Blog

Past programmeren wel bij mij?

Past programmeren bij mij? Dit is een van de meest gestelde vragen. Logisch, een nieuwe stap is spannend. Lees en maak voortaan een weloverwogen beslissing.
Geschreven door
Madelon van der Weijden
op
January 10, 2020

Als aanspreekpunt voor de studenten krijg ik dagelijks veel vragen. Een van de meest gestelde vragen is: Past programmeren wel bij mij?

Je snapt dat ik door de telefoon of via de mail deze vraag niet altijd voor jou kan beantwoorden. Wat ik wel kan doen, is je uitgebreid informeren en enthousiasmeren over programmeren. Daarnaast kan ik je vertellen dat als je deze vraag al in je hoofd hebt, je er in ieder geval over nadenkt en mee bezig bent, wat een goed teken is. De eerste stap in de goede richting is dan namelijk al gezet!

Carrièreswitch

Ik realiseer me dat het natuurlijk altijd spannend blijft; een nieuwe stap, een nieuwe uitdaging, een nieuw werkveld en soms zelfs wel een carrièreswitch. Ook hier geldt, als je het niet probeert dan weet je het nooit. Misschien vind je in programmeren wel iets waar je heel blij van wordt, waar je passie blijkt te liggen en openen er deuren voor je, waarvan je niet eens wist dat ze bestonden maar waarachter een hele nieuwe wereld aan je voeten ligt.

Als je twijfelt, raad ik altijd aan om eerst de opleiding Web Development te volgen. Tijdens deze opleiding krijg je een kijkje in de wereld van programmeren. We introduceren stap voor stap een aantal onderdelen en aan het eind van de opleiding kan je al je eigen website bouwen, hoe leuk is dat!

HTML en CSS

Tijdens de opleiding Web Dvelopment leren je de basisbeginselen van HTML en CSS. Je leert hoe je je website gebruiksvriendelijk kan maken, we helpen je bij het online zetten en geven je diverse tips hoe je extra’s zoals bijvoorbeeld een contact/reactie formulier toevoegt.

We hopen natuurlijk dat je programmeerbloed na deze opleiding sneller gaat stromen maar het kan ook zo zijn dat je ontdekt dat het interessant was maar dat programmeren (nu) nog niets voor je is. Wellicht is de tijd nog niet rijp of past onze manier van lesgeven niet bij jou maar in ieder geval zal deze ervaring je antwoord gegeven op de vraag: Past programmeren wel bij mij?

De voordelen van de opleiding Web Development nog eens op een rij:

  1. Je zit niet meteen aan een lange en dure opleiding vast.
  2. Je kunt de opleiding vanachter je eigen laptop en vanaf elke locatie volgen. Je hoeft dus niet te reizen.
  3. De docenten zijn Nederlandstalig (de lesmodules zijn wel in het Engels).
  4. Je krijgt het antwoord op jouw brandende vraag: Past programmeren wel bij mij?

Alles bij elkaar opgeteld is de opleiding Web Development sowieso goed leuk om eens uit te proberen. Je kunt direct beginnen!

Meer Blogs

Cookie Preferences
close

We may use and track cookies, local storage, your IP address and similar technologies to improve the user experience of this site and to understand how it is used. Read more in our privacy policy.

-->