Blog

Nieuwe carrière kansen dankzij een UWV-omscholing

Wist je dat het volgen van een omscholingstraject via het UWV je kansen aanzienlijk vergroot op een toekomstbestendige baan?
Geschreven door
Roos van Aken
op
August 21, 2023

Kansrijke en toekomstbestendige beroepen

In samenwerking met het UWV bieden wij scholing aan waardoor de kans op het vinden van een baan aanzienlijk wordt vergroot. Dit doen wij voor mensen die momenteel werkloos zijn en een uitkering vanuit het UWV ontvangen. We doen dit door mensen op te leiden voor kansrijke beroepen.

Het UWV heeft een lijst samengesteld met deze kansrijke beroepen. Deze lijst geeft een indicatie van, zoals de naam al zegt, beroepen met een grote kans op werk. Denk bijvoorbeeld aan beroepen in de ICT-sector als data analist, developer of het beroep van marketeer. “Sinds 2021 groeit het aantal vacatures in de ICT-sector. In het derde kwartaal van 2022 stonden er maar liefst 34.700 vacatures open. Dit zal naar verwachting alleen nog maar groeien door de toenemende digitalisatie.” (Werk.nl, z.d.) 

Niet alleen het vinden van een baan is belangrijk, ook het toekomstperspectief van een baan telt mee. Het is dus van belang jezelf te blijven ontwikkelen om zo de kans op een baan te vergroten én duurzaam inzetbaar te zijn. Denk bijvoorbeeld aan digitale vaardigheden, deze vaardigheden zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij en de vraag zal in de loop van de jaren alleen maar toenemen.

Om te kunnen solliciteren naar een kansrijke en toekomstbestendige baan heb je de juiste kennis en vaardigheden nodig die aansluit op het werk dat je gaat doen. Het kan zijn dat je deze kennis en vaardigheden (gedeeltelijk) bezit of juist nog helemaal niet. Via Winc Academy kun je de opleiding(en) volgen waarmee je deze vaardigheden ontwikkelt. Het UWV biedt daarnaast een scholingsbudget voor mensen met een uitkering om deze opleiding(en) te kunnen bekostigen.

Flexibele en persoonlijke scholing

Je kunt er dus voor kiezen om je volledig te laten omscholen tot een nieuwe baan of extra vaardigheden te leren om je CV te versterken. Alle opleidingen die we aanbieden via het UWV vind je hier. Neem gerust een kijkje en vraag meer informatie aan. Al ruim 400 UWV-studenten zijn je voorgegaan en hebben gekozen voor een scholing bij Winc Academy! Ook student Niels. Hij heeft ruim 11 jaar lang in de horeca gewerkt en momenteel werkt hij al ruim een jaar als No-code Engineer bij Betty Blocks, een innovatief platform waarmee je snel en eenvoudig webapplicaties op maat bouwt. Over Winc zegt hij het volgende: 

"Winc heeft mij geholpen een nieuwe stap te zetten. Het was sommige periodes best pittig, maar met de hulp van de medestudenten en coaches een fijne manier om zelfstandig te leren werken. Nu ik aan het werk ben merk ik dat de kennis die ik via Winc heb opgedaan als een goede basis kan gebruiken om mij verder te ontwikkelen!"

Onze opleidingen zijn flexibel en online. Dat betekent dat je je studietijden kunt aanpassen aan je eigen situatie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om fulltime te studeren om snel aan het werk te gaan, alleen in de avonduren te studeren, omdat je een gezin hebt of omdat je in de tussentijd een baan hebt gevonden. 

Uit ervaring weten we dat dit de nodige interne motivatie vergt. Daarom hebben we vanuit Winc tientallen mentoren en studiecoaches die je kunnen helpen met de inhoud van de opleiding, maar ook met eventuele motivatie wanneer je even dat extra zetje nodig hebt. Geen zorgen, we staan voor je klaar.

Wanneer kom je in aanmerking voor het UWV-scholingsbudget?

Je maakt kans om gebruik te maken van het UWV-budget als je voldoet aan de volgende eisen:

  • Je ontvangt op dit moment een uitkering die betaald wordt door het UWV (WW-uitkering, ZW-uitkering, AG-uitkering)
  • Je kunt in samenspraak met je Adviseur Werk aantonen dat de opleiding aansluit bij je vaardigheden en ambities (neem contact op via werk.nl)
  • De opleiding moet leiden naar een kansrijk beroep en jouw baankansen vergroten (deze opleidingen vind je hier)

Een goede voorbereiding is het halve werk

Belangrijk is om je goed voor te bereiden welke opleiding je wilt gaan doen en na te denken over welke baan bij je past. Dus hierbij een aantal tips waarmee je aan de slag kan:

  • Volg een inhoudelijk webinar om inzicht te krijgen in de leerstof, de docenten te leren kennen en vragen te stellen als je wilt.
  • Doe een proefpakket om laagdrempelig een kijkje te nemen in de leeromgeving en de opleiding uit te proberen.
  • Maak een carrièretest om te zien welke IT-carrière bij je interesses en persoonlijkheid past.

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan om te sparren met een adviseur over de opleiding, het leertraject en de baanmogelijkheden.


Meer Blogs

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

-->