktijk nodig hebt. Geen afleiding van duizend en één interessante Youtube videos, maar een duidelijk leertraject. Een opleiding met een uitgestippeld leertraject kan een groot verschil maken in of het je uiteindelijk gaat lukken om te leren coderen. Je studeert gerichter, leert niet het onnodige, je raakt minder afgeleid en je zal veel minder vaak vastlopen.

Met welke programmeertaal begin ik?

Deze vraag kunnen we helaas niet direct voor je beantwoorden. Het hangt namelijk af van welk leertraject je gaat kiezen. Stel je wilt van websites je beroep maken dan leer je de talen HTML, CSS en JavaScript. Als je Back-end Developer wil worden dan is Python een erg goed startpunt. Voordat je begint met het leren coderen kies je eerst een leertraject dat bij je past. Daardoor zal je te weten komen welke talen zinvol zijn om te leren.

Bepaal alvast voor jezelf of je alleen de basis wil leren, voor upskilling wil gaan of jezelf helemaal wil omscholen. Dan kunnen we nu bekijken welke richting in IT je het meest aanspreekt.

Welk leertraject is voor jou weggelegd?

Bij ieder doel past een ander leertraject. Als je wilt omscholen dan kies je logischerwijs voor een uitgebreidere opleiding dan wanneer je enkel wat nieuwe skills wilt leren. Ook de talen die je gaat leren zijn afhankelijk van je uiteindelijke doel. Wil je jouw nieuwe skills gebruiken om de krachtigste analyses te maken als Data Analist of wil je ze inzetten om als Front-end Developer websites te maken.

Een antwoord krijgen op welke carrière in Tech voor je is weggelegd en daarmee ook op welke leerroute bij je past, kan in ongeveer 2 minuten. Vul de It carrière test zo goed mogelijk in. Onthoud, er zijn geen goede of foute antwoorden. Je moet juist kiezen wat je het leukst lijkt of zelf het liefst zou willen doen.

Kies een passend leertraject

Met jouw plannen in combinatie met wat er uit de test kwam rollen kan je nu jouw leertraject kiezen. Hieronder zetten we de verschillende opties op een rijtje.

Front-end Development opleiding

Wil je graag leren coderen in de talen HTML, CSS en Javascript? Vindt je het leuk om de voorkant van websites te maken? Dan is een Front-end Development opleiding iets voor jou.

Wil je graag genoeg kennis opdoen om na de opleiding een baan te kunnen vinden en vind je het geen probleem om een 300 uur durende opleiding te volgen? Volg dan de opleiding Front-end Development.

Wil je jouw skills een boost geven en hoef je hierna niet perse een nieuwe baan te vinden als Front-end Developer? Ga dan voor de opleiding Web Development.

Back-end Development opleiding

Als je de Back-end wil leren heb je bij Winc Academy een uitgebreide optie. Dat is de opleiding Back-end Development. In deze opleiding leer je stap voor stap werken met de programmeertaal JavaScript. Aan het eind van de opleiding ga je gegarandeerd een toekomst tegemoet met geweldige carrièreperspectieven.

Wil je graag zowel de Front-end als de Back-end leren, dan is Full-stack Development de aangewezen optie voor jou.

Data Analytics opleiding

Organisaties hebben steeds vaker datagedreven personeel nodig. Van datagedreven marketeers tot Data Analisten. Door Data Analytics te leren kan je van nog grotere toegevoegde waarde zijn binnen je huidige functie maar je kan je ook volledig omscholen tot Data Analist.

Wil je dat je na de opleiding Data Analytics met Python direct aan de slag kan als Data Analist? In deze 300 uur durende studie leer je alle ins en outs van het vak.

Is het je bedoeling om te upskillen, ga dan voor Data Analytics met Power BI. In deze 100 uur durende opleiding leer je werken met de krachtige tool voor data analyse. Zo maak je gegarandeerd een geweldige indruk op al jouw collega’s.

Leren coderen met het proefpakket

De beste manier om uit te vinden of je iets echt leuk vindt is natuurlijk door het te doen. Als je een auto koopt maak je een proefrit, koop je een nieuwe broek dan pas je hem eerst en voordat je gaat leren coderen probeer je eerst het proefpakket.

In het proefpakket kun je de keuze maken uit de bovenstaande leertrajecten. Als je nog veel twijfels hebt kan je ze natuurlijk ook allemaal proberen. In het leuke uitdagende proefpakket ga je zelf aan de slag, ontmoet je medestudenten en word je bekend met de Winc Methode.

Meer Blogs

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

-->