Blog

Nooit te oud om te leren

Je bent nooit te "oud" om te leren. Arno besloot zich om te scholen tot Front-end Developer. Lees waarom dit voor hem 100% de juiste keuze was.
Geschreven door
op
February 4, 2020

Nog 20 jaar hetzelfde werk doen zag Arno (47) niet zitten, hij wilde wat anders. Een carrièreswitch op latere leeftijd is niet een stap die iedereen durft te zetten. Arno deed dit toch en heeft hier geen seconde spijt van gehad. Uit eigen ervaring vertelt hij waarom je nooit te oud bent om te leren.


“Stel je voor, je bent boven de 45 jaar en je weet dat je je huidige werk niet tot aan je pensioen wilt blijven doen. Dit zullen heel wat mensen herkennen. Dan komen er vragen zoals, wat ga ik de komende jaren nog doen? Wat voor werk is zinvol voor mijzelf en de samenleving? Het waren vragen die mij de laatste jaren bezighielden. Het is spannend om deze vragen hardop uit te spreken. Zeker bij je werkgever, maar ook bij familie en vrienden. Uiteindelijk heb ik besloten om dit onderwerp toch aan te snijden. Ik heb gemerkt dat het vanaf dat punt belangrijk wordt om zelf aan het roer te blijven staan en niet meteen alle goed bedoelde adviezen op te volgen. Ik heb feedback aangehoord en ben daarmee een aantal dagen op de hei gaan zitten om na te denken.”


Het proces van verandering

“Ik wist dat het anders moest en dat is gebeurd. Nu ben ik er heel enthousiast over, maar veranderen gaat niet zonder horten en stoten. Ik ben mijzelf in dit proces veel tegengekomen en dat was nodig. Ik heb het heel vaak gedacht en gezegd: ik wil weer dingen gaan maken, iets met mijn handen gaan doen en ik wil er ook een leuke boterham mee kunnen verdienen. Toen het programmeren op mijn pad kwam heb ik dit aangepakt. Na zelf wat uitgeprobeerd te hebben, ben ik begonnen aan de opleiding bij Winc Academy."


Persoonlijke groei

“De opleiding bestond uit enerverende weken, waarin ik niet alleen geleerd heb om te (leren) programmeren, maar ook veel over mijzelf heb geleerd. Een nieuwe taal leren (of meerdere talen) doe je niet zomaar. Ik heb geleerd hoe ik structuur aan moet brengen in lesstof, hoe ik problemen het best kan aanpakken en hoe ik om hulp moet vragen als ik ergens niet uitkom. Het is soms echt terug naar de basis, wat af en toe gek voelde, alsof ik weer op de middelbare school zat, maar meestal voelde het goed. Het moet soms schuren om iets nieuws te leren.”


Aan de slag als Front-end Developer

“Ik heb deze opleiding nu een aantal weken achter de rug en ben als Front-end Developer aan de slag gegaan bij Winc Academy zelf. Ik leer nu Wordpress op mijn duimpje kennen, doe dit met veel zelfvertrouwen en ga fluitend elke ochtend op mijn fiets naar mijn werk. Ik sta aan het begin van mijn nieuwe carrière en geloof 100% dat dit de juiste keuze is geweest.”


Nooit te "oud" om te leren

“Je bent nooit te oud om te leren programmeren en er is voor iedereen een rol weggelegd binnen de IT. Vandaar ook dat ik oud tussen aanhalingstekens zet. Want wat is oud? Ik denk dat je oud bent, als je niet je hart volgt en niet meer durft. Ik voel mij in ieder geval nog niet oud en ik ben blij met de stap die ik heb gezet en de opleiding die ik bij Winc heb gevolgd. - En nu weer verder met developen!”Wil je net zoals Arno ook een carrièreswitch maken? Volg de opleiding Web Development en kijk of programmeren bij je past!

Meer Blogs

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

-->